Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης «Νέα στρατηγική», με σημαία τη διζωνική-σωστό περιεχόμενο!

«Νέα στρατηγική», με σημαία τη διζωνική-σωστό περιεχόμενο!

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΌταν επισημαίνουμε με οργή και θλίψη ότι οι πολιτικοί μας είναι φλύαροι και αβαθείς, μερικοί αντιδρούν ότι είμαστε υπερβολικοί. Τον τελευταίο καιρό ήλθε στην επικαιρότητα το νέο σύνθημα για «αλλαγή στρατηγικής». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης - πλην ΑΚΕΛ - επιμένουν σε αλλαγή στρατηγικής για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιστακτότητα, μετά από 40 άγονα, για εμάς, χρόνια, αλλά ολέθριων παραχωρήσεων.

Θα ανέμενε κάθε σκεπτόμενος πολίτης ότι όσοι επιμένουν σε αυτήν την αλλαγή, θα κατέθεταν πρώτοι τις δικές τους, συγκεκριμένες θέσεις, αν μη τι άλλο για να κόψουν το χορτάρι κάτω από τα πόδια του Ν. Αναστασιάδη που, ορθά, κατηγορούν ότι έχει εμπλακεί σε έναν αδιέξοδο διάλογο. Εξαιτίας και της Κοινής Δήλωσης με τον κατοχικό Έρογλου, το ψευδοκράτος αναβαθμίζεται. Πλην της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων, που κατέθεσαν θέσεις, οι άλλοι απλώς φλυαρούν.

Στην αντίληψη των πολιτών, αλλαγή στρατηγικής σημαίνει ανατροπή της πολιτικής για επιδίωξη διζωνικής και επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην ορθή βάση του: Διεθνές πρόβλημα τουρκικής εισβολής, κατοχής, εποικισμού, εθνοκάθαρσης, παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με απλά λόγια, έξοδος από το αδιέξοδο της διζωνικής και διεκδίκηση και για τους Κυπρίους των δικαιωμάτων και ελευθεριών που οι εταίροι μας απολαμβάνουν με βάση ευρωπαϊκές αρχές και το διεθνές δίκαιο.

Π.χ., το ΔΗΚΟ πώς εννοεί την «αλλαγή στρατηγικής»; Ο Πρόεδρός του, Ν. Παπαδόπουλος, είπε ότι δεν σημαίνει αλλαγή του επιδιωκόμενου στόχου μας, δηλαδή «της διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας με σωστό περιεχόμενο, όπως περιγράφεται στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου Μακαρίου-Ντενκτάς, Κυπριανού-Ντενκτάς και Παπαδόπουλου-Ταλάτ».

Αντίθετα, συνέχισε, «μια νέα στρατηγική θα είναι αυτή που θα οδηγήσει σε εφαρμογή αυτών των τριών Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, θα αποτρέψει την υπό εξέλιξη επαναφορά του Σχεδίου Ανάν, θα αντιμετωπίζει επιτυχώς τις αρνητικές συνέπειες της πρόσφατης Συμφωνίας με τον κ. Έρογλου, θα απεγκλωβίσει την πλευρά μας από τις ''γενναιόδωρες προσφορές'' των τελευταίων έξι χρόνων, θα αξιοποιεί ουσιαστικά τη θέση μας στην Ε.Ε., θα αξιοποιεί ουσιαστικά τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου στην περιοχή λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ μας, στρατηγική η οποία δεν θα οδηγεί στα σημερινά αδιέξοδα και δεν θα επιτρέπει αναβάθμιση ή αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Απλή ερώτηση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ: Η διζωνική, για το περιεχόμενο της οποίας οι πολιτικοί μας ακόμα ερίζουν, εγγυάται τα δημοκρατικά ιδεώδη και ελευθερίες, τα δικαιώματα και την ασφάλεια του κυπριακού Ελληνισμού; Όχι, βέβαια. Ο Ν. Παπαδόπουλος είναι νομικός και γνωρίζει ότι η διζωνική είναι ρατσιστική, αντιδημοκρατική, φασιστική, τουρκογενής και αντιευρωπαϊκή.

Πώς είναι δυνατόν, μια τέτοια λύση να αντιμετωπίσει όσα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απαριθμεί πιο πάνω, αφού στη μήτρα της εγκυμονούνται όλα τα αντιδημοκρατικά στοιχεία που γνωρίζει; Απορούμε: Γιατί ο μ. πατέρας του απέτυχε στην εφαρμογή των τριών Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου; Γιατί ο ίδιος καταγγέλλει τον Αναστασιάδη για την Κοινή Δήλωση, εξαιτίας της οποίας αποχώρησε από την Κυβέρνηση; Γιατί ο μ. Τάσσος δεν πέτυχε τη διζωνική «με το σωστό περιεχόμενο»;

Διότι όλοι, από τον Μακάριο μέχρι τον Τάσσο και τον Αναστασιάδη συντρίβονται πάνω στον τουρκικό ογκόλιθο και στα σχέδια της Τουρκίας να επανακτήσει την Κύπρο. Εδώ είναι η ουσία: Πώς η ελληνική πλευρά θα ανακόψει την επέλαση της τουρκικής βαρβαρότητας και θα διασώσει τον κυπριακό Ελληνισμό; Αυτά δεν θα επιτευχθούν με τη ρατσιστική, τουρκοφρενή διζωνική. Ο Ν. Παπαδόπουλος πώς εννοεί, λοιπόν, τη «νέα στρατηγική»; Καλείται να εξηγήσει στον λαό.


Top