Sports all other sports Autolife Team: Starikovich - Heskes, το 1o πλήρωμα από Κύπρο

Autolife Team: Starikovich - Heskes, το 1o πλήρωμα από Κύπρο

Στις 27 Οκτωβρίου, διοργανώθηκε μία ξεχωριστή διάσκεψη τύπου στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Λεμεσό όπου ανακοινώθηκε επίσημα η πρώτη κυπριακή συμμετοχή στο Ράλι Ντακάρ 2017. Πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται ο Roman Starikovich, CEO του Orpheus Group, που θα πάρει στα χέρια του το αυτοκίνητο της Autolife Team μέσα από ερήμους, αλυκές, ζούγκλες, και βουνά της Παραγουάης, Βολιβίας και Αργεντινής τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ο συνοδηγός του θα είναι ο Bert Heskes από την Ολλανδία, ο οποίος έχει ήδη λάβει μέρος σε δυο Ράλι Ντακάρ. Μαζί θα αποτελέσουν τον πυρήνα μιας πολυεθνικής ομάδας, με πέραν των 20 μελών, που δουλεύουν μέρα νύχτα έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα τόσο για το ταξίδι αλλά και για την τεράστια πρόκληση που έρχεται.

Το Ράλι Ντακάρ διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1979. Αρχικά διοργανωνόταν μόνο στη Νότια Ευρώπη και Αφρική, ωστόσο οι διοργανωτές το μετέφεραν στη Λατινική Αμερική από το 2009 λόγω των απειλών για τρομοκρατικές ενέργειες. Σήμερα το Ντακάρ αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλές μηχανοκίνητο θεσμό, μετά από τη Formula 1. Ο αγώνας αυτός εκπέμπεται σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τους αριθμούς τηλεθέασης του να αγγίζουν αυτούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δημοτικότητα του Ντακάρ πηγάζει από την πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα και τα αυτοκίνητα, αφού πρέπει να παλέψουν με τα στοιχεία της φύσης μέχρι το τέλος. Και όλα αυτά σε ένα αγώνα όπου το 40% με 60% των πληρωμάτων που εκκινούν, αποχωρούν πριν τον τερματισμό.

Το Ράλι Ντακάρ 2017 θα φιλοξενηθεί στην Παραγουάη τη Βολιβία και την Αργεντινή, όπου θα διεξαχθούν 12 ειδικές διαδρομές μέσα από ένα συνολικό μήκος 10.000 χιλιομέτρων. Η τελετή εκκίνησης θα γίνει στην πόλη Ασουνσιόν της Παραγουάης στις 2 Ιανουαρίου, ενώ το βάθρο του τερματισμού θα βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή στις 14 του ιδίου μήνα. Ο αγώνας που έρχεται θα αποτελέσει τον πιο σκληρό μέχρι σήμερα, με μια ειδική-ρεκόρ των 900 χιλιομέτρων μέσα από την αλυκή Salar Uyuni, τη μεγαλύτερη στον πλανήτη.

Πώς, όμως, έφθασε η Κύπρος μέχρι το Ντακάρ; Η απάντηση είναι απλή: Ένα μεγάλο όνειρο, μπόλικη σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα. Η περιπέτεια αυτή ξεκίνησε με μια συμβολική συνάντηση ανάμεσα στον Starikovich και τον δυο φορές νικητή του Ντακάρ, Nasser Al-Atiyah από το Κατάρ το 2015. Από τότε, ο Roman έθεσε σαν σκοπό του να γίνει και αυτός ένας οδηγός που έτρεξε στο Ντακάρ, όπως ο Al-Atiyah.

Η προετοιμασία για το πλήρωμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Μαρόκο υπό την καθοδήγηση της «Πριγκίπισσας του Ντακάρ», την πολύπειρη συνοδηγό, κυρία Annie Seel. Η ομάδα απέκτησε πρώτα ένα βρετανικό αυτοκίνητο Desert Warrior από την εταιρεία Rally Raid UK. Το μοντέλο που αγόρασε ο Roman είναι ειδικά σχεδιασμένο για αγώνες cross-country. Το σασί του είναι βασισμένο πάνω στο θρυλικό Land Rover, ενώ κάτω από το κάλυμμα υπάρχει ένας κινητήρας της BMW.  Η συνεργασία του με τον Bert Heskes ξεκίνησε όταν τους έφερε σε επαφή η Annie και από τις αρχές του 2016 ο Roman πήρε την απόφαση για τη συμμετοχή του στο Ντακάρ του 2017.  Η ομάδα μάζεψε μπόλικες εμπειρίες σε τοπικούς αγώνες, με αποκορύφωμα την 16η θέση που κατέκτησε στο Hungaria Baja Rally, που ήταν και το καλύτερο αποτέλεσμα της Κύπρου σε αγώνες αυτού του είδους.

Η οικονομική πλευρά μιας τέτοιας προσπάθειας είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι για κάθε ομάδα και η Autolife Team έχει τους δικούς της υποστηρικτές. Ο μεγαλύτερος χορηγός είναι η Roboforex, κολοσσός στον τομέα IT, η Servers.com και δυο ανερχόμενες πλατφόρμες στοιχήματος: Copybet και Sportsbooking.com. Υποστήριξη στον χώρο των μέσων έρχεται από τη σελίδα της Heart Cyprus (και στην σελίδα της στο Facebook) αλλά και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Λεμεσού Russian Wave Radio.

Η Autolife Team είναι πανέτοιμη και σε λιγότερο από 67 ημέρες θα είναι έτοιμη να ριχτεί στη μάχη των δέκα χιλιάδων χιλιομέτρων, με τη σημαία της Κύπρου να ανεμίζει στην πιο σημαντική εκκίνηση αγώνα Ράλι στον κόσμο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έτσι, το 2017 θα γραφτεί για πάντα στα χρονικά του νησιού μας.

Επίσημη ιστοσελίδα Autolife Dakar.Teamhttp://dakar.team/
Για να υποστηρίξετε την ομάδα και να πάρετε δώρα:
http://dakar.team/index.php/your-dakar/get-yourself-a-kilometer
Facebook: https://www.facebook.com/autolifedakar/
Instagram: @autolife_dakar

Gallery
Top