Ξέρεις αν η δική σου υπεραγορά συντηρεί σωστά τα προϊόντα που ψωνίζεις;

10:05:15

Πόσο σίγουρος είσαι πως η υπεραγορά που επιλέγεις σου προσφέρει ποιότητα, όπως κανείς άλλος; Τι γνωρίζεις για το πώς επιλέγονται τα προϊόντα, οι παραγωγοί τους και για τον τρόπο που πρέπει να συσκευαστεί και να αποθηκευτεί ένα προϊόν για να διατηρήσει στον μέγιστο βαθμό την ποιότητά του; Συγκεντρώσαμε τα βασικότερα σημεία ώστε να είσαι ενημερωμένος για τα προϊόντα που επιλέγεις.

Οι σωστοί συνεργάτες

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Θες η υπεραγορά σου να σου προσφέρει ό,τι καλύτερο παράγει ο τόπος σου, να εμπιστεύεται και να στηρίζει τον Κύπριο παραγωγό. Να φροντίζει ώστε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα κρέατα, τα ψαρικά, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά, να έχουν όσο γίνεται, «τοπική» σφραγίδα, όπως κανείς άλλος. Ήξερες πως η Lidl Cyprus συνεργάζεται με πάνω από 60 Κύπριους προμηθευτές, για να έχεις φρέσκα προϊόντα καθημερινά; Και μάλιστα δεν αρκεί μια υπεραγορά να συνεργάζεται με τους καλύτερους Κύπριους παραγωγούς, αλλά πρέπει και να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Η ομαλή συνεργασία θα φέρει και πολύ καλά αποτελέσματα.

Η επιλογή των… εκλεκτών

Μπορεί μια υπεραγορά να έχει βρει τους κατάλληλους συνεργάτες, αυτό όμως δεν σημαίνει αυτόματα πως έχει εξασφαλίσει και την ανώτατη ποιότητα. Πώς διαλέγει μια υπεραγορά από όλα όσα έχουν να της προσφέρουν οι προμηθευτές, τα καλύτερα προϊόντα; Πρέπει να τεθούν αυστηρές προδιαγραφές για την επιλογή των προϊόντων, να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν η πρώτη ύλη και να επιδιώκεται συνεχώς η βελτίωση, ώστε στα ράφια των καταστημάτων να βρίσκει κανείς ό,τι καλύτερο και πιο εκλεκτό. Η υπεραγορά είναι αυτή που έχει την ευθύνη να επιλέξει τα προϊόντα που τηρούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας συμβουλευόμενη ειδικούς επιστήμονες, έχοντας παράλληλα εξειδικευμένο προσωπικό που εκπαιδεύει και εξελίσσει συνεχώς. H Lidl Cyprus, για παράδειγμα, κάνει πάνω από 900 ελέγχους ποιότητας τον χρόνο και επενδύει πάνω από 150.000€ για την διασφάλισή της.

Σωστή συσκευασία, υψηλή ποιότητα

Αφού γίνει η επιλογή των καλύτερων και πιο ποιοτικών προϊόντων, αυτά πρέπει να διατηρούνται στην ιδανική, σταθερή θερμοκρασία, τόσο στην αποθήκη τροφίμων όσο και στα ψυγεία/οχήματα, που θα τα μεταφέρουν στον τελικό τους προορισμό, στο κατάστημα. Η υπεραγορά οφείλει να είναι σίγουρη πως συσκευάζονται σωστά και πως ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, ώστε το τελικό προϊόν να διατηρεί αναλλοίωτη τη φρεσκάδα του.

Από την αποθήκη στο κατάστημα

Όση σημασία έχει το ταξίδι ενός προϊόντος από τον παραγωγό στην αποθήκη και από εκεί στο κατάστημα, άλλη τόση έχει και η σωστή διατήρησή του, όταν πια είναι στα ράφια και στα ψυγεία του καταστήματος. Τα προϊόντα του πάγκου μένουν εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες. Την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια, παρατήρησε αν η υπεραγορά σου είναι εξοπλισμένη με ψυκτικές εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας… Να ξέρεις πως η υπεραγορά που σέβεται τον καταναλωτή, όχι μόνο φροντίζει να τοποθετήσει τα προϊόντα στο σωστό γι’ αυτά μέρος, που θα τα διατηρήσει στην ιδανική γι’ αυτά θερμοκρασία, αλλά έχει και υπεύθυνο προσωπικό που προχωρεί σε τακτικούς ελέγχους, καθημερινά, εντός του καταστήματος.

Η ποιότητα και η φρεσκάδα των προϊόντων, δεν είναι κάτι με το οποίο παίζει κανείς. Γι’ αυτό και εσύ έχεις το δικαίωμα να ξέρεις τον τρόπο με τον οποίο η υπεραγορά που επιλέγεις έχει προτεραιότητά της, εσένα. Και πως αυτή διασφαλίζει ότι όλα της τα προϊόντα τηρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών και περνούν από εξονυχιστικούς και συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους. Δεν είναι εύκολο και απλό να το πετύχεις. Χρειάζεται επαγγελματισμός, επένδυση σε νέες τεχνολογίες, σωστός προγραμματισμός και φυσικά να το έχει στην ιδιοσυγκρασία της, όπως κανείς άλλος. Γι’ αυτό στα Lidl βρίσκουμε κάθε μέρα υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και χαμηλές τιμές, κάθε μέρα.