Γιάννος Χαραλαμπίδης Φτου, να μην τους ματιάσουμε...

Φτου, να μην τους ματιάσουμε...«Η κ. Μέρκελ είναι μια πολιτικός με αίσθημα ευθύνης για το μέλλον της Ευρώπης και για τη σταθερότητα». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα εγκωμιαστικά σχόλια προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο, εκφράζοντας, ταυτοχρόνως, την αισιοδοξία του ότι θα προχωρήσει με τη συγκατάθεσή της η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μακάρι.

Από το στόμα του και στου Θεού τ' αφτί. Το θέμα είναι άλλο: Ότι, εάν κάποιος άλλος πολιτικός, δημοσιογράφος ή πολίτης μιλούσε με αυτό τον κολακευτικό τρόπο για την κ. Μέρκελ, οι εν Κύπρω και εν Αθήναις υποστηρικτές του κ. Τσίπρα θα τον αποκαλούσαν, τουλάχιστον, γερμανοτσολιά...

Όπα, λοιπόν, κωλοτούμπα ο Πρωθυπουργός. Ο οποίος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό με τη γνωστή ρητορική, που είναι συνέχεια της προχθεσινής θέσης του Υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος υπογράμμισε το καλό κλίμα που θα πρέπει να συνεχιστεί, δίδοντας πλήρη στήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας των δυο ισότιμων συνιστώντων κρατών, και με τον Βορρά να παραμένει εσαεί τουρκικός.

Για πάντα! Και με τους εν Κύπρω θαυμαστές του και δη τους απορριπτικούς να μην μπορούν να βγάλουν άχνα. Διότι, αυτή είναι η λύση επί της οποίας γίνεται συζήτηση και για την οποία εργάζεται ο κ. Κοτζιάς. Και η οποία νομιμοποιεί το ψευδοκράτος ως ισότιμο συνιστών κράτος.

Τώρα, τι σχέση έχει μια τέτοια διχοτομική λύση, την οποία σχεδίασε η Τουρκία από το 1956, με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και τη δημοκρατία, είναι άξιον απορίας. Την έχουν όμως ενδύσει με διάφορα φανταχτερά χρώματα και την επιχρυσώνουν μέσα από την «ανάπτυξη», η οποία, όμως, θα προκύψει μέσα από δανεισμούς, όπως συμφωνούν Πρόεδρος και Ακιντζί.

Και η οποία έχει συνδεθεί από τον κατοχικό ηγέτη με ένα νέο «νόμιμο εποικισμό», δηλαδή με τη μεταφορά Τούρκων εργατών. Βεβαίως, καθόλου δεν μας εκπλήττουν οι πρακτικές της Λευκωσίας και των Αθηνών.

Η μεν δική μας Κυβέρνηση, παρότι είχε δεσμευτεί περί του αντιθέτου, μας κούρεψε κανονικά. Η δε ελλαδική, που υποσχόταν ότι θα έσχιζε τα μνημόνια, απλώς τα κατάπιε και αντί του εγγράφου Χαρδούβελη των 800 εκ. ευρώ, φέσωσε την οικονομία με άλλα 90 και πλέον δισεκατομμύρια συν το «capital control».

Στηριχθείτε πάνω τους και στο Κυπριακό. Χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία και τηρούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Λένε πάντα την αλήθεια στον λαό. Φτου, να μην τους ματιάσουμε...


Top