Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Και τι περιμένεις από ανθρώπους που τους βιάσανε τις γυναίκες

Και τι περιμένεις από ανθρώπους που τους βιάσανε τις γυναίκες

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΕπειγόντως, οι Έλληνες της Κύπρου οφείλουν να ανακαλύψουν ξανά τη σημασία και την αξία του γνήσιου πατριωτισμού. Κατεπειγόντως να συνειδητοποιήσουν ξανά ότι η πατρίδα τους είναι υπό συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και απειλή τουρκοποίησης. Οι Έλληνες οφείλουν να αγαπήσουν πάλι αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. Διαφορετικά, σε λίγα χρόνια θα έχουν την τραγική τύχη της συριακής Αλεξανδρέττας.

Γράφουμε αυτά με αφορμή ρεπορτάζ του καλού συναδέλφου, Μιχ. Χατζηβασίλη (στον χθεσινό «Φιλελεύθερο») και σχετική είδηση στο ΚΥΠΕ. Καταγράφεται το κατάντημα χιλιάδων Ελλήνων που, ανεύθυνα, αιμοδοτούν τον Αττίλα κατακτητή της πατρίδας τους. Ας προσεχθούν μερικά οδυνηρά στοιχεία: Μόνο τον Αύγουστο, πληρώθηκαν σε 933 περιπτώσεις 200.000 ευρώ για κρατήσεις σε ξενοδοχεία των κατεχομένων εδαφών μας, τα περισσότερα από τα οποία είναι κλεμμένα και ανήκουν σε Έλληνες. Επίσης πληρώθηκαν άλλες 100 χιλιάδες για κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Τουρκίας.

Να επισημάνουμε πως, εδώ και μήνες, το Υπουργείο Εξωτερικών της κατοχικής Τουρκίας, με εγκύκλιό του για θεωρήσεις βίζας, αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «ε/κ διοίκηση». Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου προτρέπει οι Κύπριοι να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, επειδή με την υπογραφή και τα επίσημα έγγραφα που καταθέτουν, αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία αλλά… ε/κ διοίκηση. Με απλά λόγια, όσοι Έλληνες επιμένουν να ταξιδεύουν στην Τουρκία, πρώτοι αποαναγνωρίζουν την διεθνώς και μόνη αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Γίνονται θλιβεροί συνεργοί στα τουρκικά σχέδια για κατεδάφισή της. Τα ταξίδια Κυπρίων στην Τουρκία και στα κατεχόμενα είναι οδυνηρά χτυπήματα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν, διά του επονείδιστου 105σέλιδου εγγράφου Νταβούτογλου, θεωρεί ως εκλιπούσα. Όλοι καλούνται να κατανοήσουν, επιτέλους, ότι στρατηγικός στόχος της Άγκυρας είναι η εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακόμα πριν από λίγες ημέρες, κατά την εδώ νέα εισβολή του στα κατεχόμενα εδάφη μας, ο σουλτάνος απαίτησε δύο κράτη ως λύση του Κυπριακού. Αλλ’ είναι και τα καζίνα. Δυστυχώς, είναι πολλοί και γνωστοί που επιμένουν σχεδόν καθημερινά να αιμοδοτούν τον Αττίλα και δι’ αυτού του τρόπου την κατοχή της πατρίδας μας. Κάθε μήνα, αυτοί οι θλιβεροί Έλληνες καταθέτουν στον κατακτητή μας πάνω από 100.000 ευρώ. Συνολικά:

Σύμφωνα με στοιχεία της JCC, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο διενεργήθηκαν με πιστωτικές κάρτες 54.166 συναλλαγές, συνολικής αξίας €7,5 εκατ., εκ των οποίων €4,1 εκατ. στα κατεχόμενα και €3,3 εκατ. στην Τουρκία. Ποσό €2,3 εκατ. δαπανήθηκε σε ξενοδοχεία, ενώ €1,9 εκατ. πληρώθηκαν σε αερογραμμές και €925.000 σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Το μεγαλύτερο λάθος, που ισοδυναμεί με πολιτικό έγκλημα, ήταν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ώστε ο υιός Ντενκτάς να κομπάζει: Κάθε φορά που ανοίγει ένα οδόφραγμα, τσιμεντώνεται ακόμα περισσότερο το κατοχικό τερατούργημα.

Φαίνεται πως πολλοί ξέχασαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία. Ρωτάμε: Η συναλλαγή και η παντοειδής οικονομική ενίσχυση του κατακτητή δεν ισοδυναμεί με ενσυνείδητη υπονόμευση της κρατικής μας υπόστασης; Δεν αποδυναμώνει την αντίστασή μας για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας; Αλλά τι λέγομεν… Ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν μάς θεωρεί νεκρούς και ο Πρόεδρος τον καλοπιάνει και τον γλείφει αναμένοντας μήνυμά του.

Να θυμηθούμε ξανά τον Π. Μηχανικό: «Και τι περιμένεις από ανθρώπους/ που τους βιάσανε τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους/ και δεν τραβήξανε τον σουγιά τους./ Απαθώς/ τότε./ Κι απαθώς/ σήμερα/ ζητάνε απλώς/ διαζύγιο./ Τέτοιοι ρουφιάνοι/ δεν μπορούν να πολεμήσουν για τίποτε».


Top