Στέλιος Παπαμωϋσέως Το καρέ...

Το καρέ...Δεν περιμέναμε το πέσιμο της αυλαίας του Α' γύρου για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, για το πού οδεύουν πάνω-κάτω οι ομάδες, όμως είναι αλήθεια ότι η τελευταία αγωνιστική έβγαλε και ειδήσεις, διαμόρφωσε και μια δυναμική για κάποιες από αυτές.
Για παράδειγμα, ήταν το διπλό της χρονιάς για τον Απόλλωνα, ειδικά μετά τα τρία κολλητά 0-0 που έφερε, γιατί μείωσε τη διαφορά από την κορυφή, αλλά και αναμένει σημαντικές επιστροφές στις αμέσως επόμενες αγωνιστικές.
Έτσι το τρίο για τίτλο για το οποίο γινόταν λόγος μόλις λίγες αγωνιστικές προηγουμένως, έγινε καρέ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Απ' εκεί και πέρα, δεν τα κατάφεραν Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα να παραμείνουν σε θέση βολής από την τετράδα και πιθανόν το επόμενο ραντεβού τους στο «Αμμόχωστος» να είναι το ναι ή το όχι για το πού θα οδεύσουν στο άμεσο μέλλον.
Οι ειδήσεις βεβαίως έχουν να κάνουν με το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών για την ΑΕΚ που συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία, για το ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι πλέον στην τρίτη θέση, έστω με την ελάχιστη διαφορά από το δίδυμο της κορυφής και βεβαίως το ότι μετά από δεκαπέντε έτη, ο Απόλλων έφυγε με διπλό από το ΓΣΠ απέναντι στους «γαλαζοκίτρινους».
Στο δεύτερο γκρουπ, ο Άρης φαίνεται να πατά γκάζι και να κάνει πορεία της μεγάλης ομάδας που είχε στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 με αρχές δεκαετίας του ΄80 και αυτό σημαίνει ότι βάζει δύσκολα νωρίς, σε ομάδες που παραδοσιακά δεν σκέφτονταν περιπέτειες, αλλά ήδη έχουν μπλέξει.
Ήταν πολύ σημαντική η νίκη της ΑΕΛ για ευνόητους λόγους και πλέον κάθε αγωνιστική έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Κοντολογίς, όλα φαίνεται να κρέμονται από μια λεπτή κλωστή και για τους έχοντες στόχο τον τίτλο ή και την έξοδο στην Ευρώπη και γι' αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τις περιπέτειες.
Ήταν, ταυτόχρονα, άλλη μια καταστροφική αγωνιστική για σχεδόν όλους τους διαιτητές, που ίσως με εξαίρεση την παρουσία του Νικολάου στο Παφιακό, να υπέπεσαν σε σωρεία σημαντικών λαθών, κάποια εκ των οποίων αλλοίωσαν και αποτελέσματα και μάλιστα σε σημαντικούς αγώνες.
Έχει παραγίνει το κακό και δυστυχώς έως και σήμερα, η εικόνα είναι σχεδόν η ιδία με αυτήν των προηγουμένων χρόνων, δηλαδή κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των ορισμών, κανείς ουσιαστικά δεν τιμωρείται, κανείς δεν ξέρει ποιος ή ποιοι ορίζονται και γιατί σε συγκεκριμένους αγώνες.
Το σχετικό ρεπορτάζ λέει ότι λίαν συντόμως θα ανέβουν στην Α' Κατηγορία νεαροί και εξελίξιμοι διαιτητές, και ότι κάποιοι από τους πρωτοκλασάτους που μέχρι σήμερα ήταν στο απυρόβλητο, θα έχουν κόστος.
Βέβαια αυτό το ακούσαμε πολλές φορές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτήν τη φορά θα εφαρμοστεί στην πράξη…
Όμως, αν ούτε και αυτήν τη φορά δεν τραβηχτούν αφτιά, σημαίνει ότι οι πλάτες είναι πολύ γερές για κάποιους και κυρίως οι έχοντες τη γενική ευθύνη, πιθανόν να έχουν και εμπλεκόμενα συμφέροντα, που τους δένουν τα χέρια να προχωρήσουν σε όποιες τομές και αν επιθυμούν.
Άρα;
 


Top