Sports Football Cyprus A League Περιμένει την απόφαση του Ζαχίντ!

Περιμένει την απόφαση του Ζαχίντ!

Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να περιμένει την οριστική απόφαση του Ζαχίντ, που θα πρέπει να μειώσει τις αποδοχές του για να έρθει στο τριφύλλι και εξετάζει όλες τις παραμέτρους. Στάση αναμονής και για τον Ανίτα.
 
Σύμμαχο το χρόνο ευελπιστεί να έχει ο Παναθηναϊκός στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιεί με τον μεσοεπιθετικό του ΑΠΟΕΛ Γκάγιας Ζαχίντ προκειμένου να τον αποκτήσει με τη μορφή του δανεισμού από την κυπριακή ομάδα. 
 
Οπως έχουμε εξ αρχής επισημάνει η περίπτωση του Ζαχίντ, που βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών του Νίκου Νταμπίζα και του Γιώργου Δώνη για τη συγκεκριμένη θέση, είναι σαφώς δύσκολη εξαιτίας των ετήσιων απολαβών του (450.000 ευρώ), αλλά οι «πράσινοι» ποντάρουν πολλά στην εξαιρετική σχέση του Δώνη με τον παίκτη που αποτελεί το «προπονητικό του παιδί».
 
Το γεγονός αυτό προσφέρει «ασφάλεια» στον Ζαχίντ όσον αφορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιθυμεί να έχει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, στον αντίποδα όμως μόνο εύκολο δεν είναι για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να απαρνηθεί τις παγιωμένες απολαβές του και να συμφωνήσει άμεσα σε μείωση των αποδοχών του. 
 
Οι «πράσινοι» έχουν ξεκαθαρίσει στις επαφές τους με το ΑΠΟΕΛ και την πλευρά του παίκτη ότι δεν μπορούν να ανέβουν πάνω από 250.000 ευρώ (συν κάποια μπόνους στόχων), ο κυπριακός σύλλογος δεν συζητά (προς το παρόν) να πληρώσει ένα μέρος του συμβολαίου του παίκτη για να τον δώσει δανεικό, ενώ για τον Ζαχίντ η συγκεκριμένη επιλογή (να δεχθεί μείωση μισθού) αποτελεί την έσχατη λύση.
 
 
Στην κυπριακή ομάδα δεν υπολογίζεται ξεκάθαρα για την επικείμενη σεζόν (δεν έχει παίξει λεπτό στα φιλικά ματς της προετοιμασίας) και το ενδεχόμενο να μείνει στον «πάγο» για μία ολόκληρη χρονιά, ενδέχεται να παίξει το ρόλο του στο «ζύγισμα» της τελικής επιλογής του 24χρονου μεσοεπιθετικού.  
 
Εκτός του Παναθηναϊκού πάντως υπάρχει ενδιαφέρον και από ακόμα μία ομάδα του εξωτερικού για τον Ζαχίντ, που όμως σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε φιλολογικό επίπεδο, με τους «πράσινους» να έχουν διαμηνύσει στον παίκτη ότι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν την οριστική του απόφαση.
 
Στάση αναμονής με Ανίτα
 
Οσον αφορά τον 30χρονο Ολλανδό Βούρνον Ανίτα που αποκάλυψε το SDNA και αποτελεί τον διακαή πόθο των Νταμπίζα και Δώνη για τη θέση του αμυντικού μέσου, οι «πράσινοι» έχουν κάνει τις κινήσεις τους και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον δυναμικό κεντρικό μέσο, πλην όμως και σε αυτήν την περίπτωση τηρούν στάση αναμονής.
Ο Ανίτα άλλωστε, δεν έχει ακόμα λύσει το συμβόλαιό του με τη Λιντς και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Αγγλους για το το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει.
 
Είναι προφανές ότι το οριστικό ποσό που θα πάρει θα παίξει σημαντικό ρόλο στο αν θα αυξηθούν οι (λιγοστές για την ώρα) πιθανότητες απόκτησής τους από τον Παναθηναϊκό ή αν θα διαγραφή η περίπτωσή του από την κορυφή της σχετικής λίστας. 
 
Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά τις 20 Ιουλίου αναμένεται να προκύψουν νέες περιπτώσεις προς διερεύνηση από τους Νταμπίζα και Δώνη, καθώς είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν «κοψίματα» παικτών σε ομάδες του εξωτερικού που θα προταθούν και θα διερευνηθούν από τους «πράσινους». 
 
Στην παρούσα φάση ο Νταμπίζας έχει «σορτάρει» τις υπάρχουσες λίστες των επιλογών του και έχει ιεραρχήσει σε πρώτο πλάνο 3-4 περιπτώσεις για κάθε θέση, με τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις. 
 
Πηγή: sdna.gr
Top