Πολύβιος Αλεξάνδρου Σημαντική, όχι καθοριστική

Σημαντική, όχι καθοριστική


Μπορεί η 24η στροφή του πρωταθλήματος να μην είναι καθοριστική, είναι όμως πολύ σημαντική. Θεωρητικά, οι δύο πρωτοπόροι, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ,  απέναντι σε Αλκή και ΑΕΚ Κουκλιών αντίστοιχα, έχουν τον πρώτο λόγο και θ' αποτελέσει έκπληξη εάν χάσουν βαθμούς. Το ίδιο ισχύει και για τον τρίτο της παρέας, τον Απόλλωνα, ο οποίος υποδέχεται την ΑΕΚ, με την ομάδα της Λάρνακας -κακά τα ψέματα- να έχει το μυαλό της στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης. Και, παρά το γεγονός ότι θα γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του αγώνα Ανόρθωση-Ν. Σαλαμίνα, που βαθμολογικά «δείχνει» να την ενδιαφέρει, εντούτοις η έκτη θέση δεν της εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. 
 
Με αυτά τα δεδομένα, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο… «βουβό» «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η «Κυρία» κυνηγά τη νίκη μετά από τέσσερις σερί ήττες, ώστε να διασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη θέση την οποία κατέχει σήμερα. Ίδιος στόχος και για τη Νέα Σαλαμίνα, ώστε να συνεχίσει να ελπίζει στο… όνειρο. 
 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Ερμής θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής και να αποδείξει ότι η φετινή του πορεία δεν είναι καθόλου τυχαία. Από την άλλη, ο Άρης γνωρίζει πολύ καλά ότι παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για να αποφύγει την απ’ ευθείας διαβάθμιση.
 
Η Ένωση αντιμετωπίζει στο Μακάρειο τη Δόξα, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους «βυσσινί», ενώ τέλος, η Ομόνοια υποδέχεται τον Εθνικό, με τις δύο ομάδες να θέλουν μόνο νίκη για διαφορετικούς λόγους. 
 
Υ.Γ. Ακόμα και σήμερα αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό της ΚΟΠ να ορίσει όλους τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής, σήμερα. Η δικαιολογία που δόθηκε, ότι πάρθηκε αυτή η απόφαση λόγω του αγώνα της Εθνικής την περασμένη Τετάρτη, πραγματικά μόνο γέλιο μού προκαλεί…  
 

Top