Πολύβιος Αλεξάνδρου Κεφάλαιο ο Δώνης για τον ΑΠΟΕΛ

Κεφάλαιο ο Δώνης για τον ΑΠΟΕΛ


Από τις δηλώσεις τόσο του προπονητή του ΑΠΟΕΛ Γιώργου Δώνη μετά το τέλος του αγώνα στη Φρανκφούρτη, όσο και του Αντιπροέδρου και εκ των Υπευθύνων προγραμματισμού, Βάσου Ηλιάδη στο Ράδιο Πρώτο, συμπεραίνει κανείς ότι ο προγραμματισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εντάξει, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, δεν θα ανέμενε κανείς από τον κ. Ηλιάδη να βγει και να πει δημοσίως πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα, ενόψει βεβαίως της επερχόμενης μετεγγραφικής περιόδου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί πόσο ζεστά το έχουν πάρει όλοι στον ΑΠΟΕΛ.
 
Είναι γεγονός ότι οι ελλείψεις είναι αρκετές, όσες και οι τρύπες που πρέπει να κλείσουν, εάν στη διοίκηση θέλουν την ομάδα να διεκδικήσει τους στόχους της στο τέλος της περιόδου. Και όταν μιλάμε για στόχους στον ΑΠΟΕΛ, αυτοί ξεκάθαρα είναι το νταμπλ και η είσοδος της ομάδας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
 
Ο Γιώργος Δώνης θεωρώ ότι κέρδισε τις εντυπώσεις από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στον Αρχάγγελο. Στις δηλώσεις του δείχνει άνθρωπος μετρημένος, που ξέρει σε ποια ομάδα εργάζεται, τα θέλω της διοίκησης αλλά και του κόσμου. Πρόκειται για έναν επικοινωνιακό προπονητή, που δεν φοβάται να εκφράσει την άποψή του, αλλά και να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που θα του τεθεί. Το έκανε άλλωστε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν είχε εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του ενόψει της αλλαγής που εδρομολογείτο στη διοίκηση της εταιρείας. Είχε καλέσει, εάν θυμάστε, τη νέα διοίκηση να του μιλήσει ευθέως για τις προθέσεις της τόσο για τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του. Δεν φοβήθηκε, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. Πόσοι προπονητές στη θέση του θα έκαναν κάτι τέτοιο δημόσια;
 
Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του ούτε μετά το τέλος του αγώνα στη Φρανκφούρτη, αποκαλύπτοντας ότι θα γίνουν τέσσερις μετεγγραφές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή οι ομάδες φτιάχνονται από πολύ νωρίς, έτσι και εμείς θα φτιάξουμε τον ΑΠΟΕΛ της νέας περιόδου νωρίς για να είναι έτοιμος στις επίσημες υποχρεώσεις». Από αυτή την τοποθέτησή του, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο προπονητή που κοιτάζει το μέλλον. Σέβεται το ψωμί που τρώει και παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο, εντούτοις αυτό δεν τον εμποδίζει να δουλεύει από τώρα για την επόμενη περίοδο. Πλέον, γνωρίζει τις αδυναμίες της ομάδας και πού χρειάζεται ενίσχυση. Το να δουλεύει κάποιος προπονητής από τον Δεκέμβριο έχοντας ως ορίζοντα το ερχόμενο καλοκαίρι και την είσοδο της ομάδας του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Και για την ομάδα, αλλά και για τους ίδιους τους φίλους της. 
 
Εκ των υστέρων, αποδεικνύεται και η λανθασμένη επιλογή που έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην τεχνική ηγεσία. Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου έφερε στον Αρχάγγελο τον Πάουλο Σέρτζιο, έναν προπονητή που λίγοι γνώριζαν και που το παρελθόν του δεν ήταν και το καλύτερο. Και βεβαίως, το μεγαλύτερο λάθος του πρώην διοικητικού ηγέτη του ΑΠΟΕΛ, έγκειται στο γεγονός ότι είχε δώσει εν λευκώ τη διαχείριση της ομάδας στον Πορτογάλο τεχνικό. Έφυγαν και αποζημιώθηκαν ποδοσφαιριστές που δεν έπρεπε να το κουνήσουν από τον Αρχάγγελο και ήρθαν παίκτες που ούτε τη διαφορά έκαναν, αλλά, όπως αποδείχτηκε, ούτε και της κλάσης του ΑΠΟΕΛ είναι για να μπορούν να αγωνιστούν σε αυτή την ομάδα. Και είμαι βέβαιος ότι αρκετοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ θα διερωτώνται γιατί δεν έγινε κάποια κίνηση από το καλοκαίρι για τον Γιώργο Δώνη. Γιατί, εάν γινόταν κάτι τέτοιο, τα πάντα θα ήταν διαφορετικά σήμερα…
 

Top