Αέρας υπεροχής για τον ΔΗΣΥ

ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗΣ
Η σημερινή νίκη είναι μια νίκη για τη Λάρνακα


Νέος Δήμαρχος Λάρνακας αναδείχθηκε ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, με 2.382 ψήφους διαφορά από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος και υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ Νίκο Κλεάνθους.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ Ανδρέας Λουρουτζιάτης εξασφάλισε ποσοστό 55,41% (12.200 ψήφους), αφήνοντας πίσω του τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ και υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ, Νίκο Κλεάνθους, με 44,59% (9.818 ψήφους).

Ικανοποιημένος ο ΔΗΣΥ από τα ποσοστά

Τα χέρια του τρίβει ο Δημοκρατικός Συναγερμός από τα συγκεντρωτικά ποσοστά ψήφων που εξασφάλισε για τον Δήμο Λάρνακας, τα οποία παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 7,7%, σε σχέση με τα συγκεντρωτικά ποσοστά που εξασφάλισε κατά τις δημοτικές εκλογές του 2006.
Ο ΔΗΣΥ στις χθεσινές δημοτικές εκλογές εξασφάλισε ποσοστό ψήφων 43,90% (9.363 ψήφους), έναντι του 34,57% που έλαβε το 2006.

Στην αντίπερα όχθη, το ΑΚΕΛ μετρά τις χαμένες του ψήφους. Στις χθεσινές εκλογές συγκέντρωσε 31,90% έναντι 33,13% που εξασφάλισε στις δημοτικές εκλογές του 2006.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΔΗΚΟ, το οποίο έλαβε συγκεντρωτικά ποσοστά 14,39% έναντι 20,73% το 2006.
Η ΕΔΕΚ συγκέντρωσε 6,73%, ενώ το ΕΥΡΩΚΟ 3%.

Στην πρώτη του δήλωση, ο νέος Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «το μήνυμα που έστειλαν οι δημότες της Λάρνακας με την ψήφο τους είναι μια καθαρή επιλογή, μια επιλογή εμπιστοσύνης για την αλλαγή στη Λάρνακα. Είναι ένα ξεκάθαρο και σαφέστατο μήνυμα ότι θέλουμε τη Λάρνακα που μας αξίζει, θέλουμε μια πόλη εξωστρεφή, μια πόλη δυναμική, μια πόλη που να παράγει θέσεις εργασίας και να διεκδικεί εκείνα που δικαιούται, δηλαδή μια πόλη με ρόλο πρωταγωνιστικό».

Ο κ. Λουρουτζιάτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του «προς τις χιλιάδες εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου και δούλεψαν μαζί μας για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκλογή. Θέλω ταυτόχρονα να ευχαριστήσω και τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, τον ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ, το ΛΑΣΟΚ αλλά και όλους τους συνδημότες μας που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους», σημείωσε.

Ο νέος Δήμαρχος Λάρνακας, αφού ευχαρίστησε την οικογένειά του, ανέφερε ότι «η σημερινή νίκη είναι μια νίκη για τη Λάρνακα, είναι δύναμη που ενώνει την πόλη μας για να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν».

Top