Ιούλιο τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωινό της 11ης Ιουλίου με την τραγική έκρηξη στο Μαρί, καθώς και τα όσα ακολούθησαν θα επιχειρήσει να φέρει στις οθόνες μας μέσω ενός ντοκιμαντέρ, η πολυβραβευμένη Ελληνίδα δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη.

Μιλώντας στο SigmaLive, η Αθηνά Κρικέλη, είπε ότι πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το θέμα μετά από επαφές που είχε με Κύπριους πολίτες.

«Από την πρώτη στιγμή το όλο θέμα μου κίνησε το ενδιαφέρον. Άρχισαν να ψάχνω, να ρωτάω να διαβάζω. Και όσο πιο πολύ έψαχνα τόσο πιο πικρή ήταν "η γεύση" που μoυ άφηνε στο τέλος. Κάτι δεν πήγαινε καλά, συνειδησιακά με ενοχλούσε και με έκανε να θέλω να μπω πιο βαθειά στο θέμα.. Η ενόχληση έγινε θυμός και ο θυμός δύναμη και υποχρέωση, όταν συνομίλησα και με συγγενείς των θυμάτων! Πλέον η πραγματοποίηση αυτού του ντοκιμαντέρ δεν είναι διοικητική ή δημοσιογραφική απόφαση, είναι υποχρέωση», είπε χαρακτηριστικά.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει μαρτυρίες συγγενών, αξιωματούχων, απλών πολιτών κυρίως όλων αυτών που τα στόματα των οποίων «φιμώθηκαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ποιοι βοήθησαν, ποιοι κρύφτηκαν ποιοι απείλησαν», μας εξήγησε, χωρίς να θέλει να μπει σε περεταίρω λεπτομέρειες.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ αναμένεται να αρχίσουν αρχές Ιουλίου, με την υποστήριξη της Ellopia TV USA. Στο ντοκιμαντέρ θα συμπεριληφθεί και υλικό από τις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγική έκρηξη ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο περίπου μήνες.

Η ίδια δήλωσε πως δεν έχει σχηματίσει προσωπική άποψη για τα γεγονότα.

«Διαβάζω καθημερινά και χτίζω την δική μου ιστορία, μιλώ με ανθρώπους που άμεσα ή έμμεσα ξέρουν για τα γεγονότα, νομίζω όμως πως η πραγματικότητα θα αρχίζει να ξετυλίγει μπροστά μου μόλις πατήσω το πόδι μου στην Μεγαλόνησο.»

Μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης του ντοκιμαντέρ αναλαμβάνει η Ellopia TV USA. Παρόλα αυτά υπολείπεται ένα ποσό γύρω στις 7 χιλιάδες ευρώ (για δύο ντοκιμαντέρ) το οποίο οι συντελεστές ελπίζουν να συγκεντρώσουν ευαισθητοποιώντας τους απλούς πολίτες αφού όπως δηλώνουν, από επίσημες πλευρές «δεν βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ».

Ντοκιμαντέρ και για τους εγκλωβισμένους

Η ίδια με παλιότερο ντοκιμαντέρ της («Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο») κατάφερε να πάρει το θέμα των εγκλωβισμένων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και μάλιστα απέσπασε το βραβείο «Καλύτερο Πολιτικό Ντοκιμαντέρ ΗΠΑ και διεθνώς για το 2011».

Η Αθηνά Κρικέλη επανέρχεται εκ νέου για το θέμα των εγκλωβισμένων, με στόχο να δώσει περεταίρω προβολή στο θέμα με νέο ντοκιμαντέρ.

«Το ντοκιμαντέρ για την κατάσταση των Εγλωβισμένων σήμερα, είναι ένα "τάμα" άν θέλετε. Μια ανοιχτή υποχρέωση που πρέπει να την τιμήσω! Από τη στιγμή που τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει για τους εγκλωβισμένους, αποφάσισα να προχωρήσω με την παραγωγή ενός νέου ντοκιμαντέρ», κατέληξε.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξη της στην ιστοσελίδα «Εμπροσθοφύλακας» δήλωσε την απογοήτευση της για το γεγονός ότι οι αρχές της Δημοκρατίας δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον για το όλο θέμα.

Εάν επιθυμείται να συνεισφέρεται παρακαλώ επικοινωνήστε στο ellopiapress@aol.com

zannettos@sigmalive.com


 

Top