Πολύβιος Αλεξάνδρου Πόσο του λείπει ο… killer

Πόσο του λείπει ο… killer


Με δείγμα γραφής τούς δώδεκα επίσημους αγώνες, στον ΑΠΟΕΛ είναι ξεκάθαρο ότι δεν βρήκαν τον αντικαταστάτη του Πιέρου Σωτηρίου. Καλός και συμπαθής ο Ντε Καμάργκο, που κάποιες φορές δίνει περισσότερα απ’ ό,τι μπορεί, αλλά δεν είναι ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο μπορεί ο Γιώργος Δώνης να περιμένει το εύκολο γκολ.
 
Ναι, κάποιες φορές έχει σκοράρει απίθανα τέρματα, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα φτάσει στα 26 γκολ που πέτυχε πέρσι ο διεθνής φορ. Καλός ο Ποτέ, με δείγμα γραφής από το πέρασμά του από την Ομόνοια και στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Τουρκίας, αλλά στον ΑΠΟΕΛ η αλήθεια είναι ότι ακόμα ψάχνεται. Σίγουρα, δεν είναι ο Ποτέ που όλοι γνωρίσαμε και ειλικρινά αμφιβάλλω εάν μπορεί να φτάσει εκείνα τα στάνταρ. 
 
Άρα, στον Αρχάγγελο είναι υποχρεωμένοι από χθες να αρχίσουν το ψάξιμο για τον παίκτη που θα φέρει το εύκολο γκολ. Αυτήν τη στιγμή στην ομάδα υπάρχουν δύο επιθετικοί με τα ίδια χαρακτηριστικά. Παίκτες περιοχής, που δεν μπορούν να βγουν έξω, να πιέσουν και να πάρουν μπάλα. Στοιχεία τα οποία είχε ο Σωτηρίου, γι’ αυτό άλλωστε ξεχώρισε τόσο νωρίς και κέρδισε με το σπαθί του τη μετεγγραφή στην Κοπεγχάγη.  
 
Βεβαίως, το ζητούμενο πλέον για τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι ο διεθνής φορ -αυτός έφυγε και συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που ξέρει, δηλαδή να σκοράρει- αλλά το πώς πορεύεται απ’ εδώ και πέρα. Ο Γιώργος Δώνης είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει με τους Ντε Καμάργκο και Ποτέ μέχρι τον Ιανουάριο, οπόταν και θα γίνει η προσθήκη ενός ακόμα επιθετικού, που θα κάνει τη διαφορά. Κάτι που θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει, γιατί χωρίς έναν φορ που θα «μυρίζεται» το γκολ, η ομάδα έδειξε ότι δεν μπορεί να φτάσει μακριά. Και όταν λέμε μακριά, εννοώ στο πρωτάθλημα. Γιατί ο μεγάλος στόχος είναι το έκτο σερί πρωτάθλημα, πράγμα που, εάν επιτευχθεί, θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ποιος δεν θα ήθελε να γραφτεί το όνομά του στην ιστορία της ομάδας;  
 
Όλα τα πιο πάνω επιβάλλουν άλλη μια οικονομική υπέρβαση από πλευράς εταιρείας. Τουλάχιστον, χρήματα υπάρχουν και μέχρι στιγμής ο Πρόδρομος Πετρίδης δεν έδειξε ότι είναι ο άνθρωπος που θα πει «όχι» ώστε η ομάδα να ενισχυθεί για να πετύχει στον στόχο της. 
 
 

Top