Σοφοκλής Σοφοκλέους Τι είδαμε και τι θα δούμε;

Τι είδαμε και τι θα δούμε;Το πρωτάθλημα άρχισε και έστειλε τα πρώτα μηνύματα...Τι είδαμε και τι θα δούμε; Πάνω-κάτω τα ίδια. Εδώ με το "καλημέρα" έγινε η πρώτη τροποποίηση καταστατικού της διοργάνωσης από πλευράς της ΚΟΠ, θα κολλήσουμε στα υπόλοιπα; Που να σφήξουν τα ζόρια ακόμη;

 

Καθαρά αγωνιστικά, η πρεμιέρα είχε μπόλιη δράση και σασπένς, αλλά λίγο-πολύ όλα ήρθαν ευθεία γραμμή. Χωρίς εκπλήξεις και αναποδιές. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να κριθεί, αφου είχε στο μυαλό την Αστάνα και ο αντίπαλος του (Ερμής) είχε το μυαλό στον προγραμματισμό. Όμως, οι "γαλαζοκίτρινοι" με το υλικό που έχουν σε συνδυασμό με την προσθήκη Καβενάγκι μπαίνουν ως το μεγάλο φαβορί στο πρωτάθλημα. Θα έχει αντίπαλο ή αντίπαλους η ομάδα του Πιασένσια;

Σίγουρα θα έχει. Και μάλλον σοβαρούς αντίπαλους, υπό προϋπόθεσεις πάντα.

Η Ομόνοια είναι πλέον ομάδα με ταυτότητα και αν βρει τρόπο νο καταπολεμήσει την αγωνιστική και μη εσωστρέφεια της, όπως τη νίκησε στην πρεμιέρα με τη Σαλαμίνα, τότε θα καταστεί αρκετά υπολογίσιμη. Με την αναμενόμενη ενίσχυση με τον Χριστοφή αποκτά δυναμική και αν καταφέρει να σουλουπώσει και την άμυνα της, τότε είναι ικανή για όλα.

Η Ανόρθωση δείχνει ακόμη πιο καλή από πέρσι και κυρίως πιο ουσιαστική και μετρημένη. Αν βρεθεί η χημεία σε βάθος χρόνου μεταξύ νέων και του περσινού καλού κορμού σε συνδυασμό με την επιπλέον επιθετική ενίσχυση και τη μεγάλη δίψα του κόσμου της για επιτυχίες, έχει τα φόντα για πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πρώτο δείγμα με την ΑΕΛ ήταν θετικό, αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Η ΑΕΚ συνεχίζει από εκεί που έμεινε πέρσι. Ενισχυμένη και με σταθερή βάση παίχτων μπορεί το κάτι παραπάνω, φτάνει να ξεπεράσει κάποια σύνδρομα που συνοδεύουν ομάδες με όχι και τόσο μεγάλο εκτόπισμα. Στην Πάφο έδειξε ότι αποκτά χαρακτήρα και αυτό σημαντικότατο.

Ο Απόλλωνας άρχισε νωθρά τη σεζόν, του έφυγαν και προσωπικότητες και αποτελεί ερωτηματικό. Όμως, φαίνεται ομάδα με προοπτική και καλοδουλεμένη. Αν ο τελευταία του προσθήκη στην επίθεση του προσδώσει μεγαλύτερη εμβέλεια, σε συνδυασμό με τις επιστροφές των τραυματιών, τότε μπορεί να μπει σφήνα. Θα έχει μεγάλη σημασία για τον Απόλλωνα αν καταφέρει να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας του περσινού τίτλου.

Τέλος, η ΑΕΛ είναι μια εντελώς νέα ομάδα που θα χρειαστεί χρόνο. Έχει όμως εκτόπισμα και αν της βγούν οι νεοφερμένοι, με κάποια καλά αποτέλεσματα και την σπρώξει ο κόσμος της, θα είναι εκεί.

 


Top