Sports Football International Sl Spain Έλληνας έφυγε τρέχοντας από το σπίτι του Ραούλ Μπράβο

Έλληνας έφυγε τρέχοντας από το σπίτι του Ραούλ Μπράβο

Νέα στοιχεία που αφορούν στην «υπόθεση Oikos» κι έχουν... άρωμα Ελλάδας, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, στο σχετικό δημοσίευμα που αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «El Confidencial».  
 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα, την ημέρα της επιχείρησης που κατέληξε στην σύλληψη του Ραούλ Μπράβο και του Κάρλος Αράντα, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, του Ολυμπιακού, του Άρη και της Βέροιας, είχε ειδοποιηθεί πως οι Αρχές τον... πλησιάζουν και επιχείρησε να απαλλαγεί από μετρητά, των οποίων την προέλευση προφανώς δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει .
 
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, στο σπίτι του Μπράβο, ειδικοί πράκτορες που ευρίσκοντο πέριξ του κτιρίου, διαπίστωσαν πως ένας νεαρός έφυγε από την πολυκατοικία. Εκείνη την στιγμή, δεν είχαν στοιχεία εις βάρος του και κατά συνέπεια, δεν τον εμπόδισαν. Κατά την έφοδο στο σπίτι, βρέθηκε μία άδεια οδήγησης με τα στοιχεία Dimitrios Sioungaris (σ.σ. Δημήτριος Σιούγγαρης). Οι Αρχές δεν μπορούσαν να εξακριβώσουν εάν είναι πλαστή, όμως η φωτογραφία ήταν του άνδρα που είχε φύγει λίγο νωρίτερα από το κτίριο. Μέσω της έρευνας που ακολούθησε, οι Αρχές εντόπισαν τον άγνωστο άνδρα σε κοντινό ξενοδοχείο και μετά από έρευνα στο δωμάτιό του, βρήκαν μία τσάντα που περιείχε 54.400 ευρώ σε μετρητά.
 
Ο ύποπτος, αποδείχθηκε ότι ήταν πολίτης με ελληνικό διαβατήριο που είχε φθάσει στη Μαδρίτη 24 ώρες νωρίτερα και είχε ένα εισιτήριο για να φύγει την ίδια ημέρα. Είπε ότι ήταν άνεργος και είχε μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας για να επισκεφθεί τον Μπράβο, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε φιλική σχέση. Οι πράκτορες τού ζήτησαν την άδεια να ελέγξουν το δωμάτιό του και ο άνδρας δέχθηκε. Βρήκαν ένα μαύρο σακίδιο που περιείχε μια πλαστική τσάντα με το προαναφερθέν χρηματικό ποσό. Αμέσως, ομολόγησε πως είχε πάρει την τσάντα από το σπίτι του Μπράβο, αφού η σύζυγός του κάλεσε για να προειδοποιήσει ότι ήταν σε εξέλιξη η επιχείρησή τους. Ωστόσο, ο Έλληνας είπε ότι είχε πάρει την τσάντα χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της, ενώ σε ερωτήσεις των πρακτόρων, δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε παίξει ποδόσφαιρο, ούτε είχε συμμετάσχει σε στοιχηματισμό.
 
Οι ειδικοί του τμήματος ελέγχου τυχερών παιχνιδιών της μονάδας ειδικευμένης και βίαιης εγκληματικότητας (UDEV) της αστυνομίας δεν τον πιστεύουν και θεωρούν πως είναι ύποπτος ως μεταφορέας του δικτύου των Μπράβο και Αράντα, μέσω του οποίου στοιχηματίζονται χρηματικά ποσά στις ασιατικές αγορές. Σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές, αυτός είναι ένας από τους βασικούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι εγκληματικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να νομιμοποιήσουν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο ναρκωτικών.
 
Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν πως ο Μπράβο «μυήθηκε» κατά την περίοδο που αγωνίσθηκε στην Ελλάδα, εξ ου και ονόμασαν την επιχείρηση «Oikos» που σημαίνει σπίτι στην ελληνική γλώσσα. Όπως είναι γνωστό, ο Μπράβο ολοκλήρωσε την καριέρα του με την φανέλα της Βέροιας, πόλη από την οποία φέρεται να κατάγεται ο Dimitrios Sioungaris (σ.σ. Δημήτριος Σιούγγαρης).
 
Σύμφωνα με την διεθνή πρακτική των εγκληματικών οργανώσεων, οι... ταχυμεταφορείς είναι υπεύθυνοι για να πάρουν και να δώσουν μετρητά αυτοπροσώπως, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ηλεκτρονικά ή άλλα ίχνη στο τραπεζικό σύστημα από τις παράνομες συναλλαγές. Συλλέγουν τα χρήματα από τα στοιχήματα «χέρι με χέρι» και παραδίδουν τα κέρδη με τον ίδιο τρόπο. Πρόκειται για ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών για να πληρώνουν τις αποστολές ναρκωτικών και να αποκρύπτουν τα κέρδη.
 
Από: ΑΜΠΕ
Top