Λευκή Παντελή Αγαπητέ σεξιστή,

Αγαπητέ σεξιστή,

Η Λευκή Παντελή είναι ειδική σε θέματα Φύλου, Μέλος του Δ.Σ. της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης. Οι απόψεις της είναι προσωπικές και δεν δεσμεύουν την άνωθεν οργάνωση.


Αγαπητέ σεξιστή που ενοχλείσαι από τις φεμινίστριες που διεκδικούν ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών κάθε φορά που μιλώ για διορισμό ίσου αριθμού ανδρών και γυναικών σε θέσεις στο δημόσιο (βλέπε Διοικητικά Συμβούλια) και μου αμολάς ένα, έχουμε τόσο προβλήματα με αυτά θα ασχολούμαστε;

Αγαπητέ σεξιστή που σε ενοχλεί η απαίτηση μου για ίση αμοιβή για ίση εργασία και θυμάσαι να αναφερθείς στα συστήματα βάρδιας λέγοντας ότι οι γυναίκες αρνούνται να εργαστούν βράδυ. Ίσως αν ο ρόλος των ανδρών μέσα στην οικογενειακή εστία ήταν πιο ενεργός οι γυναίκες να μπορούσαν να εργάζονται βάρδιες με πιο πολλή ευκολία, αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, σε νοσοκομεία, φούρνους και περίπτερα, καταστήματα και γραφεία έχω δει πολλές γυναίκες να δουλεύουν βάρδιες.

Αγαπητέ σεξιστή που εκνευρίζεσαι όταν αρθρογραφώ για την ανάγκη αύξησης των γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων και μου πετάς μια ατάκα μα αφού δεν ψηφίζετε οι ίδιες γυναίκες.

Αγαπητέ σεξιστή που σου συστήνομαι και μου  λες ότι είμαι ωραίο κομμάτι, κι έχεις το θράσος να βρίσκεσαι σε κρατικό αξίωμα.

Αγαπητέ σεξιστή που σου δίνω την επαγγελματική μου κάρτα και σου εξηγώ το ρόλο μου και την οργάνωση που εκπροσωπώ και μου λες να πω στον σύζυγο μου ότι είναι τυχερός άντρας και τυγχάνει να είσαι ο Αντιπρόεδρος μιας από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

Αγαπητέ σεξιστή που για 5 ολόκληρα χρόνια  εργαζόσουν στο ίδιο κτήριο μαζί μου και επέμενες να με αποκαλείς άγγελο και κούκλα παρά το γεγονός ότι γνωρίζεις το όνομα μου.

Αγαπητέ σεξιστή που ξεστομίζεις ένα σωρό υπονοούμενα εκμεταλλευόμενος τη θέση σου ως ανώτερος ενώ δε σου έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα και δεν  έχω ποτέ ανταποκριθεί στα καλέσματα σου.

Αγαπητέ σεξιστή,

η φωνή μου θα γίνεται πιο δυνατή όσο εσύ εξακολουθείς να  υπάρχεις.

Θα προσπαθώ να ενδυναμώνω νεαρές γυναίκες και θα τις παρακινώ να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Θα σε βάζω στη θέση σου σε κάθε ευκαιρία, που δεν είναι άλλη από το περιθώριο.

 

Αγαπητέ σεξιστή,   θα στηρίζω οτιδήποτε είναι λιγότερο επιβλαβές από σένα, όταν δεν έχω άλλη επιλογή και όταν εσύ τολμάς να ασχολείσαι με τα κοινά.  Το οφείλω στον εαυτό μου, στις νεότερες γενιές και σε όλες τις γυναίκες του πλανήτη.

 

Υστερόγραφο:

Το άρθρο αυτό γράφτηκε μήνες πριν, σε μια προσπάθεια να καταγράψω κάποια βιώματα, εμπειρίες και σχόλια των οποίων ήμουν η παραλήπτρια και έμεινε στα αδημοσίευτα επειδή το είχα θεωρήσει υπερβολικό. Η απαράδεκτη ανάρτηση ενός νεαρού άνδρα σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθε να μου το θυμίσει και να μου επιβεβαιώσει άλλη μια φορά ότι ο σεξισμός δεν έχει ηλικία, μορφωτικό επίπεδο ή  κομματική προτίμηση.

Το ότι βρισκόμαστε σε  προεκλογική περίοδο δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές. Καλό είναι όλοι οι εργαζόμενοι σε επιτελεία υποψηφίων να μείνουν μακριά από χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές για τα οποία θα χρειαστεί αργότερα να απολογηθούν


Top