Sports Football Cyprus National Teams Σιαμπουλλής: «Λέχθηκαν υπερβολές, θα γίνει μετατροπή στις ποινές...»

Σιαμπουλλής: «Λέχθηκαν υπερβολές, θα γίνει μετατροπή στις ποινές...»

Δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωνσταντίνο Σιαμπουλλή, για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για τους φακέλους: «Δεν μπορώ ν' αναφερθώ ονομαστικά σε αγώνες, εντός της ημέρας θα προβούμε ενδεχομένως σε ανακοίνωση για τους οποίους υπάρχει ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Στη Β' κατηγορία υπάρχουν κανονισμοί και είναι ξεκάθαροι, σε πρώτη φάση τιμωρούνται με αποκοπή όλων των χορηγιών, μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα μέτρα. Και οι δύο ομάδες τιμωρούνται, αν επιρρίπτεται ευθύνη είναι ξεκάθαρο, όμως η απόφαση της ΚΟΠ είναι να τιμωρηθούν και οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες όμως μας αναφέρονται από την έκθεση της ΟΥΕΦΑ. Είναι αποφάσεις που λήφθηκαν πέρσι, όχι τώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τους κανονισμούς. Δεν έχω δει την έκθεση, αυτό θα το ανακοινώσουμε στην ανακοίνωση που θα εκδώσουμε. Μιλάμε για αποκοπή 30 χιλιάδων, η ΚΟΠ δεν θα πληρώνει τις διαιτησίες. Στην Α' κατηγορία είναι 50 χιλιάδες στην ομάδα που επιρρίπτεται ευθύνη και μετά αφαίρεση βαθμών. Το 2016 πήραμε δραστικά μέτρα και από τότε στην 'Α κατηγορία σταμάτησαν οι εκθέσεις. Η αστυνομία έχει ενώπιον της όλα τα στοιχεία που στέλνονται από την ΟΥΕΦΑ».
 
«Υπάρχει αρμόδιο τμήμα στην ΚΟΠ, παραλαμβάνει τις υποθέσεις και όλες στέλνονται στην ομοσπονδία. Την τελευταία δεκαετία έχουν δοθεί αρκετοί φάκελοι στην αστυνομία. Από πλευράς ομοσπονδίας, οι ποινές που έχουν αποφασιστεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει... Οι 
 
Για διαιτησία: «Η κάθε αντίδραση σωματείου είναι σεβαστή, καμία επιστολή δεν μπαίνει στο συρτάρι. Σαφώς και υπάρχει προβληματισμός, το κάθε σωματείο έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει τα συμφέροντα του με όποιο τρόπο επιθυμεί. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν ότι λέγονται κάποια πράγματα, πίσω από τα οποία κρύβονται σκοπιμότητες, υπερβολές και πράγματα που δεν ισχύουν. Στεναχωριόμαστε με τα διαιτητικά λάθη, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν ανεχόμαστε όμως όταν γίνεται αναφορά για οργανωμένα σχέδια της α’ ή β’ ομάδας για εξόντωση. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα».
 
Για ΓΣ: «Πριν 2-3 εβδομάδες είχαμε ΓΣ, δεν νομίζω να βοηθά, δεν ξέρω αν υπάρχει στο πλάνο για νέα συνέλευση. Η ΚΟΠ αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες το ίδιο, θέλουμε να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο».
 
Για το θέμα της Εθνικής Γυναικών: «Κάποια πράγματα δεν παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε, λέχθηκαν υπερβολές. Να δούμε την ουσία του θέματος. Είμαστε έτοιμοι να βελτιώσουμε τα όποια προβλήματα, όμως οι διαχωρισμοί σε καμία περίπτωση δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Είναι ατάκες εντυπωσιασμού μέσα από ατάκες που γράφουν».
 
Για κάρτα φιλάθλου: «Έγινε χθες συνάντηση με εκπροσώπους των ομάδων στην ομοσπονδία, θα γίνει μετατροπή κάποιων ποινών. Δεν μπορούν να είναι όλες οι ποινές οι ίδιες. Θέλουμε να μπει ηλικιακό όριο στην κάρτα φιλάθλου μέχρι τα 60. Συζητήσαμε να γίνει μία κωδικοποίηση και να γίνει μία τελική εισήγηση στη βουλή».
 
Για Μπεν Σιμόν: «Σε κάποιους τομείς πέτυχε, σε κάποιους άλλους όχι. Περιμέναμε καλύτερα αποτελέσματα, όμως αφήνει μία βάση, ανανέωσε την εθνική σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα αρνητικό, αγάπησε την εθνική μας ομάδα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μαζί του. Ο νέος τεχνικός ευελπιστούμε ότι θα κλείσει μέσα στην εβδομάδα».
Top