Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Έφεδροι, εθνοφύλακες: Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη μάς εξευτελίζε

Έφεδροι, εθνοφύλακες: Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη μάς εξευτελίζε

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΠού ζουν οι επιτελείς του ΓΕΕΦ; Στον Άρη; Μάλλον στον κόσμο τους! Πώς είναι δυνατόν να έχουν εισηγηθεί και ο Υπουργός Άμυνας ασμένως να έχει αποδεχθεί την πρότασή τους για τα όπλα των εφέδρων και των εθνοφυλάκων; Να θυμίσουμε πως, την περ. Πέμπτη, ο Χρ. Φωκαΐδης ανακοίνωσε ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας και στη συνέχεια περιόδευσε τηλεοπτικά κανάλια και σταθμούς, για να πουλήσει στους πολίτες τον νέο εξευτελισμό, τη νέα γελοιοποίηση και την αποδυνάμωση της όποιας απέμεινε αμυντικής θωράκισης του τόπου. Χειρότερα:

Με την απόφασή του το Υπουργείο Άμυνας κατεδάφισε όσο απέμεινε ηθικό στους εφέδρους και στους εθνοφύλακες, οι περισσότεροι από τους οποίους επιμένουμε ακόμα να υπηρετούμε εθελοντικά, επειδή αρνούμαστε να αφήσουμε τις οικογένειες, τα παιδιά, τα εγγόνια, την πατρίδα μας, ανυπεράσπιστους. Φαίνεται, λοιπόν, πως όσοι συνέταξαν τη μελέτη ζουν σε άλλο πλανήτη και όχι σε τουρκοκατεχόμενο τόπο. Διαφορετικά δεν θα εισηγούνταν όσα εξωφρενικά ανακοινώθηκαν για την αφαίρεση του επικρουστήρα ή τοποθέτηση συστήματος ασφάλειας στα G-3 των εφέδρων.

Γιατί αυτή η πρωτοφανής αλλ' άκρως επικίνδυνη ενέργεια, που έγινε εμφανώς κατόπιν πολιτικής εντολής; Το επίσημο επιχείρημα είναι ότι τρέμουν στην ιδέα μήπως κάποιος πολίτης-οπλίτης, στην απελπισία του εξαιτίας οικογενειακών ή και οικονομικών προβλημάτων, αρπάξει το όπλο του και σκοτώσει πολλούς. Και τότε, λένε, «θα υποχρεωθούμε να αφαιρέσουμε όλα τα G-3 από τους εφέδρους και τους εθνοφύλακες, πράγμα που δεν επιθυμούμε εφόσον συνεχίζεται η τουρκική κατοχή».

Μπούρδες καραμπινάτες, από ανθρώπους που προσβάλλουν εφέδρους και εθνοφύλακες. Αν δεχθούμε αυτόν τον παραλογισμό, τότε μαζί με τα τυφέκια πρέπει να αφαιρεθούν… χτες τα 50.000 κυνηγετικά, όλα τα κουζινομάχαιρα, τα τσεκούρια, να απαγορευθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετιστών, επειδή και αυτά σκοτώνουν, τα σχοινιά, τα παλούκια, οι ππάλες… Γελάτε, κυρίες και κύριοι; Όχι, πρέπει να αγανακτήσουμε, επιτέλους, με όλους αυτούς τους επικίνδυνους που μας κυβερνούν και παίζουν ανεύθυνα με την ασφάλεια του τόπου.

Απευθυνόμαστε στους βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας. Πρώτον, επιτέλους, πέστε μας πού πάνε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που εισφέρουμε κάθε χρόνο για την άμυνα και αντ’ αυτής βλέπουμε αυτήν τη γελοιότητα και τον απίστευτο εξευτελισμό εφέδρων και εθνοφυλάκων. Δεύτερον, πόσο σας άρεσε που θα κρατάμε… ματσούκες αντί τυφεκίου, έτοιμου προς χρήση, εν ώρα ανάγκης; Τρίτον, ξέρετε τι σημαίνει κυβερνοπόλεμος;

Πείτε μας, λοιπόν, πώς θα ξεκλειδωθούν οι κωδικοί των τυφεκίων όταν το πρώτο πράγμα που ο Αττίλας θα κάνει, είναι να διαλύσει τις τηλεπικοινωνίες μας; Τέταρτον, η πρώτη αρχή ενός στρατού είναι η απλότητα, δηλ. σχέδια και υλοποίησή τους να είναι εύκολα και γρήγορα κατανοητά στους στρατιώτες. Πέμπτον, ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας ενός κράτους είναι η αυτοάμυνά του, δηλ. ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Με την τελευταία απόφαση γελοιοποιούμαστε στους Τούρκους, συνθλίβεται το ηθικό και εξευτελίζονται έφεδροι και εθνοφύλακες και όλο το στράτευμα. Έκτον, ο Αττίλας μπορεί να κινηθεί σε χρόνο μηδέν. Η δική μας εφεδρεία χρειάζεται μερικές ώρες. Αυτός ο πολύτιμος χρόνος θα χαθεί στην αναζήτηση του… επικρουστήρα ή του κωδικού απασφάλισης του τυφεκίου. Είναι σίγουρο ότι, πριν από τις εχθροπραξίες, ο εχθρός θα επιχειρήσει στα μετόπισθέν μας.

Πώς θα αντιμετωπιστεί; Με τις ματσούκες; Καλούμε τους εφέδρους και τους εθνοφύλακες να αντιδράσουν σε αυτήν την επικίνδυνη απόφαση, που ενέχει, όμως, πολιτική διάσταση: Να διαλυθεί η άμυνα και η Εθνική Φρουρά. Να το καταλάβουν όλοι: Έφεδροι και εθνοφύλακες δεν θα καταντήσουμε οι… ματσουκοφόροι της Εθνικής Φρουράς.


Top