Στέλιος Παπαμωϋσέως Από όλα έχει το πανέρι…

Από όλα έχει το πανέρι…Πολύ πλούσιος μήνας ο Ιούνιος σε ότι αφορά στα της ποδοσφαιρικής δράσης, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το Ευρωπαϊκό στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά και το Κόπα Αμερικα, ενώ κορυφώνεται στο Μπάσκετ και η αγωνία για το που θα καταλήξει το φετινό δαχτυλίδι στο ΝΒΑ.
Έπεται λίαν συντόμως και η κλήρωση των δυο Ευρωπαϊκών θεσμών σε επίπεδο συλλογών, θα ακολουθήσει το Προ Ολυμπιακό τουρνουά Μπάσκετ με τεράστιο Ελλαδικό ενδιαφέρον και βέβαια τον μήνα Αύγουστο στο Ρίο της Βραζιλίας, θα κτυπά η καρδιά του Ολυμπισμού, όπου από Κυπριακής πλευράς αναμένουμε κάτι ανάλογο με αυτό που πέτυχε ο Παύλος Κοντίδης στο Λονδίνο πριν από μια τετραετία.
Γενικά είναι μια χρονιά όπου σε όλη την διάρκεια του Καλοκαιριού, ουσιαστικά η δράση και βέβαια το τεράστιο ενδιαφέρον παντού, δεν θα εκλείψουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα εκατομμύρια φίλαθλους γενικά.
Στο Γιουρο, αναμένουμε να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων και από εκεί και πέρα, οι συγκινήσεις θα είναι επι καθημερινής βάσης, γιατί σε αγώνες μπαμ και κάτω, ένας θα περνά και ένας θα αποχαιρετά τον θεσμό και μαζί θα σβήνουν τα όνειρα του για διάκριση.
Αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά από την φάση των 16 και κυρίως σε βάθος χρόνου, αναμένονται και τεράστια ντέρμπι και κυρίως ματς που αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες.
Και έχουν όλοι οι παραδοσιακοί διεκδικητές του Ευρωπαϊκού στέμματος, κάθε λόγο να ελπίζουν ότι θα προσθέσουν άλλο ένα τρόπαιο στην πλούσια τους συλλογή, με εξαίρεση την Αγγλία που από το κλαμπ των μεγάλων δεν έχει κατακτήσει ποτέ Ευρωπαϊκό, ούτε σε τελικό δεν έχει παρουσιαστεί.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο κορυφαίο Παγκοσμίως πρωτάθλημα Μπάσκετ, το ΝΒΑ, συνεχίζεται η αγωνία και σήμερα τα χαράματα στις 4.00 ώρα Κύπρου ήταν προγραμματισμένος ο 6ος τελικός ανάμεσα σε Καβαλιερς του φοβερού διδύμου Λεπρόν και Έρβιν και των πρωταθλητών Γουoριορς του επίσης φοβερού δίδυμου Κάρι και Τόμσον, όπου αν οι Καβαλιερς νικήσουν ισοφαρίζουν στις νίκες σε 3-3, αν νικήσουν οι Γουoριορς εκτός, κατακτούν τον τίτλο για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Διαφορετικά όλα θα κριθούν στην έδρα των Γουοριορς στον 7ο και τελευταίο τελικό, το απόλυτο ντέρμπι…
Αναμένουμε και την κλήρωση των Ευρωπαϊκών για να μάθουμε πρώτους αντίπαλους και βέβαια ελπίζουμε φέτος γενικά να πάει πιο μακριά η βαλίτσα.
Έχουμε και σε εκκρεμότητα ακόμη πολλά και σημαντικά θέματα που απασχολούν τις μεγάλες ιδίως ομάδες μας, στο αγωνιστικό, οικονομικό αλλά και κάποιες στο διοικητικό κομμάτι, άρα πολλά και ενδιαφέροντα μας αναμένουν.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα στο Μπάσκετ θα κάνει την νέα της προσπάθεια με στόχο την παρουσία της στους Ολυμπιακούς, όσο και αν τα δεδομένα στον όμιλο της πολύ δύσκολα είναι, ενώ θα κορυφωθεί και η προετοιμασία της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους Ολυμπιακούς στην Βραζιλία, όπου υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία, για μια πολύ καλή συνολικά παρουσία.
Τα σπουδαιότερα λοιπόν έπονται και καλά νέα είναι όλοι να απολαύσουν κορυφαίες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός γενικά προσφέρει…

 


Top