Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Οι ξένοι πρέσβεις και η γελοιότητα της πολιτικής αγυρτείας

Οι ξένοι πρέσβεις και η γελοιότητα της πολιτικής αγυρτείας

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΟ Γκαίτε, σε κάποια στιγμή απόγνωσης, αναφώνησε: «Μισώ κάθε αγυρτεία σαν την αμαρτία αλλά περισσότερο την πολιτική αγυρτεία, που οδηγεί στην αθλιότητα και στην καταστροφή πολλών χιλιάδων και εκατομμυρίων λαού». Τις τελευταίες ημέρες προκλήθηκε σάλος από αποκαλύψεις του εκλεκτού συναδέλφου Κώστα Βενιζέλου (στον «Φιλελεύθερο»), για δύο γεύματα που ο ψευτοϋπουργός «Εξωτερικών» του κατοχικού ψευδοκράτους Ναμί παρέθεσε σε 14 ξένους πρέσβεις. Αίφνης, Κυβέρνηση και κόμματα κατελήφθησαν από ιερή αγανάκτηση και οργή.

Τα μεν κόμματα ζητούσαν εξηγήσεις, επειδή δινόταν η εντύπωση αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος. Η δε Κυβέρνηση και δη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκαν δήθεν σφόδρα ενοχλημένοι. Σε σημείο που Πρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών συνήλθαν και ετοιμάστηκε μια ρηματική διακοίνωση για να βάλουν, τάχα, τα πράγματα στη θέση τους και να διασώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, που προσεβλήθη από ξένους διπλωμάτες… Υποκρισίες! Φαρισαϊσμοί! Αχώνευτες κοροϊδίες! Προπάντων αβάσταχτη γελοιότητα εκ μέρους της κομματικής και πολιτικής αγυρτείας.

Κυβέρνηση και κόμματα επιμένουν να θεωρούν ότι σε αυτόν τον τόπο κατοικούν λοβοτομημένοι πολίτες και λωτοφάγα πρόβατα. Ποιοι άρχισαν πρώτοι τις επαφές με εκπροσώπους του κατοχικού ψευδοκράτους; Τα κόμματα και οι ηγέτες τους. Δήθεν στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης. Μάλιστα, το ΑΚΕΛ, από την επομένη της τουρκικής εισβολής και κατοχής και με αιμάσσουσα την Κύπρο και σφαγιασθέντα τον κυπριακό Ελληνισμό, μιλούσε για τους «Τούρκους αδελφούς» του. Κομματικοί ηγέτες πήγαιναν -ω! του αβυθομέτρητου ραγιαδισμού!- στο Πέντε Μίλι και έτρωγαν ψάρι με τους υποτελείς της κατοχικής Τουρκίας. Δήθεν για να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας με τους Τ/κ.

Ουδέποτε θέλησαν να κατανοήσουν, οι αφελέστατοι, ότι οι Τ/κ ηγέτες, ανέκαθεν, είναι οι πράκτορες και οι εκτελεστές της αδίστακτης τουρκικής πολιτικής εναντίον της Κύπρου. Ποιος πρώτος συναντήθηκε, ως μη όφειλε, με τον κατοχικό Ντενκτάς; Ο Μακάριος, ο οποίος αυτοαναιρέθηκε από Πρόεδρος της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας και μετατράπηκε σε μουχτάρη της ε/κ κοινότητας, για να συναντήσει τον εγκάθετο της τουρκικής κατοχής, τον Ντενκτάς.

Έκτοτε, ενός κακού μύρια ακολούθησαν. Όλοι οι μετέπειτα Πρόεδροι της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκαν και συναντώνται με τους παράνομους, έκνομους και υποτελείς της κατοχικής Τουρκίας. Σε σημείο που ο Δ. Χριστόφιας έφτασε στην ολέθρια απόφαση ότι το Κυπριακό είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και θα το επιλύσουν οι Έλληνες και οι Τούρκοι της νήσου! Η Τουρκία αποενοχοποιήθηκε και αναβιβάστηκε σε τρίτο, ουδέτερο παρατηρητή που… νοιάζεται για λύση και… υποδεικνύει στους πράκτορές της να κάνουν… υποχωρήσεις.

Στις 23 Απριλίου 2003, ο πανέξυπνος Ντενκτάς άνοιξε τα κατοχικά οδοφράγματα. Έκτοτε, ποιοι αιμοδοτούν το κατοχικό καθεστώς και τον Αττίλα; Χιλιάδες Έλληνες, που καταισχύνη κάνουν διακοπές σε κλεμμένα ελληνικά ξενοδοχεία, παίζουν σε καζίνα και χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για φτηνά ψώνια στην Κων/πολη!

Γιατί, λοιπόν, η Κυβέρνηση επέδωσε ρηματική διακοίνωση στους ξένους πρέσβεις; Αυτοί βρήκαν ορθάνοικτες και διάπλατες πόρτες, που άνοιξαν κομματικά, κυβερνητικά και προεδρικά χέρια. Και αυτές οι πόρτες κατεδαφίστηκαν μετά τη συμφωνία Αναστασιάδη-κατοχικού Έρογλου. Οι ξένοι πρέσβεις χαχανίζουν για τον ραγιαδισμό των Ελλήνων και τους οικτίρουν για το θλιβερό κατάντημα. Δεν μας σέβονται. Μας χλευάζουν. Γιατί; Διότι δεν είδαν ποτέ άλλο λαό να συναγελάζεται με τόση χυδαία δουλικότητα και με τόση αναξιοπρέπεια, με τον εχθρό και κατακτητή του.


Top