Στέλιος Παπαμωϋσέως Μηνύματα των καιρών…

Μηνύματα των καιρών…Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην 4η αγωνιστική, ασφαλώς και ξεχώρισε το τεράστιο σε σημασία διπλό της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα, στο ουσιαστικά πρώτο ραντεβού ομάδων που στοχεύουν στον τίτλο της φετινής διοργάνωσης.
Και αυτή η νίκη είναι σημαντική περισσότερο στο κεφάλαιο ψυχολογίας για την ομάδα της Λάρνακας, πέραν του ότι ουσιαστικά με το «καλησπέρα» άφησε ήδη πίσω (ίσως και με πέντε βαθμούς) έναν αντίπαλο από τους λοιπούς δυο, που ξεκίνησαν με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.
Δυστυχώς, το ντέρμπι έγινε ουσιαστικά σε βουβό γήπεδο και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει εκ νέου.
Ο ΑΠΟΕΛ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έκανε το 3 στα 3 όπως και η ΑΕΚ, και πάει με άλλη ψυχολογία στο πρώτο του φετινό ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση αύριο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Ήταν σημαντικό για τους πρωταθλητές να δώσουν συνέχεια στη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Αστάνα, να συνεχίσουν νικηφόρα και να είναι έτοιμοι γενικά για τους δυο στόχους που έχουν σε εγχώριες υποχρεώσεις αλλά και ευρωπαϊκές.
Η Ομόνοια πέτυχε πολύ σημαντικό διπλό μέσα σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται και αφού προηγήθηκαν φουρτουνιασμένες μέρες γενικώς για τους «πράσινους», ήρθε στην κατάλληλη στιγμή αυτή η επιτυχία για να τους δώσει εφόδια για τη δύσκολη συνέχεια.
Αντίθετα, η Ανόρθωση δεν τα κατάφερε, έχει και πάλι μπόλικο μουρμουρητό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και άμεσα πρέπει να ξεπεράσει αγωνιστικά προβλήματα και το κεφάλαιο ψυχολογία, γιατί κινδυνεύει πολύ νωρίς και πάλι να εκτροχιαστεί.
Ξενίζει το ότι η Νέα Σαλαμίνα είναι η μόνη ομάδα που ακόμη δεν έχει σκοράρει και μιλάμε για μια ομάδα που πέρυσι τερμάτισε στην εξάδα, φέτος ξεκίνησε για κάτι καλύτερο και έχει στις τάξεις της επιθετικό δίδυμο, που πέρυσι πέτυχε κοντά στα 30 γκολ και αναφέρομαι σε Μακρίεφ και Μάατσι, συν τις όποιες φετινές προσθήκες.
Κατά τα άλλα, πέρασε στο ντούκου η αναβολή της έκδοσης της κάρτας φιλάθλου και φαίνεται όπως και στο σοβαρό αυτό θέμα που απασχόλησε έντονα όχι μόνο το φίλαθλο κοινό αλλά την ευρύτερη κοινωνία, μάλλον θα έχουμε ίδια κατάληξη με άλλα εξίσου σημαντικά που προηγήθηκαν και ουσιαστικά έμειναν στο συρτάρι.
Μπορεί να έχει λεχθεί ότι για λόγους που αφορούν τις προσφορές και όλα τα συναφή, έχει αυτό το θέμα παγώσει, όμως γενικότερα δεν είναι η πρώτη φορά που σημαντικές εξαγγελίες έχουν την ίδια κατάληξη, δηλαδή πομπωδώς τις ανακοινώνουμε και ποτέ αυτές δεν υλοποιούνται.
Είναι όντως σημεία των καιρών σε μια χώρα που, σε όλους τους τομείς, προσπαθούμε να προτρέξουμε των γεγονότων, να εντυπωσιάσουμε και στο τέλος έχουμε μια από τα ίδια που συνηθίσαμε για έτη και έτη…
Είναι καλύτερα να μιλούμε λιγότερο και να εργαζόμαστε περισσότερο, και όχι για να διαφοροποιηθούμε από κάποιους προκατόχους σε οποιονδήποτε τομέα να υποσχόμαστε πράγματα, τα οποία εν κατακλείδι ξέρουμε ότι είτε δεν μπορούν να υλοποιηθούν, είτε κάπου θα σκοντάψουν και θα πάρουν αναβολή, που δυστυχώς στην Κύπρο ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…
 


Top