Σταρ Κύπρος 2009 η Δήμητρα Ολυμπίου

Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Παγκύπριος Επίσημος Διαγωνισμός Ομορφιάς Carlsberg 2009. Νικήτρια του διαγωνισμού και Star Κύπρος 2009 η Δήμητρα Ολυμπίου.

Λάμψη, ομορφιά και καλοκαιρινή διάθεση χαρακτήριζαν την προψεσινή βραδιά του Παγκύπριου Επίσημου Διαγωνισμού Ομορφιάς Carlsberg 2009, την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Η μαγευτική στιγμή της ανάδειξης της ωραιότερης Κύπριας είναι η στιγμή που σίγουρα θα θυμάται για πάντα η φετινή νικήτρια του διαγωνισμού, Σταρ Κύπρος 2009, Δήμητρα Ολυμπίου.

Ο Παγκύπριος Επίσημος Διαγωνισμός Ομορφιάς Carlsberg 2009 έλαβε χώρα στο Pavillion, όπου δεκατέσσερα δροσερά κορίτσια διεκδίκησαν τον τίτλο της Σταρ Κύπρος 2009. Οι θεατές του απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα ομορφιάς με ευχάριστες μουσικές ανάσες και καλοκαιρινή διάθεση. Η χορηγός εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ (Carlsberg), και η Τηλεόραση Σίγμα που είχε αναλάβει τη συνολική ευθύνη για την παραγωγή και οργάνωση καθώς και την απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης, άφησαν πίσω τους τις καλύτερες εντυπώσεις αφού ομολογουμένως η βραδιά ήταν υπέροχη.

Η οικοδέσποινα
Για πρώτη χρονιά οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η γνωστή παρουσιάστρια Έμη Λιβανίου, η οποία χάρισε ζωντάνια στη βραδιά και ανεπανάληπτες στιγμές στο κοινό. H Έμη Λιβανίου είναι μία από τις διασημότερες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα στον κλάδο του Ευρωπαϊκού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Σούμαν (Strasbourg III) στο Στρασβούργο (DEFA - “Diplome d’Etude Europeennes Approfondies”). Έχει, επίσης, παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας στο Leadership Institute στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.
Το κοινό ξεσήκωσαν με γνωστές επιτυχίες οι καλλιτέχνες Γιώργος Σαμπάνης, Ηλίας Βρεττός και η Άντα Λιβιτσάνου με το συγκρότημα Volt.

Οι νικήτριες
Σταρ Κύπρος 2009 αναδείχθηκε η Δήμητρα Ολυμπίου, η οποία κέρδισε το νέο Ford Fiesta, μια προσφορά της εταιρείας MICHAELS AUTOMOTIVE LTD. Η Δήμητρα Ολυμπίου θα εκπροσωπήσει το νησί μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος.
Μις Κύπρος 2009 αναδείχθηκε η Χρυστάλλα Τσιαλή, η οποία θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στο Διεθνή Διαγωνισμό Μις Κόσμος, 1η αναπληρωματική η Άντρεα Κκολού και 2η αναπληρωματική η Βαλεντίνα Ελσαγιέτ. Μις Colgate χαμόγελο αναδείχτηκε η Κωνσταντίνα Θεοφάνους.

Οι συντελεστές και οι δωροθέτες
Συντελεστές του διαγωνισμού ήταν το Beauty Line, Τηλεόραση Σίγμα, VALENS WELLNESS CENTRE, World of Sun Studios, Μάριος Παπακυπριανού, SHOE BOX, HAUTE COIFFEUR FRANCAISE, ART OF FLOWERS by LOIZOS IORDANOU, Primetel, υφασματοπωλείο ΚΡΑΤΑΚΟΣ, χορογράφος Χριστίνα Χατζηχρίστου Μαρκίδη από τη σχολή χορού ?toile στη Λάρνακα, με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Μαρίας Χατζηπαντελή, κατάστημα ESCLUSO, ξενοδοχείο Holiday Inn Nicosia City Center, ξενοδοχείο Capo Bay.
Δωροθέτες ήταν το VALENS WELLNESS CENTRE, World of Sun Studios, Michaels Automotive Ltd (Ford Fiesta), KANGARUCCI, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αθλητικά PUMA, SHOE BOX, καταστήματα οπτικών Νάκης Θεοχαρίδης, Tsokkos Hotels, σχεδιαστής Νότης Παναγιώτου, boutique MONOENA EXCLUSIVE DESIGNS, Beauty Line, εταιρεία MPM MICHAELIDES LTD, TOP KINISIS, HILTON PARK, Kiss Unisex boutique στη Λάρνακα, μαγιό MEDOUSA, ESCLUSO, εταιρεία COSTAS THEODOROU.

Ο θεσμός ομορφιάς στην Κύπρο
Ο Παγκύπριος Επίσημος Διαγωνισμός Ομορφιάς Carlsberg είναι ο μόνος νόμιμος και επίσημος διαγωνισμός ομορφιάς στην Κύπρο και διεξάγεται σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς.
Ο θεσμός των καλλιστείων έχει ελληνική προέλευση, πανάρχαια ιστορία και διεθνή ακτινοβολία. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι πρώτοι επινόησαν το θεσμό των καλλιστείων, γιατί απέδιδαν εξαιρετική σημασία στο κάλλος και το λάτρευαν σαν ιδεώδη έκφραση του καλού.
Η Κύπρος, σαν χώρα που γέννησε και λάτρεψε τη Θεά της Ομορφιάς Αφροδίτη, δεν ήταν δυνατό να μην ασχοληθεί με τον ωραίο αυτό θεσμό. Τα πρώτα σύγχρονα Παγκύπρια Καλλιστεία έγιναν το 1956 στο Ξενοδοχείο Ακροπόλ και χαρακτηρίστηκαν τότε σαν το μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός της εποχής. Κατά καιρούς ακολούθησαν και άλλες τέτοιες διοργανώσεις μέχρι το 1971 που αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του θεσμού. Τη χρονιά αυτή αναλαμβάνει τη διοργάνωση και χορηγία η Carlsberg και μέχρι το 1988 τα καλλιστεία διεξάγοντα μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Carlsberg. Από το 1989 και εντεύθεν τα καλλιστεία αναβαθμίζονται και παίρνουν όλα εκείνα τα αναγκαία στοιχεία για να αποτελέσουν αντικείμενο απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις του ωραίου αυτού θεσμού να τα απολαύσουν.
Τα καλλιστεία είναι ένας θεσμός ομορφιάς αλλά και ολοκληρωμένης προσωπικότητας, που βασίζεται πάνω σε ένα σύνολο προσόντων απαραίτητων για τη διάκριση μιας υποψήφιας κοπέλλας, όπως εμφάνιση, ομορφιά, αρμονικό σύνολο και πνευματική καλλιέργεια.

Top