Λευκή Παντελή Συγγνώμη Μαρί Ρόουζ

Συγγνώμη Μαρί Ρόουζ

Η Λευκή Παντελή είναι ειδική σε θέματα Φύλου, Μέλος του Δ.Σ. της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης. Οι απόψεις της είναι προσωπικές και δεν δεσμεύουν την άνωθεν οργάνωση.


Συγγνώμη... Σαν γυναίκα και μαμά αλλά και σαν πολίτις αυτού του τόπου σου ωφείλω μια συγγνώμη. Σου οφείλω μια συγγνώμη Μαρί Ρόουζ. γιατί δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά μου η είδηση της εξαφάνισης σου. Φαίνεται πέρασε στα ψηλά... έπαιξε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών και μετά τυπώθηκε στις τελευταίες σελίδες των εφημερίδων την επόμενη ημέρα. Μετά ξεχάστηκε. Δεν έγινε καμιά έρευνα. Δεν σε έψαξε κανείς και δεν ασκήθηκε καμιά πίεση προς το σώμα της αστυνομίας για να πράξει το καθήκον της. Να ελέγξει αν έφυγες από τη χώρα, να βάλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φωτογραφία σου και τη φωτογραφία της κόρης σου και να μας ευαισθητοποιήσει να σε αναζητήσουμε. 

 

Θυμάσαι το κοριτσάκι που απήχθη  από το νηπιαγωγείο του; Πόσες αναρτήσεις έγιναν για εκείνο το κοριτσάκι τότε αλήθεια; Θυμάσαι το περιστατικό με τα δυο αγόρια που απήχθησαν από το σχολείο τους; Που να θυμάσαι;  Ήσουν ήδη δολοφονημένη… 

 

Σε αποκαλούν άτυχη Μαρί Ρόουζ. Σε λένε άτυχη κοπέλα και πράγματι ήσουν κι εσύ και η κόρη σου Μαρί Ρόουζ, γιατί επέλεξες την Κύπρο για να εργαστείς και να ζήσεις αξιοπρεπώς. Δεν ήσουν ποτέ προτεραιότητα μας Μαρί Ρόουζ γιατί δεν ήσουν κύπρια μανούλα και η κόρη σου δεν ήταν δικό μας παιδάκι Μαρί Ρόουζ. Τι κι αν γεννήθηκε στο νησί μας και έζησε εδώ τα λίγα χρόνια της αθώας ύοαρξης της... Όμως ο δολοφόνος σου ήταν κατά δικός μας Μαρί Ρόουζ. Δικό μας σπλάχνο ο δολοφόνος σου όπως δικές μας, κατά δικές  μας και οι ευθύνες της ολιγωρίας, της μη ευαισθητοποίησης και της αδιαφορίας. Δική μας η αστυνομική δύναμη που επέτρεπε σε έναν δολοφόνο να κυκλοφορά 11 μήνες ανάμεσα μας, να λαμβάνει κρατικό μισθό και να εκπαιδεύει ίσως τους νεαρούς μας άνδρες στην Εθνική Φρουρά. Κι αυτή είναι και η τιμωρία μας. 

 

Ηρέμησε Μαρί Ρόουζ, πάρε τον κοριτσάκι σου αγκαλιά και πετάξτε μακριά από τη βρωμιά και τη σαπίλα της Κύπρου. Πηγαίνετε κάπου που να μην σας ξεχωρίζουν λόγω καταγωγής, κάπου που να σας βλέπουν σαν αυτό που ήσασταν: άνθρωποι, με όνειρα, με συναισθήματα και μια ζωή μπροστά σας που περίμενε να την ζήσετε. Συγνώμη Μαρί Ρόουζ, συγγνώμη γιατί δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα αλλάξει κάτι. Συγγνώμη γιατί οι υπόλοιπες υποθέσεις μάλλον θα παραμείνουν στα συρτάρια του άθλιου συστήματος που διαχωρίζει βάση καταγωγής και οικονομικής τάξης τους ανθρώπους και στήνει επιχειρήσεις και έρευνες μόνον όταν το κρίνει αναγκαίο. 

 

Να είσαι ευγνώμων μόνον στη φύση Μαρί Ρόουζ γιατί φέτος είχαμε βροχές πολλές και έτσι η δολοφονία σου αναδύθηκε από τα θολά νερά του σάπιου συστήματος και διεκδίκησε την προσοχή μας. Τον δολοφόνο μας, το άξιο τέκνο της πατρίδας μας θα τον κρατήσουμε σε ένα κελί και πολύ πιθανόν σε κάποια χρόνια να τον δούμε να εξέρχεται των φυλακών με…΄χάρη΄ προεδρική ή μη.. Συγγνώμη Μαρί Ρόουζ. Γιατί οι φετινές βροχές δεν φτάνουν να ξεπλύνουν την ενοχή μας… δεν αρκούν για να σβήνουν από πάνω σου τον πόνο και την φρίκη που βίωσες εσύ και το παιδάκι σου, μα αρκούν για να μας χαρίσουν τον δολοφόνο που μας αξίζει…το άξιο τέκνο της πατρίδας μας.

 

Το μόνο που μπορώ να σου υποσχεθώ είναι να προσπαθήσω να μεγαλώσω τα δικά μου παιδιά με αξίες που να τους διδάξουν να σέβονται τους ανθρώπους όλους ανεξαιρέτως και να τους φέρονται με σεβασμό. 

 

Αυτή τη στιγμή ελλείπουν από την οικία τους  γύρω  στα 80πρόσωπα  και πέραν των 30 είναι γυναίκες,  και οι πλείστες είναι αλλοδαπές. 


Top