Πολύβιος Αλεξάνδρου Επιβάλλεται να δώσει απαντήσεις...

Επιβάλλεται να δώσει απαντήσεις...


Τους τελευταίους μήνες ασκείται έντονη κριτική προς την Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας και κατ’ επέκταση προς το πρόσωπο του Προέδρου της Γιώργου Χρυσοστόμου. Κατά καιρούς τα σωματεία εκφράζουν διάφορα παράπονα, που κυρίως έχουν να κάνουν με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αλλά και τη στάση που τηρεί η Ομοσπονδία σε ορισμένα φλέγοντα θέματα, όπως οι ορισμοί των αγώνων, η κάθοδος ξένων διαιτητών, θέματα καταστατικού και εάν υπάρχουν παρεκκλίσεις από αυτό και άλλα πολλά. 
 
Είναι γεγονός ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο μόνος που μπορεί να λύσει τον γρίφο των πολλών παραπόνων αλλά και ερωτημάτων που τίθενται είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΟΚ. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο επιβάλλεται να μιλήσει και να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Τα σωματεία αλλά και όσοι ασχολούνται με την καλαθόσφαιρα, υπό την ιδιότητα του παράγοντα, του προπονητή, του καλαθοσφαιριστή, του δημοσιογράφου, αλλά και του απλού φιλάθλου, θέλουν να ακούσουν τη δική του τοποθέτηση. 
 
Έχω την εντύπωση ότι η κατάσταση φτάνει στα άκρα και για το καλό του αθλήματος δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν ο κ. Χρυσοστόμου συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της σιωπής, τότε έχω την εντύπωση ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά. Ειδικά τώρα, που άρχισαν τα play-off και το σίδερο έχει αρχίσει να «βράζει». Όπως είναι λογικό, τα σωματεία που έχουν φτάσει μέχρι εδώ, σίγουρα θα θέλουν το κάτι παραπάνω.
 
Το πιο σημαντικό, θεωρώ, είναι να ξεκαθαρίσει εάν θα σφυρίξουν σε όλα τα παιχνίδια των play-off ξένοι διαιτητές. Είναι το πλέον σημαντικό ζήτημα, τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία και η κάθε απόφαση παίζει τον δικό της σημαντικό ρόλο.
Γι’ αυτό και είναι στο χέρι το κ. Χρυσοστόμου να ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση μια και καλή. 
 

Top