Δόνα Καπαρτή Ο ενδιάμεσος, τρίτος δρόμος

Ο ενδιάμεσος, τρίτος δρόμοςΚι εκεί που όλοι αναρωτιόμασταν τι γίνεται με τον λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, αν υπάρχει καν και πού βρίσκεται ένα μήνα (ακριβώς) μετά τον 1ο γύρο των εκλογών -αφήνοντας σαφώς μια πικρία στα χείλη του Νικόλα Παπαδόπουλου- οι απαντήσεις δόθηκαν μέσα σε κάτι λιγότερο από 24 λεπτά.

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παύλος Μυλωνάς στο Ράδιο Πρώτο δίνει αδιαμφισβήτητα μια πρόγευση του τι «ψήνεται» ανάμεσα στο ΔΗΚΟ και στους λοιπούς συμμάχους.  

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν φαίνεται να παραιτήθηκε των προσπαθειών του, αλλά στρώνει το δρόμο για το μέλλον και «φυσικά» όπως δήλωσε ο κ.Μυλωνάς τις επόμενες εκλογές.

«Είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου, μιας γραμματείας η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της συλλογικότητας», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής αποκαλύπτοντας έτσι τα σχέδια του ενδιάμεσου χώρου για επιστροφή στην κούρσα, όποια και αν είναι αυτή….

Ερωτηθείς αν η διαδικασία παραπέμπει στο σχηματισμό ενός κόμματος απάντησε ότι αυτό «είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος» ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι όταν εμφανιστεί ένα νέο κόμμα κάποια ονόματα (σ.σ. κομμάτων) δεν θα υφίστανται πια, ο καλεσμένος υποστήριξε πως η πολιτική είναι για να παράγεις πολιτικό έργο προς όφελος του λαού.

Πρέπει αυτός ο τρίτος δρόμος να πάρει σάρκα και οστά αλλιώς θα μείνουμε στο ΔΗΣΑΚΕΛ, ακούσαμε να λέει επίσης ο βουλευτής και αυτός ο «τρίτος δρόμος» είναι που μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Τραβώντας το σχοινί στα άκρα θα θέσουμε τα εξής ερωτήματα: Πρώτον, πόσο μεγάλος θα είναι ο δρόμος αυτός και πόσες θα είναι οι καθ’ οδόν απώλειες; Και δεύτερον πού θα καταλήξει αυτός ο δρόμος; Σε επιτυχία ή αποτυχία;

Σήμερα, κι επίσημα Πρόεδρος είναι για δεύτερη θητεία ο Νίκος Αναστασιάδης.

Αναλύοντας τις προγραμματικές του θέσεις, είπε πως υπάρχουν κάποιες εξ αυτών οι οποίες -σε συνεργασία με τη Βουλή- μπορούν να υλοποιηθούν εάν επικρατήσει η λογική του καλώς νοούμενου συμφέροντος, ανεξαρτήτως ιδεοληψιών.

Γι’ αυτό ακριβός τον λόγο αυτή η πενταετία θα έχει και το δικό της ενδιαφέρον: Ο λεγόμενος ενδιάμεσος -σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν σήμερα- θα παραμείνει ως ένα σώμα στη Βουλή.

Πόσο δύσκολη θα είναι η ζωή του κυβερνώντος κόμματος την ώρα των αποφάσεων; Πόσο δυνατή θα είναι τελικά η πυγμή των κεντρώων;  Και βλέποντας μακριά, στο τέλος της πενταετίας θα αντέξει τον μαραθώνιο; Θα ήταν παράτολμο να δοθούν απαντήσεις. Εν αναμονή συνεπώς του τι έπεται τόσο από τον «ενδιάμεσο» όσο και από τη λεγόμενη παρέα Καρογιάν η οποία φαίνεται να μπαίνει στο παιχνίδι.

 


Top