Νάσιος Ορεινός General Το σχόλιο του Romney για τους δημοκρατικούς

Το σχόλιο του Romney για τους δημοκρατικούς 

Ως γνωστό τις προάλλες διέρρευσε ένα βίντεο στο οποίο ο Romney φαίνεται να δήλωσε ότι το 47% που φαίνεται να υποστηρίζει τον Obama είναι το ποσοστό που ουσιαστικά βασίζεται στην κυβέρνηση και θεωρεί ότι είναι θύμα και ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να το φροντίσει.

Αμέσως μετά λοιπόν, δημοσκόπηση διερεύνησε κατά πόσο τα σχόλια αυτά έχουν επηρεάσει το εκλογικό σώμα και κατά πόσο είναι λιγότερο ή περισσότερο πιθανό για κάποιους να ψηφίσουν τον Romney. Η ανάλυση ανά κόμμα καταδεικνύει το εξής: 68% των Δημοκρατικών δηλώνει λιγότερο πιθανό να ψηφίσει τον Romney, με το 27% να δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί, ενώ μόλις το 4% δηλώνει περισσότερο πιθανό να τον ψηφίσει.

Αντίθετα στους Ρεπουμπλικάνους το 44% δηλώνει ότι είναι περισσότερο πιθανό να τον ψηφίσει με το 51% να δηλώνει ότι τα σχόλια δεν το έχουν επηρεάσει και το 4% ότι είναι λιγότερο πιθανό να τον ψηφίσει.

Δεν φαίνεται δηλαδή να επηρεάζεται ιδιαίτερα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο κομμάτων αφού πρώτο έτσι και αλλιώς δεν θα έπαιρνε ιδιαίτερη ψήφο από τους δημοκρατικούς και δεύτερο το ποσοστό των ρεπουμπλικάνων που δηλώνει λιγότερο πιθανό να τον ψηφίσει είναι μικρό και αντικαθίσταται από το ίδιο ποσοστό των δημοκρατικών που δηλώνει περισσότερο πιθανό να τον ψηφίσει.

Το ενδιαφέρον έγκειται στους ανεξάρτητους. Σε αυτούς λοιπόν το 15% δηλώνει ότι είναι περισσότερο πιθανό να τον ψηφίσει, το 29% λιγότερο πιθανό και το 53% δεν έχει επηρεαστεί. Πολύ απλά ο Romney δεν έχει επηρεαστεί από τους οπαδούς του δικού του κόμματος ή τους Δημοκρατικούς αλλά φαίνεται να έχει χάσει μια μερίδα περίπου 14% των ανεξαρτήτων (29%-15%).

Φτηνά την γλύτωσε!


Top