Πολύβιος Αλεξάνδρου Κούνια που μας κούναγε…

Κούνια που μας κούναγε…


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίας (24/9/2013), αποφάσισε τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας με 12 ομάδες από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Για τη λήψη της πιο πάνω απόφασης, από τα υφιστάμενα μέλη της σημερινής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου καταγράφηκε μόνο μία διαφωνία». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΚΟΠ, όταν λαμβανόταν η σχετική απόφαση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 για μείωση των ομάδων της Α' Κατηγορίας από 14 σε 12. 
 
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015. «Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι ομάδες της Α' Κατηγορίας την περίοδο 2015-2016 θα είναι 14. Τη φετινή περίοδο 2014-2015 από την Α΄ Κατηγορία θα διαβαθμιστεί 1 ομάδα (12η) και από τη Β΄ Κατηγορία στην Α΄ Κατηγορία να ανέλθουν 3 ομάδες». 
 
Δεν πέρασαν παρά μόνο 18 μήνες από εκείνο το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν οι παράγοντες πλην μίας μόνο διαφωνίας, αποφάσιζαν τη μείωση των ομάδων. Την προηγούμενη Τρίτη, τα πάντα ανατράπηκαν και πλέον, όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα τυπικής διαδικασίας η αύξηση των ομάδων και πάλι σε 14.
 
Για κάποιους φαίνεται ότι δεν μετρά ούτε το μεγάλο ενδιαφέρον που επιτέλους υπάρχει στο πρωτάθλημα, με τον φετινό τρόπο διεξαγωγής του, ούτε οι πολλές συγκινήσεις, ούτε οι συνεχόμενες ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα. Φαίνεται ότι κάποιοι ζύγισαν τα κουκιά τους, συμπέραναν ότι δεν τους συμφέρει και αφού βλέπουν ότι έχουν την πλειοψηφία αναίρεσαν έτσι απλά την απόφαση που είχαν πάρει πριν από 18 μήνες. 
 
Φτάσαμε δηλαδή στην 25η αγωνιστική και ακόμη δεν γνωρίζουμε στα σίγουρα πόσες ομάδες θα πέσουν. Και ύστερα μιλούν για αξιοπιστία του πρωταθλήματός μας. Κούνια που μας κούναγε…
 

Top