Μιχάλης Πολυνείκης :Αποχωρώ από το Υπουργείο με ήσυχη την συνείδησή μου


Για την υδατική κατάσταση στην Κύπρο, ενημέρωσε σήμερα Υπουργός Γεωργίας Μιχάλης Πολυνείκης την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το Υπουργείο με ήσυχη τη συνείδησή του για το υδατικό πρόβλημα της Κύπρου.

''Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για τελευταία φορά πριν από την αποχώρηση μου την Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής, σε ό,τι αφορά την κατάσταση την υδατική που έχουμε αυτή τη στιγμή ενώπιόν μας'', είπε ο κ. Πολυνείκης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας.

Ο κ. Πολυνείκης τόνισε πως μετά από μια διετή αντιμετώπιση του όλου ζητήματος, το Υπουργείο κατάφερε με μια συλλογική πολιτική να οδηγήσει την υδατική κατάσταση της Κύπρου υπό έλεγχο.

''Πλέον έχει δρομολογηθεί η οριστική επίλυση του προβλήματος σε ό,τι αφορά την ύδρευση. Η πλήρης απεξάρτηση, την οποία έχουμε υποσχεθεί, θα είναι πλέον πραγματικότητα μετά την ολοκλήρωση των μονάδων αφαλάτωσης, οι οποίες θα γίνουν περί το τέλος του 2011. Μέχρι τότε είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε μια πολιτική διαχείρισης τέτοια που να διασφαλίζει τις ποσότητες εκείνες που είναι αναγκαίες μέχρι το τέλος του 2011, αλλά ταυτόχρονα και στον τομέα της άρδευσης να είμαστε σε θέση να καλύψουμε σε ικανοποιητικές ποσότητες τους παραγωγούς μας, ούτως ώστε να μην ξαναβρεθούν στην ίδια θέση που βρέθηκαν εξαιτίας της ανομβρίας'', είπε.

Παράλληλα, ο κ. Πολυνείκης είπε πως δεν πρέπει να βρεθούμε στην ίδια θέση που βρεθήκαμε το 2008, όταν αναγκαστήκαμε να φέρουμε νερό από την Ελλάδα με κόστος 50 εκατομμυρίων ευρώ.

''Αποχωρώ από το Υπουργείο με ήσυχη τη συνείδηση μου σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος το οποίο είχε χαρακτηρισθεί το δεύτερο σοβαρότερο πρόβλημα μετά το εθνικό'', ανέφερε.

Ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη για καλλιέργεια στην κοινωνία της υδατικής συνείδησης. ''Το υδατικό πρόβλημα μπήκε πλέον στην οριστική του επίλυση, και ελπίζω πολύ σύντομα θα είναι το Υπουργείο, στις αρχές Μαρτίου, σε θέση να ικανοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τους παραγωγούς, ούτως ώστε να ξεφύγουν από τη μιζέρια και το μεγάλο πρόβλημα της απώλειας εισοδήματος'', πρόσθεσε.

Ο κ. Πολυνείκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, τις αγροτικές οργανώσεις και τους Βουλευτές, γιατί σε πνεύμα συνεργασίας ανταλλάσαμε απόψεις για το καλό του τόπου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πανίκος Χάμπας, δήλωσε μετά τη συνεδρία ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Τμήμα Υδάτων, φαίνεται ότι οδεύουμε προς την οριστική επίλυση του υδατικού προβλήματος. ''Ενας μεγάλος στόχος υλοποιείται. Παράλληλα θέλουμε να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι σαν αποτέλεσμα της νοικοκυρεμένης πολιτικής στο υδατικό, έχουν αρθεί πλέον οι περιορισμοί και έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση από το Τμήμα Υδάτων ότι οι γεωργοί μας θα πάρουν περισσότερες ποσότητες, μέχρι και τις διπλάσιες, από ότι είχαν πάρει πέρυσι'', ανέφερε.

Ο ΓΓ του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάριος, δήλωσε ότι ''μέσα στα πλαίσια και της δικής μας συνδρομής έχουμε βοηθήσει τον Υπουργό να πάρει τις σωστές αποφάσεις, έτσι ώστε να διακοπούν οι περικοπές του νερού στην ύδρευση και ταυτόχρονα να γίνεται μια συζήτηση προς την κατεύθυνση της αυξημένης παραχώρησης νερού στον αγροτικό τομέα''.
Top