Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Στη Δυτ. Θράκη οι Τούρκοι μεθοδεύουν ό,τι και στην Κύπρο

Στη Δυτ. Θράκη οι Τούρκοι μεθοδεύουν ό,τι και στην Κύπρο

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΑς ξεφύγουμε κατ’ ελάχιστον από τα δηλητηριώδη και δυσώδη της Κύπρου. Σε ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού, στη Δυτική Θράκη, εδώ και χρόνια οι Τούρκοι μεθοδεύουν ό,τι έκαναν και στο νησί μας. Ενώ το εγκληματικό αθηναϊκό κράτος υπνώττει και αδιαφορεί, το τουρκικό προξενείο στη Δυτ. Θράκη αλωνίζει. Οργανώνει τους μουσουλμάνους. Ίδρυσαν κόμμα, το DEB, που χρηματοδοτείται από τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν και υποκινείται από την τουρκική ΜΙΤ.

Η Τουρκία, με τους εκεί εγκάθετούς της έχει προσεγγίσει και τουρκοποιεί τους Πομάκους (απόγονοι των αρχαίων Θρακών), που απαθείς ελληνικές κυβερνήσεις έσπρωξαν στην αγκαλιά της. Σε μερίδα του ελληνικού Τύπου γίνονται συχνές προειδοποιητικές, ανησυχητικές αναφορές για όσα τεκταίνονται εκεί, όπως ένα κείμενο του Αθηναίου δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα «Δημοκρατία». Γράφει μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία, κεμαλική ή σκέτα ισλαμοφασιστική όπως τώρα, με ηγέτη τον γιαλαντζί και αυταρχικό σουλτάνο Ερντογάν ή έναν αδέσποτο σκύλο, ήταν, είναι και θα είναι εχθρός μας. Τελεία και παύλα.

»Κι αυτό δεν έχει να κάνει με συναισθήματα ή DNA. Απλώς, η ηγεσία αυτού του αχανούς και ετερόκλητου πλήθους εξισλαμισμένων, κυρίως Ελλήνων, Αλβανών, Σλάβων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Καυκάσιων κάθε είδους, Γιουρούκων, μιας ελάχιστης μειοψηφίας αληθινών, ''κυνοκέφαλων'' κατά τους βυζαντινούς, Κεντροασιατών Τούρκων, έχει δεδηλωμένα και εμπράκτως επεκτατικά σχέδια εις βάρος του Ελληνισμού. Τι έκανε το ισλαμοφασιστικό επιτελείο της Άγκυρας στις Ευρωεκλογές με την κάθοδο του DEB, μέσω του προξενείου και των μπράβων του;

Προσπάθησε να οργανώσει μια επίδειξη δύναμης, καταγράφοντας πανελλαδικά την επιρροή του στη μουσουλμανική μειονότητα, να την οργανώσει και να τη συσπειρώσει ακόμη περαιτέρω. Στη Θράκη, παρά τα καραβάνια των πούλμαν από την Τουρκία, το DEB το ψήφισαν λίγο παραπάνω από τους μισούς και αυτό έγινε, με συντριπτικά ποσοστά, κυρίως στα χωριά, όπου οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί είναι συμπαγείς, σε κλειστές κοινωνίες, όπου η ψήφος δεν κρύβεται εύκολα και έτσι οι εκβιασμοί των μπράβων του προξενείου είναι πιο εύκολοι.

»Αυτό τι σημαίνει; Μόνο όπου επιτρέπουμε στον τουρκικό σοβινισμό να μαντρώνει τους μουσουλμάνους σε απομονωμένες κοινότητες και να τους εκβιάζουν οι παρακρατικοί εγκληματικοί μηχανισμοί του τουρκισμού, μόνον εκεί οι ''γκρίζοι λύκοι'' της Άγκυρας μπορούν να ποδηγετούν και να μπολιάζουν τους ανθρώπους με μίσος και να τους στρέφουν εναντίον μας.

Τι έγινε στην Κύπρο; Προκάλεσαν την τουρκοκυπριακή ανταρσία του 1963-64, που οδήγησε στη δημιουργία θυλάκων, όπου με αναγκαστικές μετακινήσεις, μάντρωσαν τους Τ/κυπρίους και, υπό τη σοβινιστική ηγεσία και πίεση του Ντενκτάς, των τρομοκρατών της ΤΜΤ και της VOLKAN και αξιωματικών του τουρκικού στρατού, τους απέκοψαν τελείως από την επαφή με τους Έλληνες και τους οργάνωσαν πολιτικά και στρατιωτικά. H συνέχεια είναι γνωστή.

»Υπάρχει λύση και πρέπει να τη βρούμε, πριν ο τουρκικός ισλαμοφασισμός βρει αυτός λύση. Η λύση είναι: α) Τριχασμός της μειονότητας, αποκαθαίροντας το άγος στον 21ο αιώνα οι Τούρκοι σοβινιστές να εκτουρκίζουν μέσα στην ελληνική επικράτεια πολίτες που δεν είναι Τούρκοι, τους Πομάκους και τους Ρομά. Να τους αποδώσουμε και να ενισχύσουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά τους και με διακομματική συνεννόηση να ενισχύσουμε την εκπροσώπησή τους. β) Ελληνική παιδεία σε όλες τις βαθμίδες για τους μουσουλμανόπαιδες. γ) Προσλήψεις μουσουλμάνων στο δημόσιο και διορισμό τους εκτός Θράκης. δ) Τοποθέτηση στη Θράκη των καλύτερων δημοσίων υπαλλήλων και, ε) Κλείσιμο του προξενείου και αμείλικτη καταστολή των μπράβων του».


Top