Νικόλας Μαρκαντώνης Γράμμα από το Στρασβούργο

Γράμμα από το Στρασβούργο

Ο Νικόλας Μαρκαντώνης είναι δημοσιογράφος στο Sigmatv


Μάλιστα, ο εκπρόσωπος των Μεταρρυθμιστών χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Χριστόφια ως άνθρωπο που κουβαλά ιδεολογίες της δεκαετίας του 1970, όταν σπούδαζε στη Σοβιετική Ένωση, ενώ το προσβλητικό του ύφος προκάλεσε την αντίδραση μιας Ευρωβουλευτού, η οποία του είπε ότι είναι αγενέστατος.
Παρά την αυτοσυγκράτηση που επέδειξε ο Πρόεδρος, θα ήταν αδύνατο να μην αντιδράσει και να υπερασπιστεί τη χώρα του για την άδικη επίθεση που δέχθηκε. Αφού έκανε λόγο για κακόβουλες αναφορές και παραπληροφόρηση, κάλεσε άπαντες να σταματήσουν να θυματοποιούν την Κύπρο, μια χώρα που υποφέρει από την κατοχή, λόγω των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στις χώρες τους. Στην Κύπρο δεν γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Χριστόφιας, τονίζοντας ότι ουδείς από όσους μας κατηγορούν δεν έχει προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, παρά τις δικές μας υποδείξεις. Και κατέληξε λέγοντας ότι είναι περήφανος που είναι Κύπριος και μάλιστα Ευρωπαίος, τονίζοντας ακόμα ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για μια καλύτερη και δικαιότερη Ευρώπη.
Αυτή λοιπόν είναι η Ευρώπη του σήμερα, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε ο ισχυρότερος σπρώχνει τον πιο αδύναμο σε αργό θάνατο, μέχρι την τελική του εξόντωση. Αυτή είναι η Ευρώπη του 2013, όπου τα κράτη-μέλη με την πρώτη ευκαιρία ρίχνουν τους εταίρους τους στα Τάρταρα, γράφοντας τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ειρήνης, πάνω στις οποίες εδράζεται η Ε.Ε., στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Μια Ευρώπη όπου η λέξη «Ένωση» στον τίτλο Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πλέον κενή περιεχομένου.
Ποτέ δεν ήμουν ευρωσκεπτικιστής, το αντίθετο μάλιστα, ήμουν από τους ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Όμως κύριοι, αν αυτή είναι η Ευρώπη σας, όπως την καταντήσατε, αν αυτό το οικοδόμημα είναι που οραματίζεστε για το μέλλον... τότε ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε!!! Γιατί αυτή η Ευρώπη καμία σχέση έχει με όσα είχαν κατά νου οι ιδρυτές της…


Top