Ο Νίκος Κλεάνθους, αντίπαλος του Α. Λουρουτζιάτη στη Λάρνακα

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΚΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΩΥΣΕΩΣ

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία της Λάρνακας εξήγγειλε χθες ο πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και τέως βουλευτής Νίκος Κλεάνθους, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα κόμματα που τον στηρίζουν, το ΔΗΚΟ, το ΑΚΕΛ, το ΛΑΣΟΚ και όσους προέρχονται απ' όλους τους πολιτικούς χώρους που συναποτελούν την Κίνηση Υποστήριξης της υποψηφιότητάς του. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λάρνακα και στην παρουσία βουλευτών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, του νυν Δημάρχου της πόλης Ανδρέα Μωυσέως προς τον οποίο εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες, ο Νίκος Κλεάνθους είπε ότι γνωρίζει πως θα έχει «ένα πολύπλευρο και βαρυσήμαντο έργο» να επιτελέσει, ενώ έχει επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει.

Όραμα για τη Λάρνακα
Ο κ. Κλεάνθους αναφέρθηκε και στο όραμά του για τη Λάρνακα, και είπε ότι αυτό είναι να δει την πόλη «να γίνεται το στολίδι της Κύπρου. Όραμά μου είναι να δω τους νέους μας να ζουν εδώ που γεννήθηκαν, να ευημερούν να δημιουργούν, να οραματίζονται και να πλάθουν μαζί μας το μέλλον τους. Όραμά μου είναι να δω την πόλη μου να γεννιέται ξανά, να σφύζει από ζωή, ανάπτυξη και ανθρωπιά». Ταυτόχρονα, κάλεσε όλους να συνεργαστούν αρμονικά για «να υλοποιήσουμε τα μεγάλα έργα που είναι δρομολογημένα και τα νέα έργα, που μαζί θα προτάξουμε και προωθήσουμε. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η συλλογικότητα σε όλους τους τομείς και επίπεδα, και παράλληλα τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Δήμου, θα αποτελέσουν κύριο και διαρκή μου στόχο» ανέφερε.

Ο κ. Κλεάνθους είπε ότι ξέρει πολύ καλά πως «οι προοπτικές και οι δυνατότητες της Λάρνακας είναι μεγάλες και μπορούν να αξιοποιηθούν, αν τολμήσουμε όχι απλώς να διεκδικήσουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, αλλά και να παλέψουμε δυναμικά, όπου χρειάζεται, για να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε».
Είπε, επίσης, ότι θα επιδιώξει τη συμμετοχή όλων, «επιχειρηματιών, τοπικών και κυβερνητικών φορέων, του νομοθετικού σώματος, των Λαρνακέων και Αμμοχωστιανών βουλευτών», των απλών πολιτών, αλλά και των νέων, γιατί, όπως εξήγησε, «δεν μπορούμε να καταθέτουμε οράματα και να σχεδιάζουμε το μέλλον χωρίς τη δική τους συμμετοχή». Πρέπει, κατέληξε, «να ενώσουμε δυνάμεις και μπορούμε. «Η ισχύς εν τη ενώσει». Για την τοπική κοινωνία, τους κοινούς μας στόχους για την ευημερία, την ανάπτυξη και την καλύτερη ποιότητα ζωής που μας αξίζουν».

Η απάντηση Μωυσέως
Ο Ανδρέας Μωυσέως δεν είναι αρνί για να θυσιαστεί από το ΑΚΕΛ, δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Λάρνακας, σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με τις οποίες το ΑΚΕΛ θυσίασε τον κ. Μωυσέως για τη Δημαρχία της Λάρνακας, τη στιγμή που είχε πείρα δέκα χρόνων στα κοινά.
Σε δηλώσεις στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης για εξαγγελία της υποψηφιότητας του τέως βουλευτή του ΔΗΚΟ Νίκου Κλεάνθους, για τη δημαρχία της Λάρνακας, ο Ανδρέας Μωυσέως κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ. «Είναι γεγονός ότι η χθεσινή δήλωση του κ. Αναστασιάδη ξεκινά από το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ίσως καλά την πραγματικότητα», είπε και πρόσθεσε πως «ο Ανδρέας Μωυσέως δεν είναι αρνί για να θυσιαστεί, ο Ανδρέας Μωυσέως έχει κάνει συνειδητά τις επιλογές του».

Ύστερα από μια 20χρονη παρουσία στον Δήμο της Λάρνακας, δέκα χρόνια σαν δημοτικός σύμβουλος και δέκα χρόνια σαν Δήμαρχος, συνέχισε, «είχα αποφασίσει ότι ήρθε ο καιρός να παραδώσω σε κάποιον άλλον τη σκυτάλη για να συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε, ένα έργο που έχει αλλάξει ριζικά τη μορφή της Λάρνακας». Θεωρώ, ανέφερε ο κ. Μωυσέως, ότι «αυτός ο άλλος, ο καταλληλότερος για να συνεχίσει αυτό το έργο είναι ο Νίκος Κλεάνθους, τον οποίο και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές».

Top