Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Ψηφίσαμε Ελένη, δεν εγκρίναμε την πολιτική ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη

Ψηφίσαμε Ελένη, δεν εγκρίναμε την πολιτική ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΤα κόμματα δεν μαθαίνουν. Και οι κομματάρχες δεν διδάσκονται. Σε δήλωσή του την Κυριακή, 25 Μαΐου 2014, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που ανέδειξαν τον ΔΗΣΥ πρώτο κόμμα, παρά την τρομακτική αποχή, ο Πρόεδρός του, Αβ. Νεοφύτου, πολύ ορθά είπε: «Στις Ευρωεκλογές σημειώθηκε το μεγαλύτερο μέχρι τώρα ποσοστό αποχής. Η αποχή στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα προς όλους μας. Και στην Κύπρο και στην Ευρώπη.

Επιβεβαιώνει την απώλεια αξιοπιστίας της πολιτικής, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας. Αυτήν την πραγματικότητα τονίζω συνεχώς, παρά τις επικρίσεις που δέχομαι γι' αυτό. Υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, ξύλινος πολιτικός λόγος, αδυναμία ανάληψης πολιτικού κόστους, έσπρωξαν μακριά τους πολίτες από την εκλογική διαδικασία». Την περ. Δευτέρα, σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Αβ. Νεοφύτου… θριαμβολόγησε. Σε συνέντευξη Τύπου, είπε:

«Λέγαμε προεκλογικά, και θα πούμε τα ίδια και μετεκλογικά, πως οι πολίτες, στις 25 Μαΐου, κλήθηκαν στις κάλπες για να στείλουν το μήνυμα κατά πόσον επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση μιας πορείας σταθεροποίησης της χώρας και, όσον αφορά το εσωτερικό, εάν εγκρίνουν ή απορρίπτουν τον λαϊκισμό που μας έφερε προ χρεοκοπίας. Θεωρώ ταπεινά πως τα δύο αυτά μηνύματα, προς την Ευρώπη και προς το εσωτερικό, στάλθηκαν ξεκάθαρα, παρά την υψηλή αποχή.

Οι πολίτες ενέκριναν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης αλλά και την υπεύθυνη στάση του ΔΗΣΥ, για να φέρει ξανά τη χώρα σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και σταθεροποίησης και, μακριά από τους πειρασμούς των εύηχων συνθημάτων, η ψήφος τους στην κάλπη επιβεβαιώνει τη θέληση της κοινωνίας να στηρίξει την Κυβέρνηση στην πορεία της να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε από καιρού να είχαμε κάνει». Όσα υποστηρίζει ο Αβ. Νεοφύτου συνιστούν άλμα πολιτικού ευσεβοποθισμού.

Από πού κι ώς πού εξάγει το συμπέρασμα ότι, όσοι ψήφισαν υποψηφίους του κόμματος, ενέκριναν ταυτόχρονα την «υπεύθυνη στάση του ΔΗΣΥ» και, έτι προκλητικότερον, «στήριξαν την Κυβέρνηση»; Αυτά είναι νεοφανείς θεωρίες ευσεβών πολιτικών πόθων. Αν ισχύουν αυτά που λέγει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τότε ο Χρ. Στυλιανίδης, σκανδαλωδώς ευνοηθείς και ασυγκράτητα προωθηθείς προεκλογικά από το Προεδρικό και τον ΔΗΣΥ, έπρεπε να σαρώσει στους σταυρούς προτίμησης αφού εξέφραζε την κυβερνητική και επίσης την κομματική πολιτική και γραμμή, στην οικονομία και στο Κυπριακό.

Επίσης έπρεπε να σαρώσει και ο αν. πρόεδρος του κόμματος και επί σειράν πολλών ετών βουλευτής, Λ. Χριστοφόρου. Κι όμως: Πρώτη στους σταυρούς προτίμησης ήλθε η Ελένη Θεοχάρους, που το Προεδρικό και αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ την πολέμησαν αθέμιτα και μετήλθαν κάθε μέσο για να εμποδίσουν επανεκλογή της. Η Ελένη πήρε 57.948 σταυρούς, ο Χρ. Στυλιανίδης 34.482 σταυρούς, ενώ ο Λ. Χριστοφόρου πήρε μόλις 32.975 σταυρούς.

Όσοι ψηφίσαμε την Ελένη, το κάναμε για την πολύπτυχη προσωπικότητα και την πολυσχιδή προσφορά της αλλά, κυρίως, για τις πολιτικές θέσεις της, που αντιμάχονται εκείνες του Προεδρικού και του επίσημου ΔΗΣΥ. Η Ελένη είναι κατά της διζωνικής και υπέρ λύσης εδραζομένης στις ευρωπαϊκές αξίες και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες. Στο Ευρωκοινοβούλιο έδωσε μάχες συχνά εναντίον επίσημων καλοπαιδίστικων υποδείξεων ή και πλήρους αδιαφορίας υπεράσπισης δικαίων του κυπριακού Ελληνισμού.

Η Ελένη ξέρει να αγωνίζεται, να κερδίζει μάχες και να στηρίζει τον αγώνα της πατρίδας μας κατά της Τουρκίας. Άρα, όσοι ψηφίσαμε την Ελένη, ούτε κατά διάνοια στηρίξαμε τη στάση του ΔΗΣΥ ούτε, βέβαια, εγκρίναμε την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό και στην οικονομία.


Top