Πολύβιος Αλεξάνδρου Το στοίχημα του νέου προέδρου της ΚΟΚ

Το στοίχημα του νέου προέδρου της ΚΟΚ


Πέντε ημέρες μας χωρίζουν από την εκλογική συνέλευση της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας για την ανάδειξη νέου προέδρου και οι διεργασίες, όπως είναι φυσιολογικό, βρίσκονται στα «φόρτε» τους. Βεβαίως, οι μέχρι σήμερα ενδείξεις φέρνουν τον Λούη Δημητρίου να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου, αφού μέχρι στιγμής οκτώ ομάδες τάχθηκαν υπέρ του. Δηλαδή σε σύνολο 15 ψήφων, λαμβάνει πέραν του 50%, ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι άλλα δύο σωματεία, ΑΕΚ και Όλυμπος Αγλαντζιάς έχουν δηλώσει ότι δεν θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, κάνοντας ακόμα πιο εύκολο το έργο του κ. Δημητρίου. 
 
Από την άλλη, ο ανθυποψήφιός του Ρένος Πιττάλης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, παρουσιάστηκε αρκετά προβληματισμένος για την τροπή που πήραν τα πράγματα. Το πώς και το γιατί, μόνο ο ίδιος καθώς και τα σωματεία που τον υποστηρίζουν μπορούν να δώσουν την απάντηση. 
 
Το θέμα, όμως, είναι όποιος και να είναι αυτός που θα λάβει το χρίσμα του προέδρου της Ομοσπονδίας, θα πρέπει να έχει ως μοναδικό γνώμονα το καλό του μπάσκετ και μόνο, αφού είναι γενικώς αποδεχτό ότι το άθλημα έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια και οι λόγοι είναι πολλοί, που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. 
 
Το σίγουρο είναι ότι ενώπιόν του θα βρει πολλές προκλήσεις για να αντιμετωπίσει, όπως για παράδειγμα η δομή των πρωταθλημάτων, οι Ακαδημίες και πώς βγαίνουν στην επιφάνεια νεαροί καλαθοσφαιριστές, οι εθνικές ομάδες και ποιοι θα είναι οι στόχοι μας απ’ εδώ και πέρα, αφού θεωρώ ότι η πρώτη θέση στους ΑΜΚΕ, δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν πλέον. Ο πήχης σιγά-σιγά πρέπει να ανέβει. 
 
Το μεγαλύτερο, όμως, στοίχημα το νέου προέδρου θα είναι να βρει τον τρόπο μονοιάσει τις διοικήσεις των ομάδων που, κακά τα ψέματα, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.  
 

Top