Πολύβιος Αλεξάνδρου Το standing ovation στον αρχηγό

Το standing ovation στον αρχηγό


Η αλήθεια είναι πως ούτε ο ίδιος θα ανέμενε ότι στον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα της εθνικής, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έφτανε με τέτοια επιβλητική εμφάνιση στο ροζ φύλλο. Ο Παναγιώτης Τρισόκκας, στον τελευταίο του αγώνα απέναντι στην Ελβετία, ήταν απλά συγκλονιστικός.
Name
 
Επιβεβαίωσε δε, με τον καλύτερο τρόπο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια εθεωρείτο βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική, αλλά απέδειξε και γιατί ήταν ο αρχηγός που το έλεγε η καρδιά του, όταν από το καλοκαίρι το 2009, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αναστασιάδη, παρέλαβε το περιβραχιόνιο.  
 
Είναι από τους καλαθοσφαιριστές που όχι μόνο τίμησαν με το παραπάνω το ψωμί που τους πρόσφερε απλόχερα η πορτοκαλιά μπάλα, αλλά έδωσε ακόμα περισσότερα. Και είναι από τους λίγους που είχαν -και είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθήσει να έχει- το θάρρος της γνώμης του. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που δημόσια καυτηρίασε πράγματα και καταστάσεις γύρω από το Εθνικό μας συγκρότημα, τον τρόπο που λειτουργούν οι εθνικές ομάδες, αλλά και πολλά άλλα που αφορούν την κυπριακή καλαθόσφαιρα.
 
Μα πάνω απ’ όλα ο Παναγιώτης έδωσε πολλά. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί πρότυπο για πάρα πολλούς νεαρούς καλαθοσφαιριστές, αποτελεί για τον ίδιο τη μεγαλύτερη επιβράβευσή του, για όσα πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια φορώντας τη φανέλα και τιμώντας την Εθνική μας ομάδα.
 
Γι’ αυτό και του άξιζε με το παραπάνω το χειροκρότημα που εισέπραξε ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα με την Ελβετία. Μπορεί ο κόσμος να ήταν λίγος στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», το απόγευμα του Σαββάτου, μπορεί ο ίδιος να άξιζε μεγαλύτερης αναγνώρισης, όμως όσοι ήταν εκεί τον χειροκρότησαν και αυτός ανταπέδωσε με τη χαρακτηριστική του κίνηση. Με το χέρι στην καρδιά, ευχαριστώντας τους όπως ο ίδιος ξέρει.
 
Ο Παναγιώτης Τρισόκκας αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την κυπριακή καλαθόσφαιρα και την Εθνική μας ομάδα. Κάτι που πρέπει να δουν στην Ομοσπονδία και να τον αξιοποιήσουν, γιατί τέτοιους καλαθοσφαιριστές με ήθος και προπαντός να τρέφουν τόση αγάπη γι’ αυτή την ομάδα σπάνια συναντάς.  
 

Top