Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Με ποια ανταλλάγματα και κινδύνους

Με ποια ανταλλάγματα και κινδύνους

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή... η Κύπρος κατά των τζιχαντιστών;

Ο Υπουργός Άμυνας Χρ. Φωκαΐδης δήλωσε χθες πως η Κύπρος βρίσκεται σε συνεννόηση με τους εταίρους της και θέλει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της απειλής, που προέρχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Σε παρατήρηση, ότι αναμένεται συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας για χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου», για επίθεση κατά των τζιχαντιστών και ότι αναμενόταν ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον να πάρει το πράσινο φως από τη Βουλή, για χρήση της Βρετανικής Βάσης Ακρωτηρίου για τον ίδιο σκοπό, ο Υπουργός είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ως προς τούτο.

Είμαστε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας, θέλουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της απειλής που προέρχεται από την οργάνωση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους», είπε. Δεν γνωρίζουμε υπό ποίες προϋποθέσεις η Κύπρος θα χρησιμοποιηθεί από εταίρους μας, από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, για επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών.

Εκείνο που μας προκαλεί τεράστια απορία είναι αν, επιτέλους, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση θα αξιώσει τα ανάλογα ανταλλάγματα από τις χώρες που θα χρησιμοποιήσουν την Κύπρο για να επιτεθούν κατά του ισλαμικού τέρατος. Αυτά τα ανταλλάγματα μπορεί να διεκδικηθούν σε όλους τους τομείς, από το Κυπριακό μέχρι την προστασία της ΑΟΖ, διπλωματική, πολιτική, στρατιωτική και άλλη στήριξη. Ιδιαίτερα, όμως, στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

Μιλάμε ξεκάθαρα: Ποια συγκεκριμένα ανταλλάγματα η Κύπρος θα απαιτήσει από τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς, τους Γάλλους ή και άλλους, που θα χρησιμοποιήσουν το νησί για να εξορμήσουν εναντίον ενός τερατώδους Φράνκενσταϊν, που οι ίδιοι δημιούργησαν; Η κυβέρνηση Αναστασιάδη να το καταλάβει καλά: Εφόσον η Κυπριακή Δημοκρατία εμπλέκεται αυτόβουλα και συνεργεί στις προσπάθειες της μεγάλης συμμαχίας κατά των ισλαμοφασιστών δολοφόνων του Ισλαμικού Κράτους, οφείλει να ζητήσει τα ανάλογα ανταλλάγματα.

Έτσι παίζεται το παιγνίδι και έτσι το παίζουν τα κράτη που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Έτσι κάνουν τα κράτη που αναλαμβάνουν κινδύνους. Η Κύπρος αναλαμβάνει σοβαρότατους κινδύνους εμπλεκόμενη στον πόλεμο κατά των φονιάδων τζιχαντιστών. Πρώτα είναι ο εσωτερικός κίνδυνος. Πόσους εν υπνώσει τζιχαντιστές φιλοξενούμε, χωρίς να το γνωρίζουμε; Στο νησί διαβιούν χιλιάδες μουσουλμάνοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι θρησκευόμενοι. Με βάση τις επιταγές του Κορανίου, όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι θεωρούνται «άπιστοι».

Άρα, οι χριστιανοί - ορθόδοξοι, καθολικοί ή προτεστάντες - θεωρούμαστε «άπιστοι». Δηλαδή αναλώσιμοι, με βάση την αιμοσταγή θεωρία των τζιχαντιστών. Ξέρουμε πόσοι από τους εν Κύπρω μουσουλμάνους (και στα κατεχόμενα) ενστερνίζονται τα «ιδεώδη» των τζιχαντιστών; Φαίνεται πως επιχειρείται η Κύπρος να χρησιμοποιηθείς ως τόπος διαμετακόμισης τζιχαντιστών προς τη Συρία και το Ιράκ. Τέλος, το Ισλαμικό Κράτος περιλαμβάνει και την Κύπρο στον χάρτη του νέου χαλιφάτου που ήδη σχεδίασε.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει ότι ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους θα διαρκέσει χρόνια. Όσο θα παρατείνεται τόσο θα ριζοσπαστικοποιούνται περισσότερο οι μουσουλμανικές μάζες και τόσο πιο ξεκάθαρα θα εμφαίνεται ότι πλέον ο πόλεμος δεν θα είναι μόνο για τη συντριβή του ισλαμικού τέρατος, αλλ’ ενδέχεται να μετεξελιχθεί και σε έναν θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ Χριστιανοσύνης και Ισλάμ.

Οι αραβικές χώρες, που σήμερα συμμαχούν με τη Δύση κατά του ισλαμικού τέρατος, απλώς εκκινούν από τον φόβο εκ των ένδον υπονόμευσης και κατάρρευσής τους. Αυτό το τέρας το δημιούργησαν και τον εξόπλισαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Σ. Αραβία, το Κατάρ, ακόμα και το Ισραήλ. Γι’ αυτό, προσοχή: Όταν πολεμούν οι ελέφαντες, υποφέρει πάντα το χορτάρι.


Top