Στέλιος Παπαμωϋσέως Όλοι Εθνική…

Όλοι Εθνική…Οφείλω να γράψω ότι μου άρεσε το σλόγκαν που αφορά στην Εθνική μας ομάδα, γιατί και λιτό και κατανοητό ήταν και σαφέστατα μηνύματα έστειλε στον απλό τον κόσμο από την Ομοσπονδία αλλά και την τεχνική ηγεσία και τους διεθνείς.
Εισήλθαμε σε εβδομάδα υποχρεώσεων της Εθνικής μας και συμπίπτει να είναι πρεμιέρα επίσημη στη νέα διοργάνωση αλλά και για τον ομοσπονδιακό μας προπονητή. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν και η ομάδα αλλά και το αφεντικό μαζί έχουν πρεμιέρα, λογικό είναι να αναμένουμε για να κάνουμε τις αναγκαίες συγκρίσεις με προκατόχους αλλά και αποτελέσματα σε προηγούμενες διοργανώσεις.
Και έχουμε πρώτο εμπόδιο βουνό, μιαν από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη αυτήν την εποχή, το Βέλγιο. Στην περίπτωση αυτή κυριολεκτικά ισχύει το πάσα αρχή δύσκολη…
Άρα από τη μια θα πρέπει να αναμένουμε σε βάθος χρόνου να δούμε τι θα πετύχουμε αυτήν την φορά, όσο δύσκολα και αν φαντάζουν τα πλείστα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε, και από την άλλη να έχουμε κατά νουν ότι, από την προηγούμενη διοργάνωση, ο πήχης έχει ανέβει και θα πρέπει να επιχειρήσουμε συνολικά την υπέρβαση.
Στη νέα προσπάθεια, σημαντικό ρόλο έχει να διαδραματίσει ο κόσμος που θα πρέπει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε στην προηγούμενη διοργάνωση.
Έκανε ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών στη διάρκεια των προσπαθειών στον προκριματικό όμιλο όπου συμμετείχαμε και πραγματικά στον τομέα αυτό πήρε άριστα.
Θέλουμε και θα ήταν πολύ ωραίο από την πρεμιέρα αλλά και σε όλη τη διαδρομή, το ΓΣΠ να μοιάζει πάλι σαν καυτή έδρα για τους αντιπάλους μας και να στηρίζει συνεχώς τους διεθνείς μας.
Θέλουμε να δούμε κόσμο απ' όλες τις ηλικίες να ανεμίζουν την κυπριακή σημαία και να νιώθουν περηφάνια για το τι αυτή αντιπροσωπεύει.
Θέλουμε και διεθνείς διψασμένους για διάκριση, φιλόδοξους και έτοιμους για λίγο να ξεχάσουν τις ομάδες τους και να αφοσιωθούν εξολοκλήρου στην αποστολή που έχουν για τη χώρα μας.
Και επειδή ο κόσμος είναι καλός κριτής και το έχει δείξει και στο πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν, θεωρώ ότι θα ανταμείψει την προσπάθεια που ξεκινά την ερχομένη Τρίτη στην έδρα μας.
Το σλόγκαν «Όλοι Εθνική», θα πρέπει να περάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και στο αγωνιστικό κομμάτι ας ελπίσουμε να πετύχουμε αυτήν τη φορά την πραγματική υπέρβαση.
Έχουμε κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα μέχρι την πρεμιέρα, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Εθνική έχει ανάγκη όλον τον κόσμο, δεν διαχωρίζει οπαδούς μεγάλων και μικρών ομάδων, ούτε αριστερούς και δεξιούς ή πλουσίους και φτωχούς.
Όλοι χωράνε στη νέα προσπάθεια και όλοι πρέπει να τη στηρίξουν, γιατί η Εθνική δεν είναι τσιφλίκι κανενός, είναι η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.
Και, στο κάτω-κάτω της Γραφής, όταν εμείς αγωνιζόμαστε εκτός έδρας, νιώθουμε ότι είμαστε φιλοξενούμενοι από τις σχεδόν πάντα κατάμεστες εξέδρες. Ας νιώσουν σε αυτήν τη διοργάνωση αυτό το αίσθημα και οι εκάστοτε φιλοξενούμενοί μας…
Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα.
 


Top