Στέλιος Παπαμωϋσέως Κολαούτι, Σα και Κύπριοι…

Κολαούτι, Σα και Κύπριοι…Από τη στιγμή που τα ντέρμπι βγάζουν νικητή, βγαίνουν και ειδήσεις.
Είναι δηλαδή μπόλικος ο απόηχος, παρ' ότι μόλις έχουμε πει καλησπέρα στον νέο μαραθώνιο…
Η ΑΕΛ και η Ανόρθωση ήταν οι μεγάλες κερδισμένες, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων οι μεγάλοι χαμένοι.
Ο Κολαούτι, με τα άλλα δυο γκολ που πέτυχε σε ντέρμπι και ο Σα, που βρήκε πάλι δίκτυα, είναι οι παίκτες που συζητιούνται πιο πολύ απ' όλους.
Για την Ανόρθωση, το 2 στα 2 στα συνεχόμενα ντέρμπι, έστω κι αν τα έδωσε στο σπίτι της, θεωρείται και είναι ιδανικό ξεκίνημα και βάση γερή για να κτίσει μια μεγάλη πορεία.
Ο Κολαούτι φαίνεται να είναι ο παίκτης που έψαχνε για το εύκολο γκολ, ενώ τεράστιο κέρδος για την ομάδα της Αμμοχώστου αποτελεί η επιστροφή του κόσμου και κυρίως η εμπιστοσύνη που δείχνει στη νέα προσπάθεια που καταβάλλεται.
Για την ΑΕΛ, το διπλό στο Δασάκι και η νίκη στο ντέρμπι θεωρούνται το πρώτο και μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για τον νέο της προπονητή, ενώ ο Ορλάντο Σα αποδεικνύεται η μορφή της ομάδας. Ο Σα παρουσιάζεται πλήρως αλλαγμένος συγκριτικά με την περσινή περίοδο και πάνω του στηρίζουν πολλά οι φίλοι της λεμεσιανής ομάδας.
Από την άλλη, η ήττα για τον Απόλλωνα δεν είναι καταστροφική, όμως για τον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν απλά μια ήττα, ήταν συνέχεια στις άσχημες εμφανίσεις που ξεκίνησαν από την ευρωπαϊκή πορεία, γι' αυτό και ο Σερτζιο μένει μέχρι να φύγει από τον Αρχάγγελο…
Από την άλλη, δυο Κύπριοι, ο Παύλου και ο Μυτίδης, οδήγησαν την ΑΕΚ σε μεγάλη ανατροπή και πρώτη νίκη, ενώ η Ομόνοια έκανε σεφτέ στο άδειο ΓΣΠ και το 4-0 επί της Ένωσης, της δίνει τις απαιτούμενες αγωνιστικές ανάσες για τη δύσκολη συνέχεια.
Στα κάτω, η Δόξα και ο Άρης έχουν ήδη πάρει διαφορά σημαντική από τους λοιπούς και ειδικά η ομάδα της Κατωκοπιάς επιβεβαιώνει όλους αυτούς που θεωρούν ότι φέτος μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη υπέρβαση στην ιστορία της.
Κρατάμε στα θετικά το ότι απουσίαζαν οι έντονες φωνές διαμαρτυρίας για τη διαιτησία.
Από την άλλη, δεν μπορεί να μη σχολιαστεί το γεγονός ότι σε αγώνα σημαντικό για τη δεύτερη μόλις αγωνιστική του μαραθωνίου, κόπηκαν μόλις 117 εισιτήρια στο Τσίρειο στο Άρης - Δόξα…
Παρ' ότι κανείς δεν περίμενε αρκετό κόσμο σ' αυτό το ματς, όπως και να το κάνουμε, ο αριθμός των εισιτηρίων παραπέμπει σε αγώνα Δ' και όχι Α' κατηγορίας.
 


Top