Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Τα G-3 δεν παραλογίζονται ούτε σκοτώνουν. Οι άνθρωποι, ναι!

Τα G-3 δεν παραλογίζονται ούτε σκοτώνουν. Οι άνθρωποι, ναι!

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΖούμε στον τόπο του παράλογου και του παραλογισμού. Με την οικονομική κρίση και τις εντεύθεν επιπτώσεις, είναι αυτονόητο πως η παράνοια, οι παραληρηματικές καταστάσεις και οι εξωφρενικές τοποθετήσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Όπως τώρα, μετά το προχθεσινό τραγικό συμβάν, κατά το οποίο πατέρας, κατ’ ανεξήγητο ακόμα τρόπο, σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο, την κόρη του, τραυμάτισε κρίσιμα τον γιο του και αυτοκτόνησε. Το παγκύπριο συγκλονίστηκε από το πρωτοφανές αυτό γεγονός.

Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων είναι με το 14χρονο αγοράκι, να γίνει καλά και να ξεπεράσει τον εφιάλτη του. Επειδή, λοιπόν, χρησιμοποιήθηκε στρατιωτικό τυφέκιο G-3, ευθύς άσχετοι και εν πολλοίς αχάμπαροι επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία καταγγελίας της Εθνικής Φρουράς και απαίτησης - άκουσον! άκουσον! - όπως αμέσως αφαιρεθούν τα τυφέκια από έφεδρους και εθνοφύλακες, δήθεν για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Αίφνης πολλοί έγιναν «ειδικοί» και… ευαίσθητοι σε θέματα εγκληματικότητας. Εστιάζουν το μένος και την οργή τους εναντίον της Εθνικής Φρουράς, που με τόση ευκολία, τάχα, παρέχει οπλισμό σε χιλιάδες εφέδρους και εθνοφύλακες. Η υποκρισία αυτών των κατηγόρων δεν έχει όρια, πρώτον επειδή ξεκινά από την ημιμάθειά τους. Δεύτερον, επειδή προφανώς λησμόνησαν υπό ποιες συνθήκες αποφασίστηκε ο εξοπλισμός εφέδρων και εθνοφυλάκων. Και, τρίτον, επειδή αγνοούν στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, που αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι φόνοι έγιναν με άλλα φονικά μέσα και όχι με στρατιωτικά τυφέκια.

Η απόφαση για κατοχή στρατιωτικού οπλισμού στο σπίτι από έφεδρους και εθνοφύλακες λήφθηκε πριν από 20 χρόνια και πλέον. Η απόφαση ήταν και συνεχίζει να είναι ορθή για έναν λόγο, που οι όψιμοι και αχάμπαροι κατήγοροι της Εθνικής Φρουράς θέλουν να αγνοούν: Η πατρίδα μας βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και απειλή. Όσο διαρκεί αυτή η απειλή, είναι καθήκον της ηγεσίας της Ε.Φ. και υποχρέωση του καθενός από εμάς να είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να υπερασπίσουμε τον τόπο.

Όσοι υπηρέτησαν ή ακόμα υπηρετούν ως έφεδροι και ως εθνοφύλακες, γνωρίζουν την αποστολή τους, αν παραστεί ανάγκη, και δεν έχουν ανάγκη από κανέναν άκαπνο κατήγορο της πολυθρόνας να τους υποδείξει αν πρέπει να κατέχουν ή όχι στρατιωτικό οπλισμό, που η πολιτεία μας εμπιστεύθηκε. Από την άλλη, αν πρέπει να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος ποιοι κατέχουν στρατιωτικό οπλισμό, είναι υπό συζήτηση. Με το ίδιο σκεπτικό γιατί να μη αφαιρεθούν και οι δεκάδες χιλιάδες κυνηγετικά, τα μαχαίρια και τα χασαπομάχαιρα!

Όλα αυτά είναι εν δυνάμει φονικά όργανα! Όπως άλλωστε και τα αυτοκίνητα. Όλα να απαγορευθούν για να μη… σκοτώνονται άνθρωποι. Κατ’ εμάς, η ουσία βρίσκεται αλλού: Διαδοχικές κυβερνήσεις αποδυνάμωσαν την Εθνική Φρουρά, μείωσαν τον προϋπολογισμό της άμυνας και δεν πιστεύουν στην αμυντική θωράκιση του τόπου, ενώ υποκριτικά κανοναρχούν περί της γεωπολιτικής αναβάθμισής του. Τώρα ο αφόρητος πουρκουαδισμός διερωτάται γιατί να έχουμε σπίτι μας τυφέκια G-3.

Τα τυφέκια δεν σκοτώνουν από μόνα τους. Ούτε παραλογίζονται. Ούτε τρελαίνονται. Οι άνθρωποι, όμως, ναι. Χωρίς ακόμα να γνωρίζει κανείς τα αίτια που όπλισαν το χέρι του θύτη, τα κακόφωνα όργανα του ραγιαδισμού και του πουρκουαδισμού άρχισαν να οδύρονται κατά της κατοχής στρατιωτικού οπλισμού. Δεν θα εξηγήσουμε προς πουρκουάδες και άκαπνους το ρόλο και την αποστολή των Λόχων Κατοικημένων Περιοχών ούτε της εφεδρείας. Απλώς να υπογραμμίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού εμπιστεύεται την Εθνική Φρουρά και πιστεύει στην παλλαϊκή άμυνα. Υπάρχουν ακόμα πλήθος γνήσιοι πατριώτες που, ένστολοι και ένοπλοι, είναι έτοιμοι να πράξουν το καθήκον τους προς αυτό τον κατεχόμενο τόπο.


Top