Πολύβιος Αλεξάνδρου Ο ΑΠΟΕΛ έβαλε το πρώτο λιθαράκι...

Ο ΑΠΟΕΛ έβαλε το πρώτο λιθαράκι...


Το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα δεν είναι ούτε σημερινό, ούτε χθεσινό. Η βία στα γήπεδα ζει και βασιλεύει στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο, εδώ και χρόνια και παρά τις πολλές υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων, μέχρι σήμερα δεν είδαμε κάποιο δραστικό μέτρο. 
 
Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ακούσαμε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου για την κάρτα φιλάθλου. Ένα μέτρο το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων. 
 
Από εκείνο το διάστημα μέχρι και σήμερα, εάν εξαιρέσουμε το παιχνίδι του «Τσιρείου» μεταξύ του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης που δεν ξεκίνησε ποτέ, είναι αλήθεια ότι εντός γηπέδων δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια. 
 
Ο κόμπος φαίνεται να έφτασε στο χτένι, μετά τα ρεζιλίκια μερίδας οπαδών του ΑΠΟΕΛ το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην Τρίπολη. Ρεζιλίκια με τα οποία ακόμα γελάει ολόκληρη η Ευρώπη και που ανάγκασαν τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να κάνει το αυτονόητο. Να προχωρήσει δηλαδή από μόνη της σε δραστικά μέτρα, όπως είναι η κάρτα Loyalty, που μέχρι σήμερα είχαν οι κάτοχοι διαρκείας της ομάδας. Ουσιαστικά, η κάρτα αυτή αποτελεί ένα γερό «χαρτί» στα χέρια της διοίκησης για καταπολέμηση της βίας, αφού σε αυτήν αναγράφονται τα προσωπικά στοιχεία του κατόχου, κάτι που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζουν ποιος βρίσκεται στην κάθε θέση. 
 
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ με αυτό το μέτρο έκανε το πρώτο βήμα και πλέον όλοι αναμένουν τα αποτελέσματά του. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά μέσα από μεγάλο προβληματισμό έβαλε το δικό της λιθαράκι για καταπολέμηση της βίας. Εάν αυτό από μόνο του είναι αρκετό, ο χρόνος θα δείξει. Τουλάχιστον προσπάθησε…
  

Top