Πολύβιος Αλεξάνδρου Το πετυχημένο ρίσκο του Πρόδρομου

Το πετυχημένο ρίσκο του Πρόδρομου


Ένα χρόνο συμπλήρωσε την περασμένη Πέμπτη η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη στην ηγεσία της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ. 365 ημέρες γεμάτες επιτυχίες, που ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας δεν φανταζόταν, εάν αναλογιστεί κανείς σε ποια κατάσταση βρισκόταν η ομάδα όταν η διοίκηση αναλάμβανε τις τύχες της. 
 
Είναι γεγονός ότι ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του ρίσκαραν αρκετά αναλαμβάνοντας τα ηνία της εταιρείας, αφού ο ΑΠΟΕΛ έμοιαζε με μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, που αγωνιστικά όδευε από το κακό στο χειρότερο, ενώ και οικονομικά αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα. Με αυτήν  την εικόνα το πρωτάθλημα ήταν το τελευταίο πράγμα που υπήρχε στο μυαλό της μεγαλύτερης μερίδας των οπαδών της ομάδας. Και, όμως, ο κ. Πετρίδης με τους συνεργάτες του, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση, είχαν ως πρωταρχικό στόχο την αναγέννησή της. Έδειξαν απόλυτη εμπιστοσύνη στον   Γιώργο Δώνη, προχώρησαν στις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο και κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα. Αποτέλεσμα ήταν, στο τέλος της περιόδου η ομάδα να πανηγυρίσει το νταμπλ. Από εκείνο το σημείο είχε τεθεί ο αμέσως επόμενος στόχος, που ήταν η είσοδος του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα που επετεύχθη σχετικά με εύκολο τρόπο. 
 
Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία δείχνει να οδεύει σε υγιή μονοπάτια, τόσο από αγωνιστικής άποψης όσο και από οικονομικής. Με αυτά τα δεδομένα, η παρουσία της διοίκησης Πετρίδη κρίνεται απόλυτα επιτυχής, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να φέρει την άνοιξη στην ομάδα.
 
Την ερχόμενη Τετάρτη, ο ΑΠΟΕΛ τίθεται αντιμέτωπος με την ιστορία του. Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα σε έναν όμιλο με Μπαρσελόνα, Παρί Σ.Ζ. και Άγιαξ, να διεκδικεί πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ την τελευταία αγωνιστική. Το παρελθόν έχει δείξει ότι ακόμα και στις μέρες μας μπορούν να γίνουν θαύματα. Και αυτό το θαύμα θα επιδιώξουν να πετύχουν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μέσα στην «Amsterdam Arena».
 

Top