Βεβήλωση τάφου Σπύρου Κυπριανού - Δηλώσεις

ΕΔΕΚ

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βεβήλωση του τάφου του Πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού καθώς και άλλων τάφων στο Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΣ ΕΔΕΚ αναφέρει ότι τέτοιες ''απεχθείς'' και ''ιερόσυλες'' πράξεις προσβάλλουν τον πολιτισμό και τις θρησκευτικές παραδόσεις του λαού.

Καλεί τις αστυνομικές αρχές να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για τη σύλληψη των δραστών και την προσαγωγή τους ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ''επιδημία περιστατικών βεβήλωσης τάφων πολιτικών προσώπων''.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, βουλευτής Γιώργος Περδίκης είπε ότι ''το κοινό ιδιαίτερα ανησυχεί για την αδυναμία που έχει επιδείξει η Αστυνομία μέχρι σήμερα στο να διαλευκάνει και να εξιχνιάσει αυτές τις υποθέσεις''.

Δικαιολογημένα, ανέφερε, ακούγονται ήδη τα επικριτικά σχόλια προς την Αστυνομία, αν ληφθεί υπόψη ότι προφανώς οι υποθέσεις δεν αφορούν τους ίδιους δράστες και δεν έχουν την ίδια σημασία και σοβαρότητα.

''Αντιμετωπίζουμε τη δυστοκία της Αστυνομίας με ιδιαίτερη ανησυχία και ανησυχούμε γιατί αυτά τα φαινόμενα αναδεικνύουν την έλλειψη ήθους που κυριαρχεί και επηρεάζει την κοινωνία μας και είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο σε σχέση με τα κοινωνικά πεπραγμένα της κυπριακής κοινωνίας'', κατέληξε ο κ. Περδίκης.

ΕΥΡΩΚΟ

Τον αποτροπιασμό του και την έντονη του ανησυχία εκφράζει το Ευρωπαϊκό Κόμμα για το νέο περιστατικό βεβήλωσης τάφων στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΕΥΡΩΚΟ, εκφράζει τη συμπάθεια του τόσο προς την οικογένεια του Σπύρου Κυπριανού όσο και προς όλες τις οικογένειες όσων άλλων βεβηλώθηκαν οι τάφοι.

Καταλήγοντας, οι του Ευρωπαϊκού Κόμματος εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για τα συχνά περιστατικά βεβήλωσης τάφων του τελευταίου διαστήματος, ενώ παράλληλα καλούν την αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειες της για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Top