Απόψεις Σάββας Ιακωβίδης Οι Ημικρατικοί, οι αναρχοσυνδικαλιστές και οι λαϊκιστές

Οι Ημικρατικοί, οι αναρχοσυνδικαλιστές και οι λαϊκιστές

Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΌση κατανόηση και να επιδείξουν οι πολίτες για τους εργαζόμενους στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, άλλη τόση οργή τους καταλαμβάνει από τη συμπεριφορά αναρχοσυνδικαλιστών και αφόρητα λαϊκιζόντων κομμάτων. Σήμερα η Βουλή καλείται να εγκρίνει νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση Ημικρατικών Οργανισμών. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα διαρκέσει μέχρι τρία ή και τέσσερα χρόνια. Οι ιδιωτικοποιήσεις έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί από πολύ καιρό.

Τρεμαλέες κυβερνήσεις, ανεύθυνα κόμματα και επιτήδειοι αναρχοσυνδικαλιστές έπαιξαν αδίστακτα παιγνίδια. Για το σημερινό κατάντημα των Ημικρατικών ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα και οι πανίσχυρες συντεχνίες των εργαζομένων. Γι’ αυτό και προκαλεί εξοργιστική θυμηδία η συμπεριφορά συνδικαλιστών που, όχι μόνο εκβιάζουν το κράτος, εκτελούν την οικονομία και ταλαιπωρούν τους πολίτες, αλλά και απειλούν και προειδοποιούν τους βουλευτές να μη διαπράξουν… έγκλημα, δηλ. να ψηφίσουν σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς.

Οι συντεχνίες των εργαζομένων στους Οργανισμούς αυτούς ενεργούν και συμπεριφέρονται αλαζονικά και υπερφίαλα. Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι το πάρτι έχει τελειώσει οριστικά και οι ιερές αγελάδες έχουν πεθάνει. Ουδείς αμφισβητεί το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Όμως, ούτε οι εργαζόμενοι ούτε, προπάντων, οι αναρχοσυνδικαλιστές νομιμοποιούνται να χρησιμοποιούν κρατικές υπηρεσίες για να εκβιάζουν το κράτος, να γονατίζουν την οικονομία και να ταλαιπωρούν αφάνταστα τους πολίτες.

Δεν δικαιούνται! Παρανομούν και προκαλούν. Από την άλλη, είναι οι υποκριτές και οι επιτήδειοι των κομμάτων. Αν υπάρχει ένα κόμμα που οφείλει να αναγνωρίσει τη σημασία και την αξία του σκασμού, είναι το ΑΚΕΛ και οι συνδικαλιστικές παραφυάδες του. Δικός τους ήταν ο Πρόεδρος, ο Δ. Χριστόφιας, που συμφώνησε σε ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών, αφού πρώτα γονάτισε την οικονομία. Και ΑΚΕΛικός είναι ο Β. Σιαρλή, τότε Υπουργός Οικονομικών, που περιερχόταν τα Κοινοβούλια των εταίρων μας και τα θερμοπαρακαλούσε να εγκρίνουν μνημόνιο για την Κύπρο, για να σωθεί η οικονομία της.

Γιατί το ΑΚΕΛ παθαίνει αμνησία γι’ αυτά τα γεγονότα; Γιατί σήκωσε τόσο ψηλά την αντιμνημονιακή παντιέρα; Νομίζει ότι απευθύνεται σε εσμό άνοων πολιτών; Όφειλε να απολογείται για την καταστροφή της οικονομίας και του τόπου, όχι να ζητά και τα ρέστα. Όσο για τα άλλα κόμματα, είναι κατανοητή η θέση τους. Έρχονται Ευρωεκλογές και επιχειρούν να αλιεύσουν ψήφους ανάμεσα στους όψιμα οργισμένους εργαζόμενους των Ημικρατικών.

Κόμματα, αναρχοσυνδικαλιστές και διάφοροι άλλοι επιτήδειοι λαϊκιστές καμώνονται να λησμονούν μιαν οδυνηρή πραγματικότητα: Δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Χριστόφιας και Αναστασιάδης, αποδέχτηκαν και δεσμεύτηκαν ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε τους Ημικρατικούς. Όλοι αυτοί ξεχνούν, επίσης, ότι για χρόνια ψαλμωδούσαν ότι οι Ημικρατικοί έπρεπε να εκσυγχρονιστούν, να αναδιαρθρωθούν και να αποκτήσουν χρηστή διοίκηση, προς όφελος του κράτους και των πολιτών.

Τόσα χρόνια, αυτήν την επιβαλλόμενη αλλαγή την εμπόδισαν έμφοβες κυβερνήσεις, ανεύθυνα κόμματα και εκβιαστές αναρχοσυνδικαλιστές. Τώρα, το παίζουν ανένδοτοι… αντιμνημονιακοί. Τα πράγματα είναι απλά: Αν χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, να γίνουν. Αν πρέπει να διασφαλιστούν ύψιστα ζητήματα ασφάλειας και Εθνικής Φρουράς, να τους δοθεί προτεραιότητα. Αλλ’ οι Ημικρατικοί πρέπει να ξεφύγουν από τις σιαγόνες της κομματοκρατίας και τις δαγκάνες του αναρχοσυνδικαλισμού. Η επόμενη ενέργεια πρέπει να είναι η απαγόρευση, οριστικά, απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες.


Top