Στέλιος Παπαμωϋσέως Φανταστήκατε πρωτάθλημα με 16;

Φανταστήκατε πρωτάθλημα με 16;Επανέρχομαι στο κεφάλαιο γήπεδο, για να θυμίσω την εμμονή κάποιων, να θέλουν πρωτάθλημα με 16 ομάδες - όταν είχαμε πρωτάθλημα με 12 και μόλις τα καταφέρναμε να μην έχουμε μετακινήσεις ομάδων από την πόλη και επαρχία τους σε ουδέτερα γήπεδα, 50 ή περισσότερα χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική ή προσωρινή τους έδρα.
Η εμμονή, πριν από δύο περίπου χρόνια, κάποιων παραγόντων απλώς επιβεβαιώνει το γεγονός ότι και σε αυτό τον τομέα, όπως και σε πολλούς άλλους, υπεράνω όλων βάζουμε το προσωπικό ή το σωματειακό συμφέρον και τίποτα άλλο δεν μας νοιάζει.
Δεν θα θυμίσω κάποια από τα επιχειρήματα των τότε υποστηρικτών της αύξησης των ομάδων, που τελικά συμβιβάστηκαν με τη μέση λύση των 14. Σκεφτείτε μόνο αν είχαμε άλλες δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία πόσο θα αυξανόταν το υφιστάμενο πρόβλημα έδρας, ειδικά μετά την απόφαση της ΚΟΠ, που έθεσε ανώτατο όριο χρησιμοποίησης έδρας αλλά και παρουσίας σε πόλη και επαρχία.
Και αν ήταν, για παράδειγμα, η Ένωση και ο Ολυμπιακός δεν θα εμφανιζόταν τόσο πολύ το πρόβλημα, παρότι κάθε αγωνιστική η Λευκωσία θα φιλοξενούσε δύο αναμετρήσεις σε Μακάρειο και ΓΣΠ.
Αν ήταν ο Οθέλλος μια εκ των δύο, για παράδειγμα, που θα αγωνιζόταν, με δεδομένο ότι αποκλείεται το Δασάκι λόγω οικονομικών απαιτήσεων της αστυνομίας των Βάσεων;
Γι' αυτό καλά κάνουν από τώρα να έχουν κατά νουν οι παράγοντες και κατ' επέκταση η Ομοσπονδία ότι το χρονοδιάγραμμα των τριών ετών, που θα επαναφέρει τον αριθμό 12 στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, δεν είναι θέμα συζητήσιμο αλλά απόφαση ειλημμένη…
Και είναι πραγματικά άδικο, και από αγωνιστικής πλευράς και από οικονομικής άποψης, ομάδες όπως η Καρμιώτισσα και η ΑΕΖ, που για πρώτη φορά ζουν το όνειρο και την εμπειρία της μεγάλης κατηγορίας, ουσιαστικά να δίνουν τα μισά ματς εκτός έδρας και τα υπόλοιπα σε ουδέτερο γήπεδο…
Μακάρι να λυθεί λίαν συντόμως το όλο θέμα με τη βοήθεια της πολιτείας, της Ομοσπονδίας και βεβαίως των ίδιων των ομάδων που έχουν πρόβλημα γηπεδικής στέγης.
Κατά τα άλλα, αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές, που στα ψηλά της βαθμολογίας πιθανόν θα ρίξουν λίγο φως για το πού οδεύουν στο άμεσο μέλλον, με ποια δυναμική δηλαδή, οι τρεις προπορευόμενοι μετά τη συμπλήρωση των οκτώ πρώτων αγωνιστικών.
Έχουν αγώνες μεταξύ τους και όσο και αν ακόμη είναι σχετικά νωρίς, όπως και να αντικρίσει κανείς το όλο σκηνικό, ειδικά αν υπάρξουν νικητές και χαμένοι, πιθανόν να ανοίξει η ψαλίδα ή να αλλάξουν θέσεις κάποιοι από το τρίο.
Και, βεβαίως, θα αναμένουμε πώς θα συνεχίσουν Απόλλων και Ομόνοια που ακολουθούν, αλλά και πώς θα αντιδράσει η Ανόρθωση στο κάκιστό της ξεκίνημα.
Τι θα κάνει ο Ερμής και γενικά από τη μέση και κάτω ποιες παραδοσιακά ομάδες της κατηγορίας θα μπλεχτούν νωρίς σε περιπέτειες;
Μπόλικα τα ερωτήματα, μεγάλη όμως και η διαδρομή, γι' αυτό και ονομάζεται μαραθώνιος... 


Top