Στέλιος Παπαμωϋσέως Περισσότερα πλέον τα κίνητρα…

Περισσότερα πλέον τα κίνητρα…Μπορεί η Βασιλεία να στάθηκε εμπόδιο στην απευθείας είσοδο του πρωταθλητή Κύπρου της επόμενης περιόδου στους ομίλους του Τσιαμπιονς Λιγκ, όμως το γεγονός της διπλής εκπροσώπησης της χώρας μας ασφαλώς και τίθεται σαν ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τους παραδοσιακούς μνηστήρες του τίτλου, αλλά και γενικά των προνομιούχων θέσεων. Βεβαίως, άλλο η απευθείας παρουσία στους ομίλους και άλλο η παρουσία στην προκριματική φάση.
Μιλάμε για διαφορά κάποιων εκατομμυρίων σε ευρώ και κυρίως για μπόλικη αγωνία για επίτευξη των στόχων.
Όμως, όπως και να το δει κάποιος, η διπλή εκπροσώπηση και ειδικά η παρουσία του πρωταθλητή στον Γ’ προκριματικό γύρο είναι μια μεγάλη πρόκληση, απέναντι στην οποία πρέπει να είναι πανέτοιμες οι εκπρόσωποί μας για να ανταποκριθούν. Ουδείς ισχυρίζεται ότι θα έχουν εύκολη αποστολή. Όμως, από τη στιγμή που με κόπους μιας πενταετίας ηλθε αυτό το μεγάλο δώρο, σαν επιβράβευση των προσπαθειών των εκάστοτε εκπροσώπων μας, θα ήταν κρίμα κι άδικο να μην το εκμεταλλευθούμε στο έπακρο. Με βάση τα περυσινά αλλά κυρίως τα φετινά δεδομένα, θα αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τη μάχη για κατάληψη των δυο πρώτων θέσεων στην επόμενη περίοδο.
Η δυναμικότητα των ομάδων λίγο-πολύ είναι γνωστή. Οι αιώνιοι της Λευκωσίας και της Λεμεσού, η Ανόρθωση και η ΑΕΚ, λογικά θα είναι οι ομάδες που θα κυνηγήσουν τίτλο και δεύτερη θέση. Μέχρι τότε, όμως, έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε. Υπάρχουν οι φετινοί δυο τίτλοι που αναμένουν τον κάτοχο, υπάρχουν επίσης τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη και βεβαίως υπάρχει ολόκληρο καλοκαίρι για να δημιουργήσουν οι μεγάλες τουλάχιστον ομάδες τις βάσεις για να παρουσιαστούν όταν και εφόσον χρειαστεί, πανέτοιμες για να αντιμετωπίσουν τις ευρωπαϊκές προκλήσεις. Οι υπόλοιποι, σ' αυτό το διάστημα, θα πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση της οικονομικής τους εικόνας και κυρίως να προβούν σε τέτοιες κινήσεις, που να μη βάζουν σε μπελάδες την ίδια την ύπαρξη των σωματείων των οποίων ηγούνται. Το γράψαμε και χθες, το τονίζουμε και σήμερα, ότι δεν αποτελεί πλέον κινδυνολογία η αναφορά σε επικείμενο κλείσιμο μαγαζιών. Είναι, δυστυχώς, μια πραγματικότητα, την οποία όσο πιο σύντομα τη δουν στα ματιά αυτοί που έχουν το σοβαρό πρόβλημα στο σπίτι τους, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς, γιατί πιθανόν θα αποτελέσει την ύστατή τους ευκαιρία να περισώσουν ό,τι περισώζεται… Γενικά συνεχίζουμε να οδεύουμε σε μαραθώνιο δυο ταχυτήτων κι αυτό στο τέλος της ημέρας πιθανόν να παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα παρθούν σ' ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ.

 


Top