Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Ο Πρόεδρος εξουδετερώνει το Σ.Ε.Α. με ρουσφετολογικό βόλεμα

Ο Πρόεδρος εξουδετερώνει το Σ.Ε.Α. με ρουσφετολογικό βόλεμα

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΠοιος πολίτης πιστεύει πια τον Ν. Αναστασιάδη; Ο Πρόεδρος, προεκλογικά, είχε δεσμευτεί πως θα χτυπούσε αμείλικτα το ρουσφέτι και θα πάτασσε αποφασιστικά τη μικροπολιτική πρακτική. Είχε ακόμα δεσμευτεί και δημόσια διακήρυξε -κατά την ανανέωση των Δ.Σ. των Ημικρατικών- πως επιλέγει τους άριστους. Ποιος πολίτης πιστεύει ακόμα σε τέτοιες ανέξοδες δεσμεύσεις, όταν πρώτος, ως ένας άλλος πολιτικάντης, ο Πρόεδρος βολεύει άτομα που δήθεν του συμπαραστάθηκαν στην αναμέτρησή του με τον Νικόλα Παπαδόπουλο;

Αναφερόμαστε στο προκλητικό βόλεμα, με προεδρική εντολή, του Κ. Κενεβέζου και τώρα του Φ. Φωτίου. Ο μεν Κενεβέζος διορίστηκε και οσονούπω αναλαμβάνει πρέσβης στην Αθήνα, μια από τις πιο σημαντικές πρωτεύουσες για το Κυπριακό. Ο δε Φωτίου ήδη άτυπα εργάζεται ως ηγούμενος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Η δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ήταν προεκλογική δέσμευση του Ν. Αναστασιάδη και την επικροτήσαμε, αλλ’ εμείς εννοούμε τελείως διαφορετικά τη σύνθεση και την αποστολή του ΣΕΑ.

Για το ΣΕΑ έγραψε εκτενώς ο τέως υπουργός Άμυνας, αντιστράτηγος ε.α. Φ. Κλόκκαρης. Αγνοήθηκε από τους φωστήρες ρουσφετοπράκτες του προεδρικού. Σε άρθρο του (12/11/2013) ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Σπ. Σπηλιωτόπουλος ορθά υπογραμμίζει: «Στο επίκεντρο του δυναμικά εξελισσόμενου και ιδιαίτερα ανταγωνιστικού γεωπολιτικού περιβάλλοντος της Αν. Μεσογείου, Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να διαχειριστούν εσωτερικές και περιφερειακές κρίσεις, και ταυτόχρονα να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο διαμορφούμενο ενεργειακό σκηνικό, εν μέσω κολοσσιαίων οικονομικο-πολιτικών συμφερόντων, σκληρών ανταγωνισμών, προκλήσεων ασφαλείας, αλλά και ευκαιριών συνεργασίας, όπως η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Η ενεργειακή διάσταση των διεθνών σχέσεων εδώ καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμη, αν αναλογιστεί κανείς ότι τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων ευρίσκονται στην περιοχή με τη μεγαλύτερη αστάθεια».

Τι είναι ένα ΣΕΑ; Π.χ. το ΣΕΑ των ΗΠΑ είναι τετραμελές και συγκροτείται από τους εκάστοτε Πρόεδρο, αντιπρόεδρο, υπουργό Εξωτερικών και υπουργό Άμυνας. Επικουρικά συμμετέχουν εκπρόσωποι και των τριών όπλων (επιτελείων), ο εκάστοτε διευθυντής της CIA και κάποια άλλα ακόμη διοικητικά πρόσωπα του Λευκού Οίκου. Υπό την εποπτεία του ΣΕΑ φέρονται επιμέρους επιτροπές ειδικότερων συμβούλων που απαρτίζουν τις λεγόμενες ομάδες επισκόπησης, ανάλογα του εκάστοτε προς εξέταση θέματος.

Πώς ο Ν. Αναστασιάδης αντιλαμβάνεται τη διάσταση της ασφάλειας και της υπεράσπισης των κρατικών συμφερόντων μας, σε συνάρτηση προς ό,τι ορθά αποκαλεί ως γεωπολιτική αναβάθμιση της Κύπρου, εξαιτίας των υδρογονανθράκων και των επιβαλλόμενων στρατηγικών και αμυντικών συνεργασιών με το Ισραήλ, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία, κτλ.; Απάντηση: Διά του ρουσφετολογικού βολέματος του πρώην υπουργού Άμυνας και πρώην στελέχους του ΔΗΚΟ, Φ. Φωτίου.

Δηλαδή, σε ένα ύψιστης σημασίας όργανο κρατικής ασφάλειας, ο Πρόεδρος ενεργεί ως ρουσφετολόγος! Ο Ν. Αναστασιάδης καθημερινά επιβεβαιώνει και αυτοαναδεικνύεται σε έναν Πρόεδρο ρουσφετιού, βολέματος και αναξιότητας. Αν πραγματικά ήθελε να λειτουργήσει ένα αξιόπιστο, σεβαστό και άρτια στελεχωμένο ΣΕΑ, και αν ειλικρινά νοιαζόταν για την ασφάλεια του τόπου και διαχείριση κρίσεων, που συνεχώς απειλούν την Κύπρο, διαφορετικά θα ενεργούσε.

Αλλά τι να περιμένουν οι πολίτες, ειδικά οι ένστολοι και ένοπλοι, που ακόμα υπηρετούν την πατρίδα, από έναν Πρόεδρο που και αυτός κατεδαφίζει αδίστακτα την Εθνική Φρουρά και κοροϊδεύει τον λαό ότι την… αναβαθμίζει; Ακόμα μία δέσμευση Αναστασιάδη αλέθεται στα σαγόνια του ρουσφετιού!


Top