Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Από την τουρκοφρενή διζωνική τερατουργία στην εκποίηση της ελληνικής Μακεδονίας

Από την τουρκοφρενή διζωνική τερατουργία στην εκποίηση της ελληνικής Μακεδονίας

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΑν ο Τσίπρας υποχωρήσει και εκχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς σφετεριστές, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας και σαλαμοποίηση των Βαλκανίων. Αν ο Ν. Αναστασιάδης επιμένει στην τουρκοφρενή διζωνική τερατουργία, θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση και στην ισλαμοποίηση της Κύπρου.

Ώστε, λοιπόν, δεν έχει σημασία το όνομα. Αν οι Σκοπιανοί θέλουν να ονομάζουν το μόρφωμά τους, «Βόρεια Ελλάδα», ο Πρόεδρος της κατεχόμενης από την Τουρκία, Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, δεν έχει ούτε αντίρρηση ούτε πρόβλημα. Υπεροψίαν και μέθην είχεν ο Δαρείος; Όχι, κάτι απείρως χειρότερο: Ο αναξιόπιστος και πολλαπλώς επικίνδυνος Αναστασιάδης είναι και εθνικά ακαταλόγιστος. Όχι μόνο διότι παρεμβαίνει και βλαστά εκεί που δεν τον έσπειρε κανείς αλλά προκαταλαμβάνει και την Αθήνα στην ονομασία του σκοπιανού εκτρώματος. Σε συνέντευξή του στους εκλεκτούς συναδέλφους Λάζαρο Μαύρο και Μάριο Πούλλαδο, στο Ράδιο Πρώτο, ο Ν. Αναστασιάδης, με το γνωστό αφ’ υψηλού υφάκι του αλλά του ανιστόρητου και αβαθούς πολιτικού, αποφάνθηκε:

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση αν ήθελαν (οι Σκοπιανοί) να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό. Είναι το όνομα που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός; Διερωτώμαι γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος. Γιατί η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία;».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς… Τον ανιστόρητο Αναστασιάδη ή τον πολιτικά ανώριμο, ανεύθυνο, επιπόλαιο και αναξιόπιστο Πρόεδρο μιας Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος με κάθε μέσο όφειλε να υπερασπίζεται την εθνική καταγωγή μας; Η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι ελληνική! Τα Σκόπια είναι ένα κατασκεύασμα που εξαπολύθηκε από τον Τίτο με καθαρά αλυτρωτικές βλέψεις κατά της Ελλάδος και της Βουλγαρίας. Η Ελλάδα διέπραξε εγκληματικά λάθη στην υπόθεση των Σκοπίων. Σήμερα, με μιαν ηγεσία υποταγμένη στους Αμερικανούς, είναι έτοιμη να αποδεχτεί σύνθετη ονομασία με συμπερίληψη της λέξης «Μακεδονία». Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπουλά ιστορία χιλιάδων χρόνων υποκύπτουσα στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αντί να πιέζεται το σκοπιανό έκτρωμα, εκβιάζεται η Ελλάδα.

Η πρωτοφανής εκδήλωση του μισού εκατομμυρίου Ελλήνων την περ. Κυριακή, στην Θεσσαλονίκη, είναι η πιο βροντερή απάντηση προς τον Τσίπρα και προς το άθλιο πολιτικο-κομματικό κατεστημένο του θλιβερού αθηναϊκού κράτους καθώς και προς τον εν παντί επικίνδυνον Αναστασιάδη. Αφού, λοιπόν, το όνομα δεν έχει σημασία, γιατί η Κυβέρνηση διαμαρτύρεται κάθε φορά που οι Τούρκοι αποκαλούν την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, ως «νότια Κύπρο»; Αφού το όνομα δεν έχει σημασία, γιατί ο Ν. Αναστασιάδης αντιδρά σε όσους αντιτίθενται και απορρίπτουν την τουρκοφρενή (με αγγλική επίνευση) διζωνική τερατουργία;

Γιατί Αναστασιάδης και ΔΗΣΑΚΕΛ στιγματίζουν ως «απορριπτικούς» και ως «λυσοφοβικούς» όσους ορθά απορρίπτουν το διζωνικό Αναν-ικό έκτρωμα, το οποίο αφεύκτως οδηγεί στην τουρκοποίηση της Κύπρου και στην ισλαμοποίηση του κυπριακού Ελληνισμού; Αφού το όνομα δεν έχει σημασία, γιατί ο Ν. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση ενοχλούνται από το κατοχικό δημιούργημα της «ΤΔΒΚ»; Αφού το όνομα δεν έχει σημασία, ο Ν. Αναστασιάδης θα αποδεχόταν να αποκαλείται, π.χ., Κίρο Γκλιγκόροφ ή, καλύτερα, Νικολάι Αναστασιαντόφ; Αφού το όνομα δεν έχει σημασία, γιατί καθυστερεί να εισηγηθεί στον αδελφό του, Ερντογάν, όπως η Νότια Τουρκία αποκληθεί Κουρδιστάν;

Στην άσκηση πολιτικής για την αταλάντευτη διεκδίκηση των εθνικών συμφερόντων, οι λέξεις έχουν πυρηνική εκρηκτικότητα μεγατόνων. Σκοτώνουν, όταν χρησιμοποιούνται ανεύθυνα! Μπορεί να εκμηδενίσουν ένα κράτος. Κι ένα σοβαρό κράτος, το οποίο σέβεται την ιστορία του και τιμά τις θυσίες μυριάδων ηρώων του, δεν ξεπουλά ούτε την ιστορία ούτε τα αίματα των στυλοβατών της εθνικής και βιολογικής ύπαρξής του ούτε τον πολιτισμό ούτε και την αξιοπρέπειά του. Τσίπρας και Αναστασιάδης νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με εξευγενισμένους  λαούς. Οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι έχουν ξεκάθαρα αλυτρωτικές, δηλ. αρπακτικές, κατακτητικές και επεκτατικές προθέσεις και βλέψεις. Οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα και την Κύπρο ως εχθρικά κράτη, τα οποία απαιτούν να καθυποτάξουν στις διεκδικήσεις τους.

Αν ο Τσίπρας υποχωρήσει και εκχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς σφετεριστές, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας και σαλαμοποίηση των Βαλκανίων. Αν ο Ν. Αναστασιάδης επιμένει στην τουρκοφρενή διζωνική τερατουργία, θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση και στην ισλαμοποίηση της Κύπρου. Ακούστε τον Μίκη Θεοδωράκη: «Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός! Και η Ελλάδα σήμερα (όπως και η Κύπρος), περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!». Αναζητούνται εναγωνίως πατριώτες πολιτικοί.

 


Top