Λευκή Παντελή Ξέρω μια ΜΑΝΑ

Ξέρω μια ΜΑΝΑ

Η Λευκή Παντελή είναι ειδική σε θέματα Φύλου, Μέλος του Δ.Σ. της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης. Οι απόψεις της είναι προσωπικές και δεν δεσμεύουν την άνωθεν οργάνωση.


Ξέρω μια μάνα που για να σώσει το παιδί της δέχτηκε να θέσει τον εαυτό της ως εγγύηση.

Να μεταβεί σε μίαν άλλη χώρα και να μην γνωρίζει πότε θα επιστρέψει πίσω στην Κύπρο, αφού δεν έχει καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα που απαιτούνται για την επέμβαση του παιδιού της. Τούτη η μάνα λοιπόν θα μεταβεί στο Ισραήλ και θα μείνει εκεί μέχρι να ξοφλήσει το ποσό που απαιτείται για τα ιατρικά έξοδα του παιδιού της. Το που θα βρει τα χρήματα άγνωστον, αφού οι οικονομικοί της πόροι είναι περιορισμένοι.

 

Στη χώρα μας, που κάθε υποψήφιος δαπανά για την προεκλογική του εκστρατεία, όταν οι εκλογές είναι βουλευτικές 30.000 ευρώ κι όταν είναι προεδρικές 1 εκατομμύριο ευρώ. Στη χώρα μας που φημίζεται για το υψηλό μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο των πολιτών της, επιτρέπουμε να βασανίζεται ένα παιδάκι και να παίρνει η μάνα του μέσα στην απελπισία της αποφάσεις που ούτε η ίδια ξέρει που θα την οδηγήσουν, σε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή του παιδιού τής.

 

Στη χώρα μας, που οι εισφορές σε σωματεία είναι της τάξης του μισού εκατομμυρίου. Που οι πολιτικοί και οι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί κυκλοφορούν με λιμουζίνες επιχορηγημένες από τους φορολογούμενους και που οι βουλευτές ταξιδεύουν στην επαγγελματική θέση τη γνωστή ‘business’. Στην Κύπρο που για άλλους τα ιατροσυμβούλια συνεδριάζουν και μια και δυο φορές για  να εγκρίνουν/ικανοποιήσουν το αίτημα, ενώ για άλλους δεν καταδέχονται καν να αναθεωρήσουν μια πιθανώς λανθασμένη απόφαση.

 

Ξέρω λοιπόν μια μάνα. Μια μάνα που δεν είναι γνωστή, διάσημη ή πετυχημένη. Δεν έχει λάβει κανένα βραβείο, δεν έχει τιμηθεί με κανένα τίτλο και δεν φιγουράρει σε κανένα περιοδικό με γυαλιστερό εξώφυλλο. Αυτή η μάνα είναι απελπισμένη γιατί έχει ένα άρρωστο παιδί που χρήζει άμεσης ιατρικής επέμβασης. Αυτή η μάνα έχει χτυπήσει τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου, του Υπουργείου Υγείας και  των εφημερίδων.

 

Σε μίαν ύστατη προσπάθεια να σώσει την μικρή της κόρη Σταυριάνα η οποία   πάσχει από το σύνδρομο  Cornella de Lange, η ΜΑΝΑ Ιζαμπέλα χτυπά την πόρτα της καρδιάς μας. Σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τις συνειδήσεις όλων εμάς κάνει την εξής έκκληση την οποία σας μεταφέρω επί λέξη: ‘Γι΄ αυτό πήρα τη τύχη του Μωρού μου στα χεριά μου. Μίλησα με τον γιατρό στο Ισραήλ και καθορίσαμε ημερομηνία στις 15/6/17 θα μετάβουμε στο Ισραήλ. Έχω συμφωνήσει με το γιατρό να του δώσω ότι ποσό θα έχει μαζευτεί από το κόσμο που στέκεται διπλά μου και το υπόλοιπο ποσό θα του το δώσω σιγά σιγά με τη δική σας βοήθεια. 

Ως εγγύηση ότι θα ξοφλήσω το ποσό θα μείνω στο Ισραήλ. Θέλω να σας παρακαλέσω να με βοηθήσετε να σώσω το μωρόν μου και να του δώσουμε την ευκαιρία να χαρεί τα παιδικά του χρονιά που μέχρι τώρα δεν έχει ζήσει. Είμαι σίγουρη ότι θα με στηρίξετε σε αυτό το δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.’


Izabella Christou
Κινητό. 00357 97772764
Email: bella76iza@cytanet.com.cy 

Εισφορές μέσω pay pal
https://www.paypal.me/helpstavri 
ή μέσω Bank Transfer (Περιφερειακή ΣΠΕ Λευκωσίας)
IBAN: CY07 0070 6210 0000 0000 2409 8482
BIC: CCBKCY2N

 

 


Top