"Άρωμα" Ελλάδας στη ρωσική γλώσσα

  Είναι "παιδί" της μεγάλης αγάπης των δημιουργών του για την Ελλάδα, που συνέλαβαν την ιδέα για τη δημιουργία του, όταν σε ένα ταξίδι τους από την Αθήνα στη Μόσχα, πριν από οχτώ χρόνια, "μαγεύτηκαν" από τη θέα της Ακρόπολης. Πρόκειται για τον διαδικτυακό τόπο "Greek.ru", το μοναδικό εξειδικευμένο ηλεκτρονικό ΜΜΕ, στη ρωσική γλώσσα, που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα.

   Από τις σελίδες του, καθημερινά περίπου 2.500-4.000 ρωσόφωνοι χρήστες του ίντερνετ μαθαίνουν για την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, αλλά και διάφορα ζητήματα οικονομικής υφής, όπως οι επενδύσεις.

   Η ελληνική μουσική και κουζίνα, τα έθιμα και οι παραδόσεις, η ιστορία, ο πολιτισμός, αλλά και οι τουριστικές ομορφιές της πατρίδας μας "παρελαύνουν" καθημερινά από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, την οποία δημιούργησε ένα ζευγάρι Ρώσων, με μόνο γνώμονα την αγάπη του για την Ελλάδα.

   Ήταν πριν από οχτώ χρόνια, όταν ο Ρομάν Σίμκιν και η Ναταλία Γκοντουνόβα επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα και έγιναν για πάντα πιστοί "φιλέλληνες".

   "Η ιδέα να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα για τα ταξίδια στην Ελλάδα, μας ήρθε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2000. Εκείνη τη στιγμή ήμασταν πάνω στην Ακρόπολη", εξηγεί ο Ρομάν Σίμκιν.

   Η διαδικτυακή πύλη "Greek.ru" … άνοιξε στις 15 Μαρτίου του 2001 και λειτούργησε ως "εργαλείο" που έφερε ακόμη πιο κοντά τους φιλέλληνες, τους ρωσόφωνους Έλληνες της Διασποράς και τους επαγγελματίες, που έχουν να κάνουν με τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις.

   Ενδεικτικό της μεγάλης απήχησης που έχει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι το γεγονός ότι η ετήσια επισκεψιμότητά της, σύμφωνα με τα δεδομένα του "Google Analytics" είναι περίπου 700.000 άτομα.

   Τα πρώτα χρόνια, το "Greek.ru" … επιβίωνε μόνο με τον ενθουσιασμό και την αγάπη των δημιουργών του. Ωστόσο, η αύξηση της δημοτικότητάς του οδήγησε αρκετές εταιρίες στο να αναζητήσουν την προβολή τους μέσω αυτού, δίνοντας έτσι μια σημαντική "τονωτική ένεση" στην όλη προσπάθεια.

Η Ρωσία στα ελληνικά…. Russian.gr
   Το μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόμβο "Greek.ru" οδήγησε τους δημιουργούς του στο να ξεκινήσουν ένα νέο έργο, το διαδικτυακό κόμβο "Russian.gr", που παρέχει πληροφορίες για τη Ρωσία στα ελληνικά.

   Ήδη, στις σελίδες του δημοσιεύονται ειδήσεις για θέματα ρωσικού ενδιαφέροντος, ενώ σύντομα αναμένεται η κάλυψη όλου του φάσματος των θεμάτων που αφορούν τη Ρωσία και μπορεί να ενδιαφέρουν τον Έλληνα.

Top