Λευκή Παντελή Γυναίκα Πρότυπο: Έφη Ξάνθου

Γυναίκα Πρότυπο: Έφη Ξάνθου

Η Λευκή Παντελή είναι ειδική σε θέματα Φύλου, Μέλος του Δ.Σ. της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης. Οι απόψεις της είναι προσωπικές και δεν δεσμεύουν την άνωθεν οργάνωση.


Το πιο κάτω κείμενο είναι αφιερωμένο στην φίλη  Έφη και την κάθε Έφη, που ένα 24ωρο δεν αρκεί για να κάνει όλα όσα θέλει για την οικογένεια της, για το σπίτι της, τον κήπο της, τη γειτονιά της και την πόλη της. 

Η Έφη είναι σίγουρα γνωστή για δυο πράγματα, πρώτον για την εργατικότητα της που είχε ως αποτέλεσμα στα 8 σχεδόν χρόνια που την γνωρίζω να είναι πάντα γνώστρια όλων των νομοσχεδίων που συζητούνται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και δεύτερο για την γενναιοδωρία της. Βλέπετε με την Έφη συναντιόμασταν καθημερινά για εφτά χρόνια στη Βουλή, μιας και υπήρξαμε συνάδελφες  και κάθε φορά που με έβλεπε ήθελε να με τρατάρει από το πρόγευμα της, από τα φρούτα της ή από το γεύμα της το οποίο πάντα συνοδευόταν από τηλεφωνήματα τα οποία ακούραστα η Έφη δεχόταν από κόσμο που αγωνιούσε για πολλά και διάφορα θέματα. Η Έφη τρώει πάντα στο γραφείο διότι η μέρα της αρχίζει γύρω στις 8:30 π.μ. και δεν τελειώνει παρά μόνο γύρω στις 6, 7, 8…αναλόγως υποχρεώσεων, εκδηλώσεων και πάει λέγοντας.

Η Έφη πέραν του ότι διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος στην Αγλαντζιά και έχει την γνώση και την εμπειρία που την κάνουν μια καταρτισμένη υποψήφια Δήμαρχο, έχει σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και τη διοίκηση και 8ετή εργασιακή πείρα στο κοινοβούλιο. Όμως αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν για την Έφη είναι ότι μπορεί τη μια μέρα να συζητά και να τσακώνεται μαζί σου για κάτι και να διαφωνείτε και την άλλη μέρα να σε δει στους διαδρόμους και να σε χαιρετίσει πρώτη και να έρθει κοντά σου και να σου χαμογελάσει σαν ένα παιδί.

Και μιας και μιλάμε για παιδιά, η Έφη έχει στερηθεί πολλές ώρες από τον χρόνο που περνά με τον γίοκα της για χάρη της άτιμης πολιτικής… βλέπετε είναι εργασιομανής και τυπική και δεν αρνείται να εκτελέσει κανένα καθήκον που της αναθέτει η κοινοβουλευτική της ομάδα αλλά και  η συνείδηση της. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δένεται πάνω σε δέντρα και να ανεβαίνει σε μπουλντόζες δίχως να λογαριάζει τον εαυτό της. Ίσως όμως να το κάνει διότι, όπως υποψιάζομαι, δεν αντέχει να προσφέρει τον κόσμο στον γιο της έτσι όπως είναι τώρα και να του πει ορίστε γιε μου αυτός είναι ο κόσμος. Η Έφη θέλει να μπορέσει κάποια μέρα να πει στον γιο της: γιε μου προσπάθησα, πάλεψα και σου παραδίδω τη σκυτάλη και το καθήκον να νοιάζεσαι εσύ τώρα για τους συνανθρώπους σου, για τα ζώα, τα δέντρα και τα φυτά. Και είμαι σίγουρη ότι όταν η Έφη δε θα μπορεί πια κάθε καλοκαίρι να πηγαίνει στον Ακάμα και να καθαρίζει τις παραλίες του, ότι θα το κάνει ο γιος της με μεγάλη περηφάνια.

 

Σε ευχαριστώ Έφη που γίνεσαι πρότυπο για τις γυναίκες και τα κορίτσια της Κύπρου μας! Μια γυναίκα πρότυπο που αντανακλά την ποιότητα και το ήθος που η πολιτική στη χώρα μας τόσο πολύ χρειάζεται, αφού είσαι άξια και ικανή με προσόντα και ωριμότητα, εντιμότητα αλλά και ανθρωπιά. Σε μια περίοδο που η χώρα μας δεν έχει ούτε και μια γυναίκα Δήμαρχο, η υποψηφιότητα και μόνο μιας άξιας και ικανής νεαρής γυναίκας είναι ελπιδοφόρα.

 

Αν θέλετε να υποστηρίξετε την προσπάθεια της Έφης μπορείτε να την βρείτε στο Facebook: Efi Xanthou ή στο Twitter @efixanthou  Ο σκοπός του πιο πάνω κειμένου είναι να αναδείξει μια γυναίκα πρότυπο και  δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα ή σκοπό. 

 


Top