Απόψεις Νίκος Λυγερός Δεν φτάνουν οι λέξεις

Δεν φτάνουν οι λέξεις

Είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής  στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).

 


Δεν φτάνουν οι λέξεις ούτε οι λόγοι, εδώ σε αυτή τη φάση χρειαζόμαστε μόνο πράξεις.

Οι Έλληνες είναι Ευρωπαίοι και κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει. Μόνο που τώρα πρέπει να εκδηλωθούμε και πρέπει να πούμε ανοιχτά και συνειδητά ότι θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, ότι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε εμπόδια και να κάνουμε υπερβάσεις αλλά ότι ο φυσικός μας χώρος είναι αυτός.

Και δεν είναι μόνοι μας που θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Δεν είμαστε εμείς που θα τα παρατήσουμε. Δεν πρόκειται από μόνοι μας να κάνουμε πίσω στο ευρωπαϊκό κεκτημένο που κάναμε χρόνια ν’ αποκτήσουμε με μάχες και αγώνες. Διότι είναι η νίκη των προγόνων μας. Διότι παραλάβαμε μια σκυτάλη από αυτούς για να συνεχίσουμε αφού σκεφτόμαστε τους δικούς μας, τα παιδιά μας.

Δεν είμαστε ανεύθυνοι. Εδώ και αιώνες προσέχουμε τους ανθρώπους μας γιατί ο καθένας τους ανήκει στον Ελληνισμό. Δεν μας καθοδηγούν τα κόμματα αλλά η συνείδησή μας. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις στέλνοντας ένα μήνυμα θετικό διότι είμαστε θετικοί άνθρωποι.

Είμαστε της αντίστασης κι όχι της αντίδρασης γιατί μόνο η πρώτη παράγει ισχυρά αποτελέσματα ενώ η δεύτερη είναι μόνο εκτόνωση. Είμαστε του μέλλοντος γιατί η Ελλάδα το αξίζει.


Top