Σύλια Ιωαννίδου Χρυσάφι μου.

Χρυσάφι μου.Όταν εμφανιζόταν η Skye με εκείνο το τιρκουάζ φόρεμα με το πορτοκαλί φουρό και τραγουδούσε τόσο τρυφερά το The sea ή το Enjoy the ride, δεν μπορούσες να μην ερωτευθείς, να μην χαμογελάσεις και να νιώσεις το καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι στα κύτταρά σου. Ήταν μια μαγευτική , καλοκαιρινή, νύχτα με ένα αεράκι  ταξιδιάρικο…

Και ήρθαμε στο σήμερα, σε αυτό το αεράκι το κυπριακό που δεν θα μας χαρίσει ποτέ νύχτες με Skye και Morcheeba και Massive Attack και Air και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αλλά, θα μας χαρίσει νύχτες με δυνατά ντεσιμπέλ, χαρτοπετσέτες και γαρύφαλλα. Με κορμιά να τσακίζουν την μεσούλα στο τσιφτετελάκι, να τραγουδάνε δυνατά «στο τρελοκομείο» ή ότι άλλο τρας μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση. Και όχι τίποτα άλλο βρωμίζουν και το timeline μας με φωτογραφίες μεθυσμένες και σχόλια του τύπου “eperasamen telia!!!!!!!” ! Απαραίτητη προυπόθεση σε τέτοια posts είναι τα πολλά θαυμαστικά, που χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα, αβίαστα και αδιάκριτα. Τα θαυμαστικά υποδηλώνουν την άγνοια, την αφέλεια και την ανοησία αυτού που τα χρησιμοποιεί τόσο αλόγιστα. Το θαυμαστικό πλέον έπαψε να θυμίζει έκπληξη, απλά υποδηλώνει  έλλειψη.

Χρυσάφι μου (να δικαιολογήσω και τον τίτλο) δεν με ενοχλούν τα μερακλαντάν άσματα πόνου, με ενοχλούν όσοι δεν ανοίγουν τα αυτιά τους. Όσοι μένουν μόνο εκεί, σε συγκεκριμένα ακούσματα. Σε πληροφορώ ότι και εγώ με πάθος τραγουδάω στο τσακίρ το κέφι το «στο άδειο μου πακέτο απόψε μπήκες» και το «ζηλεύω» του Μαζωνάκη και ναι έχω τραγουδήσει αγκαλιά με φίλη καλή (Μαράκι σε εσένα πάει το σχόλιο) το Τρελοκομείο. Αλλά, πάντα υπάρχει το αλλά, μην μου το χαλάς, δεν ακούω μόνο αυτά ακούω και αυτά! Ξέρω όμως ποια από αυτά δημιουργούν εκείνη την αίσθηση ζεστασιάς, που η κάθε νότα σε κάνει να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου.

Μιλούσα με τον Νικόλα, ψαγμένο παιδί, 26 χρονών, για μουσικές και είπε κάτι πολύ καλό και στο μεταφέρω. Ο καθένας σε τούτη τη ζωή πρέπει να βρει τον δικό του τρόπο να καλλιεργήσει το πνεύμα και την ψυχή. Συμφωνώ και επαυξάνω και συμφωνώ ακόμα περισσότερο γιατί οι κουβέντες αυτές έρχονται από έναν άνθρωπο τόσο νέο. Συνεπώς, υπάρχει ελπίδα… έστω και αμυδρή.

ΥΓ Το τραγούδι που άκουσες σε αυτό το blog δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η Skye Edwards και ο Ross Godfrey, δύο από τα βασικά μέλη των Morcheeba παρουσιάζουν το νέο τους project και μας συστήνονται ως Skye|Ross. Το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου από τη Feelgood Records. Το πρώτο single είναι το  “Light of Gold”.   Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα σπίτια τους, ενώ αποτελεί μια οικογενειακή υπόθεση αφού συμμετέχουν ο 19χρονος γιος της Skye και η σύζυγος του Ross.


Top